FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 18:54 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Nie wiem, czy od środka nieprzemakalny- na gęsto nawalił.

I nie ma z czego się śmiać :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Sob cze 11, 2011 10:25 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Proszę Was o wklejenie banerka dla pisaka - piękny banerek zrobił Krzysiekbolo, dzieki
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128741][img]http://miau5.republika.pl/ma.gif[/img][/url]
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie cze 12, 2011 11:07 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Rudego Filodora spod M1 pamiętacie? Pewnie troszkę. Filodor już ma dom, ale dzięki niemu poznałam Dorotę, zajmującą się kotami spod M1. Dorota karmiła tam Filodora, karmi czarnego dzikiego kocurka i kotkę z dwoma kociakami, kociaki z początkiem kk. I właśnie dziś rano umówiłyśmy się na łapankę – Dorota załatwiła kociakom tymczas, pożyczyła klatkę łapkę i kontenerek, a ja chyba tylko dla towarzystwa pojechałam – z jedną forumowiczką, która zna teren :D

Dorota i z lekka głodne koty właściwie na nas czekały, cala łapanka trwała może pół godziny - kotka piękna i srebrna, pojedzie na sterylkę – Dorota załatwiła talony. Maluszki burasek i czarnuszek po wizycie w lecznicy z lekami, pewnie już w króliczej klatce w dt - wszystko Dorota.
I może z perspektywą na domki stałe?
Też dzięki Dorocie.

Wiecie, jak fajnie poznawać takie osoby?
Dzięki Dorocie
czarny kocurek wykastrowany
srebrna kotką będzie wysterylizowana
dwa maluszki uratowane - mają szanse na zdrowie i domy.
:D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Nie cze 12, 2011 11:40 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Niech żyją Dorotki! :1luvu: Moja Dorcia też jest niezastąpiona, chociaż ma chyzia na punkcie kotów i często przesadza :-)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie cze 12, 2011 16:40 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

oj , to prawda, często przesadza :D
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie cze 12, 2011 16:54 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Dostałam bardzo niepełną informację - ale, jeśli ktoś mieszka w pobliżu - może mógłby sprawdzić i uratować kruszyny?

Przy przedszkolu - Smetany 7 - widziano malutkie kociaki bez matki. Informacja pośrednia, wyszła od pani odprowadzajacej dziecko do przedszkola, trafiła do mnie przez wspólną znajoma.
Więcej wiadomości nie uzyskam, próbowałam.
Podjechać tam za dnia w najbliższym okresie nie dam rady.

Może ktoś???

Z informacji wynikało, że malce same sobie nie radzą i nie wyglądają zbyt dobrze..

kalewala

Post » Pon cze 13, 2011 7:42 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Kolejny sygnał - Widzew, piwnica blokowa, kotka i kociątka ok.2mcy...
I bezsilność - w weekend żadnego telefonu ... czyli żadnego miejsca...

kalewala

Post » Pon cze 13, 2011 9:11 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Rzeczywiście, żadnych telefonów, żadnych adopcji :(
A kociaków coraz więcej - mniej niż kiedyś, ale ciągle za dużo, za dużo...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 13, 2011 9:30 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Aniu ten Widzew to bardziej "moj" czy ten w okolicach Lodowej ? Smetana jest po drugiej stronie miasta...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon cze 13, 2011 12:56 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Miodalik pisze:Aniu ten Widzew to bardziej "moj" czy ten w okolicach Lodowej ? Smetana jest po drugiej stronie miasta...
Nie wiem, ktory to "Twój" :wink: Widzew - wg zumi to okolice Przybyszewskiego, Puszkina, Ronda Sybiraków, Haszka - po przeciwnej stonie Puskina niż ryneczek.
Wczoraj wieczorem dopytałam o szczegóły, kociaki były widziane w piątek, późnej już nie, o miejscu, w którym je widziano też nic nie wiem - okolice przedszkola to termin dość szeroki... Kontaktu do osoby, ktoa je widziała - też nie ma.. Mam taką znajomą - specjalistkę od informacji ktoś - coś - gdzieś - kiedyś - ale zrób coś. Sama charakteryzuje się ogólną niemocą - nawet w kwestii szybkiego wykonania telefonu.

Mamy kolejną prośbę o pomoc, też z Konstantynowa - pani ma 5 przygarniętych psów, chorą matkę wymagająca całodobowej opieki, i nie ma paracy. A za to staruszka sunia ma guza do usunięcia.... Uzgodniłyśmy, ze pomożemy - tak do 150zł..

Mało rzeczy mnie zatyka, ale dziś jednemu panu się udało - pan wziął 11 lat temu psa ze schroniska, pies ma tłuszczaka, od kogoś spotkanego na ulicy - nawet podał gdzie, róg Zielonej i Kościuszki (przyznać się proszę!!!) - dostał mój nr telefonu z informacją, że robimy operacje. Starałam się wyprowadzić go z błędu i przekierować na jakąś lecznicę - nie wiem, na ile skutecznie.
Pan nie prosił o pomoc, nic nie mówił o trudnej sytuacji materialnej - po prostu, dzwonił do schroniska, dowiedział się, że nie ma dożywotniej „gwarancji” na psa i zaczął szukać dalej. Przypuszczam, z gdybyśmy kontunuowali rozmowę, sprwa finanswania wyplynełaby. Starałam się mu uświadomić, że musi zabieg wykonać we własnym zakresie - tzn iść z psem do lecznicy i odniosłam wrażenie, że nawet nie wie o czymś takim, jak lecznica w jego okolicy…….

kalewala

Post » Pon cze 13, 2011 13:17 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Oj annskr, jeszcze się nie przyzwyczaiłaś :?:
Ma być szybko, za darmo i bez pytań. Bo od czego są fundacje :?:

Do mnie też kilka dni temu zadzwoniła pani, której kiedyś pomagałam sfinansować operację psa. Skoro raz pomogłam, to mam przecież obowiązek płacić za leczenie wszystkich zwierząt w rodzinie tej pani. A kot córki właśnie wypadł przez okno i się połamal, a ona nie ma pieniędzy na operację. I ja mam jej dać. Nieważne, że konto świeci pustkami.
Potrułam o obowiązkach właścicieli, o konieczności zabezpieczania okien, poleciłam tańsze lecznice, podałam namiary na lekarzy, z którymi można wynegocjować płatność ratalną.

Na szczęście znalazł się ktoś, kto zapłacił i pięknie to na swej stronie opisał.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pon cze 13, 2011 13:21 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

marija pisze:Na szczęście znalazł się ktoś, kto zapłacił (....).
Może powinnam temu panu wysłać namiar? :mrgreen:

kalewala

Post » Pon cze 13, 2011 15:08 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Sprawdzilam tego Smetane - to prawie "moj" Widzew - i podjade tam dzis popatrze, moze znajde przedszkole... a ta piwnica blokowa od kotki z dwoma kociakami ma jakis adres ?

Miodalik

Post » Wto cze 14, 2011 8:47 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Miodalik pisze:Sprawdzilam tego Smetane - to prawie "moj" Widzew - i podjade tam dzis popatrze, moze znajde przedszkole... a ta piwnica blokowa od kotki z dwoma kociakami ma jakis adres ?
Miodaliku :1luvu: nie wolno Ci, masz zdecydowanie za dużo kotów i grzybaPiwniczne malce (malec?) będą mieć tymczas, już załatwione - od warunkiem, że zostaną dostarczone wraz z kotką na sterylkę.

kalewala

Post » Wto cze 14, 2011 10:40 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

A dostarczyc na te sterylke kotke + kociaki ma kto ?

Miodalik

[poprzednia][następna]