K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 14:02 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

wiem juz, ze Queen_ink idzie do radia.
Jak bedziesz tam Asiu ok. 8.45 to Cie Andrzej zgarnie :)

Pytanie, bo Andrzej nic o zadnych kotach/kocietach ze schronie nie wie.
Czy moze ktos mi kilka zdan napisac, on umiesci info na stronie o jutrzejdszej audycji.
dziekuje
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt cze 10, 2011 14:10 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

kosma_shiva pisze:wiem juz, ze Queen_ink idzie do radia.

Czy moze ktos mi kilka zdan napisac, on umiesci info na stronie o jutrzejdszej audycji.
dziekuje

A kto to i jak wygląda?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt cze 10, 2011 14:13 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

W Krakowie można pozbyć się za darmo śmieci wielkogabarytowych toksycznych i innych :

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html

Nie jestem w stanie zadeklarować się na cokolwiek dyżur czy co innego - aktualnie mój dzień jest podporządkowany wizytami u weta z psicą ...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt cze 10, 2011 14:34 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

queen_ink pisze:
kosma_shiva pisze:wiem juz, ze Queen_ink idzie do radia.

dziekuje

A kto to i jak wygląda?

Andrzej Jaworski, wolontariusz ze schroniska. On wlasciwie wspoltworzy audycje. Zawsze przed audycja, na swojej stronie chwiladlapupila anonsuje o czy m bedzie audycja. Wiec napiszcie mi ktos prosze kilka slow o tych kociakach :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pt cze 10, 2011 14:50 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

już napisałam bezpośrednio do wolontariusza jaworskiego.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt cze 10, 2011 14:51 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

lutra pisze:już napisałam bezpośrednio do wolontariusza jaworskiego.

dzieki :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pt cze 10, 2011 15:11 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Amarylis napisał(a):
Po jakim czasie się martwić, że małe nie zrobiło kupki? I czy mogę zrobić coś poza masowaniem brzuszka (kotka też je lizała) ? Może niepotrzebnie panikuję :oops:

2 dni ... podać odrobinę parafiny lub lactulosum

Rozmawaialam dzis z dr.Dudowa, jesli male nie robi kupy , to juz poo jednym dniu mozna sie martwic. Mozna wtedy podac okolo 1ml lub pol;w zaleznosci od wagi: oleju jadalnego i tyle samo smietanki. Oraz oczywiscie masowanie brzuszka.
W koncu u mnie tez male bobo, ale Merlinka ladnie je i kupke ladna wczoraj i dzis zrobila :D

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt cze 10, 2011 16:30 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

W niedalekim sklepie znalazłam aż 2 gerberki indycze. Kupiłam, komu?
Przypomniało mi się, że mam też resztkę Enterogastu i parę saszetek Dicofloru do oddania w dobre ręce, gdyż moje futra na szczęście już nie biegunkują od dawna.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt cze 10, 2011 16:42 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Mam gupie pytanie: czy Radio Kraków to jest to na Alejach? I czy mam brać Atisa (jeszcze nie wiem, czy zdążę)?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt cze 10, 2011 16:51 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

queen_ink pisze:Mam gupie pytanie: czy Radio Kraków to jest to na Alejach? I czy mam brać Atisa (jeszcze nie wiem, czy zdążę)?

Na oba pytania odpowiadam twierdząco.
Atis faaajny jest :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 10, 2011 16:59 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Radio Kraków tak, takie duże wiadro przy przystanku Grottgera :wink:

Poprzekładałam trochę rzeczy na kociarni (małe dwuipółgodzinne ćwiczenia siłowe :P ), ponieważ nie dało się przejść przez środek, ani pozamiatać. Mam nadzieję, że nikt z tego powodu nie będzie miał problemów ze znalezieniem czegoś. I tak:

- Mokre jest na jednym stoliku, a suche na drugim (i oczywiście w kubłach).
- Żarełko dla kociąt - suche i mokre jest pod stołem obok drzwi do łazienki (na stole leży kartka).
- Umowa adopcyjna FLAPA - w koszulce w segregatorze na biurku.
- Odkaziłam łopatki i wrzuciłam wszystkie do miski pod zlewem.
- Otrzymane paczki z materiałami oraz rękawiczkami lateksowymi są na klatkach kominkowych.
- Dolałam mydło do pojemnika.
- Wyrzuciłam szmatki z transporterów, jedna była o...na. Trzeba by te transportery odkazić i zrobić rewizję, które jeszcze nadają się do użytku, ewentualnie skompletować (widziałam klipsy i kratki na klatkach kominkowych).
- Spostrzegłam, że w trakcie prania pralka dwukrotnie wywala korki.
- Umyłam kibel... aby żyło nam się lepiej :twisted: .
- Gdzieś zaginęła przykrywka do czajnika?
- Lolkowi (luźna kupa) zgodnie z zaleceniami queen_ink dałam RC young male i myślę, że można przez jakiś czas trzymać jedną porządną karmę.
- Atis w Catroomie szaleje jak pijany zając, zwłaszcza za nakręcaną myszą, aż widać szczęście w oczach.

Pytanie: rzeczy na zewnątrz (plastiki, płytki) są do umycia/odkażenia i schowania, czy do wywalenia?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt cze 10, 2011 17:23 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

No, to odwaliłaś niezły kawał roboty, szacun!!!
Płytki są napewno do schowania, plastiki chyba nie.
Jutro ponoć ma wizytę Mea, trzymajcie kciuki!
Obrazek

miszelina

Post » Pt cze 10, 2011 17:25 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Kurczę, fajnie by było, gdyby poszła razem ze Szpiegiem...

_namida_

Post » Pt cze 10, 2011 17:40 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

_namida_ pisze:Kurczę, fajnie by było, gdyby poszła razem ze Szpiegiem...

Ona ma iść jako towarzystwo do drugiego kota.

A co z Cherry? Czy ona jest zaklepana? Bo coś mi się o uszy obiło.....
Obrazek

miszelina

Post » Pt cze 10, 2011 17:47 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Cherry zaklepana, tylko pan weźmie ją jak osiatkuje okno, chyba próbuje własnymi siłami ;)

_namida_

[poprzednia][następna]