Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Sandi pisze:Gdybym mogła, już dawno sama bym wzięła je na DT (chociaż te chore), ale zbyt dużo stoi na przeszkodzie:
1. Mieszkam w mieszkaniu, 3-pokojowym i nie mam warunków na trzymanie tylu zwierząt, bo...
2. ...Mam jeszcze psa, dwie świnki morskie i tymczasowo rybkę.
3. Nie wiadomo, na co chore są koty, mogą przenieść chorobę na moje zwierzaki;
4. Kot na pewno nie byłby przyjaźnie nastawiony do moich zwierząt (przynajmniej do rybki i świnek).
Mam nadzieję, że jednak znajdzie się jakiś "nie zakocony" DT
Sandi pisze:Napisałam w wątku Jerzego i koteczki do uśpienia, ale wszyscy olewają moje posty...
inga.mm pisze:przyszłam tu z tematu poznańskiej persiczki i nie wiem jak traktowac wpis Sandi?
"1. Mieszkam w mieszkaniu, 3-pokojowym i nie mam warunków na trzymanie tylu zwierząt, bo...
2. ...Mam jeszcze psa, dwie świnki morskie i tymczasowo rybkę."
ja mam 3 pokoje, a właściwie 2,5, bo jeden nie ma nawet 5m2 i mam 5 kotów i 2 psy, inne 2 tymczasowe psy właśnie wyszły do domów.
"3. Nie wiadomo, na co chore są koty, mogą przenieść chorobę na moje zwierzaki;"
Mało jest chorób wspólnych, a na ogół adopcje zapewniają wstępne badania
"4. Kot na pewno nie byłby przyjaźnie nastawiony do moich zwierząt (przynajmniej do rybki i świnek)"
Skąd takie przekonanie? Koty sa zwierzętami, które wcale nie musza wojować. Tak jak i ludzie. Sa koty i koty.
"ale mama uparła się na jakieś rasowe kotki, w typie rasy"
i wtedy nie ma zagrożeń i przeszkód, o których mowa była wyżej?
Czegoś nie rozumiem...
#MAGDA# pisze:bo tu chodziło o te zwykłe dachowcedla rasowych tekst byłby inny
świnki i rybka napewno by pokochały rasowego kota
Sandi pisze:Tylu zwierząt, to znaczy TRZECH kotów, to jest raz, bo pytanie było, czy mogłabym wziąć te 3 kotki do siebie, a ja napisałam, że nie mogę mieć aż tylu zwierzaków.
Po drugie, rybkę mam tymczasowo.
Sandi pisze:Taka jest prawda-kto woli wydać te 40 złotych na bezdomne koty, niż na swoje zwierzaki? Mimo wszystko te nasze liczą się bardziej...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości