Zaopiekuj się kotkiem!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 11, 2011 8:53 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Mieszkam w Gdańsku, na Oruni Górnej, ale Kotki przebywają na Oruni Dolnej.

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Sob cze 11, 2011 12:21 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

właśnie się przemieściłam z tematu
viewtopic.php?f=13&t=128905&start=0
zapraszam.
Tam też jest ogłoszenie Sandi i zaczynam się irytować.
Czy po to są dwa tematy założone, że na tamtym ten konkretny dom został poddany krytyce?
Po co sa dwa takie same tematy?
Nie czepiałam się do tej pory infantylnego wpisu "Dość nietypowe, tyle kotów czeka na kochający dom a ja mimo wszystko zakładam nowy temat", ale w świetle tego co na tych dwóch wątkach jest wypisywane, zastanawiam się nad poziomem prezentowanym przez ten dom.
Może brzmi to agresywnie, ale na prawdę, scalenie tych dwóch wątków daje brzydki obraz tej rodziny.

Jeśli się mylę, proszę o wpis, który przekona mnie, że jestem w błędzie i wtedy przeproszę

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Sob cze 11, 2011 12:25 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sytuacja wygląda koszmarnie.
Byłam u kotków. Jedzenie mają, wodę też. Wyszły z budy. Wszystkie trzy są koteczkami. Wiem, bo byłam u weterynarza, a raczej bardzo miłej pani weterynarz. Dała kociakom zastrzyki, podała płyny i umyła uszy. Dziąsła są w porządku. Dwie koteczki biegały z mamusią przed budą i dokazywały, a jedna leżała sama w budzie. Podsunęłam ją matce, a ona zaczęła prychać już z odległości. Podejrzewam, że odrzuciła małą. Nazwałam ją Amber. Ma się najgorzej ze wszystkich kociąt. Ma bardzo opuchnięte oczy i nic nie widzi. Zdecydowanie KOCI KATAR. Mama dała jej kropelki do oczu, jest teraz ze mną, o 19:00 znów dostaje krople. Kotiko, czy dałabyś radę przyjechać po nią dziś? Nie mogę zostawić jej tam na noc, samą z matką...

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Sob cze 11, 2011 12:28 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

zdarza się, że kocice odrzucają maluchy.
Na wolności taki maluch właściwie jest skazany na śmierć.
Może mama okaże troche serca i przygarnie na tymczas sierotkę?

inga.mm

Post » Sob cze 11, 2011 12:36 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Dobrze, że zaczęłaś działać.
Może jednak uda Ci się ją zatrzymać w domu aż do wyleczenia?
Po początkowych kłopotach da Wam dużo radości.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob cze 11, 2011 14:17 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi, zabierz maluszka choć na kilka dni, podlecz go choć .... maluszek znajdzie szybko nowy domek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob cze 11, 2011 15:19 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi, spróbuj zaopiekować się maluszkiem. Zobaczysz, jaka to satysfakcja uratować kotkowi życie.

jaaana

Post » Sob cze 11, 2011 20:34 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

A pszepraszm to nie do wsystkich tylko do tych kłotliwych zalecacie jej zeby wzieła te kotki do domu aile zwas zglosilo pomoc no własnie nikt wiec nie narzucajcie jej żeby je wziela skoro sami nie morzecie .... 8O

gabi/miau

Od: Sob cze 11, 2011 19:47

Post » Sob cze 11, 2011 20:37 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

gabi/miau pisze:A pszepraszm to nie do wsystkich tylko do tych kłotliwych zalecacie jej zeby wzieła te kotki do domu aile zwas zglosilo pomoc no własnie nikt wiec nie narzucajcie jej żeby je wziela skoro sami nie morzecie .... 8O

ale perskiego morze 8O

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob cze 11, 2011 20:39 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Poker71 pisze:
gabi/miau pisze:A pszepraszm to nie do wsystkich tylko do tych kłotliwych zalecacie jej zeby wzieła te kotki do domu aile zwas zglosilo pomoc no własnie nikt wiec nie narzucajcie jej żeby je wziela skoro sami nie morzecie .... 8O

ale perskiego morze 8O

exoticka tesz :roll:

jaaana

Post » Sob cze 11, 2011 20:40 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Poker71 pisze:

ale perskiego morze 8O

perskie podobno nie horujom
no i plują jadem na dodatek

pszepraszam, miało być: plójom :mrgreen:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob cze 11, 2011 20:43 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

biorąc pod uwagę, że speler podkreśla błędy, nie widzę wytłumaczenia dla takiej ignorancji w zakresie ojczystego języka.
No i w kwestii kociąt.
Oczywiście, że namawiamy do wzięcia, a nie bierzemy sami, bo my już mamy koty, a u Sandi jest kwestia wzięcia tylko persa, bo wielokoty to już są be.
Snobizm?

inga.mm

Post » Sob cze 11, 2011 20:51 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

wszyscy jesteśmy zakoceni nie tylko chorującymi maluszkami ale i doroślakami w potrzebie.Nie persami ani oryginałami.Pomagamy każdemu spotkanemu na swej drodze zwierzęciu.Ściany nie z gumy w naszych DT.Portfele też.Ale jak tu widać dla persa miejsce jest dla bied nie.I forum winne bo nie poleciało zabierać dzieciaki.Tylko gdzie?
Snobizm i tyle.Egoizm też.I brak empatii!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 11, 2011 21:24 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

ASK@ pisze:wszyscy jesteśmy zakoceni nie tylko chorującymi maluszkami ale i doroślakami w potrzebie.Nie persami ani oryginałami.Pomagamy każdemu spotkanemu na swej drodze zwierzęciu.Ściany nie z gumy w naszych DT.Portfele też.Ale jak tu widać dla persa miejsce jest dla bied nie.I forum winne bo nie poleciało zabierać dzieciaki.Tylko gdzie?
Snobizm i tyle.Egoizm też.I brak empatii!

Będzie zwami szczera ja znam sandi osobiście i wiem jaka jest sytuacja niestety ona nic nie poradzi zrozumcie nie da rady przekonać mamay a jej mama chce persa a ze sandi kocha zwierzęta to szuka persa ja ją rozumiem bo nie mam własnego mieszkania a wlasciciel nie zgadza sięna kota a to nie jest tak ze tam kotki te zostawila na smierć chodze z nia codziennie zabieramy stare jedzenie dajemy nowe,przynosimy koce chodzimy do weterynarza .... :ok:

gabi/miau

Od: Sob cze 11, 2011 19:47

Post » Sob cze 11, 2011 21:52 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

no i właśnie rzecz w mamie.
Mama - snob?
Przecież kot potrzebuje pomocy, więc mogłaby trochę pomóc i pozwolić też córce na doroślenie przy potrzebującym kocie. W sumie, fakt, że dostało sie Sandi, a pisała, że pers to wymóg i fanaberia mamy.
Może za mocno pojechalismy po Sandi?
No to ja trochę przepraszam, ale nie tak do końca.
Moze namówić mamę na forum?
Chyba dostałoby jej się.

inga.mm

[poprzednia][następna]