TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 6:54 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Z moich doświadczeń.
Dobrze na biegunki u takich maluchów działa RC Convalescense do rozrabiania jak mleko. Jest drogi, ale może komuś została jakaś saszetka? Ja niestety już nie mam - Chani pożarła resztę.

Mała na tych zdjęciach ma ok. 2-3 tygodni, więc jeszcze trochę na butli pociągnie.
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 11:36 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon cze 06, 2011 11:26 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

hmm... podrzuce, moze ktos bedzie w stanie pomoc kotusi :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 06, 2011 22:10 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Jak się miewa nasze kocie dziecko ?

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto cze 07, 2011 15:30 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

kocie dziecko miewa się bardzo dobrze, ale dziś zauważyłam u niej pchły :|
daję jej teraz trochę więcej mleka ale rzadziej, bo moja siostra wyjeżdża i nie będzie miał kto karmić małej jak będę w szkole. Ogolnie już nie miauczy, tylko jak się obudzi to lekko albo jak nie może wyjść z kartonu. Jest taka kochana ale nie mogę jej zatrzymać (wychowuję ją dla chłopaka mojej siostry). Cały czas na mnie włazi, mruczy i odwraca się brzuchem (spodobało jej się masowanko). Nie mogę się doczekać jak będzie sama jeść :D

grzybxdd

Od: Śro cze 01, 2011 17:47

Post » Pt cze 10, 2011 16:35 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Słuchajcie, miałam dość jej rozwolnienia więc postanowiłam spróbować z mlekiem klara za 2zł. Pomogło od razu, wszystko minęło.
wasze rady są ciekawe, no ale np. skąd wezmę 0,8g laktozy? nawet nie wiem co to jest. Spróbowałam dostępnego sposobu i powiodło się :)
Mała urosła baardzo! nawet śpi już z moim psem, a moja kotka nawet ją akceptuje, np. wskakuje na kanapę na której mała siedzi. Tylko jak położę małą obok niej to prycha i ucieka, no ale myślę że sie jeszcze polubia :D

grzybxdd

Post » Wto cze 14, 2011 14:50 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

halo, żyjecie jeszcze?
chyba nie, no ale jeśli ktoś to przeczyta:
mała zaczęła jeść mięso, ale nie bardzo wie co z nim zrobić i je ssie, daję jej na razie mokrą karmę mojej Puni, ale jutro idę po whiskas junior bo jest strasznie podniecona tym mięsem. Martwię się trochę bo już od piątku się nie załatwia. co wy na to?

grzybxdd

Post » Wto cze 14, 2011 15:06 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Nieeee!!! Nie whiskas, proszę! To biedne kocię wystarczająco ma trudno w życiu, oszczędź mu chociaż whiskasa...

Mięso dla małego kociaka powinno być drobniuteńko posiekane, moje kociaki zajadają się surowym kurczakiem albo indykiem, ale możesz też ugotować, posiekać albo zmiksować i wymieszać z rosołem. Możesz też dać kociakowi żółtko z jajka, biały serek... Wyjdzie na tym o niebo lepiej, niż na whiskasie. Jeśli koniecznie chcesz mu dać gotową karmę- kup dobrej jakości, np royal dla maluchów.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto cze 14, 2011 15:16 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

czemu nie whiskas? zazwyczaj jak kupuję mojej kotce whiskasa to zajada się jak nie wiem i nie zauważam żadnych negatywnych zmian, wręcz przeciwnie

grzybxdd

Post » Wto cze 14, 2011 15:30 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Wspaniale, że mała ma się dobrze i ma apetyt. Whiskas to znane kocie jedzenie, ale nie najlepszej jakości - coś w rodzaju mcdonalda dla kotów: smakowite, kaloryczne i mało wartościowe :twisted: . Poczytaj uważnie skład - 4 % mięsa to niedużo, a reszta to śmieci, m. in. powodujące, że koty chętnie to jedzą, tak jak dzieci hamburgery. Trujące nie jest, ale nie należy podawać regularnie a najlepiej wcale :wink:
Dziewczyny dobrze radzą, można tez poczytać w Kocim ABC viewtopic.php?f=1&t=27018 o prawidłowym żywieniu kociaków :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto cze 14, 2011 15:36 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

whiskas to taki "McDonald"(fast-food) dla kotów. jest po prostu rozreklamowany, ale mało zdrowy.
Lepiej rozejrzeć się za karmą w zoologicznym i omijać kitikaty i whiskasy.
Można spytać o animonde, royala, dla maluchów. Surowe lub ugotowane drobiowe mięsko też jest ok.
Pozdrowienia dla Ciebie i małej.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto cze 14, 2011 18:32 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

ok, jutro kupię jej indyka czy coś i powiem co się działo :) czy dawać jej jesczze mleko? czy wode?

grzybxdd

Post » Wto cze 14, 2011 18:39 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

Dawaj jej mleko, a także możesz zacząć podawać serek, np twarożek, albo typu "bieluch", jajka( zwłaszcza żółtko),a jakby bardzo zapragnęła zjeść np gotowana marchewkę - też można :)
Wołowina raczej nie powinna powodować biegunek.No i powinna małej smakować :wink: Tylko posiekaj drobno, baaardzo drobno, bo takie pierwsze posiłki to czasem kończą się z ręką w gardle dławiącego się za dużym kawałkiem kociaka :roll: :mrgreen:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto cze 14, 2011 19:16 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

grzybxdd - tak jak piszą dziewczyny, siekaj drobno mięsko i będzie OK :D

Świetnie Ci idzie, trzymam kciuki za malutką :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw cze 16, 2011 12:08 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

witam
kupiłam małą puszeczkę puriny chyba z indykiem, ale mała wogóle nie tknęła, tylko po prostu przez to przechodziła i sie cała brudziła. Kupiłam później saszetkę kitekata i oszalała na punkcie tego smaku. Ale muszę jej dawać normalne kawałki, bez rozdrabniania, bo wtedy ona nie wiem co zrobić, a jak ma normalne to ssie to jak cyca i wkońcu tak to wyssie że kawałek znika. Ale dałam jej mleka w miseczce to też nie wiedziała co zrobić, jak zamoczyłam jej ryjek to nic. Ale muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolona bo wczoraj wieczorem się normalnie załatwiła, bez rozwolnienia :) pozdrawiam

grzybxdd

Post » Pt cze 17, 2011 12:54 Re: TORUŃ!!! MLEKO DLA KOCIAKA PILNIE POTRZEBNE!!!

kolejny sukces!!! mała dziś zrobiła sama kupkę. jak ją nauczyć pić z miseczki? bo na razie woda jej smakuje ale tylko przez butelkę.

grzybxdd

[poprzednia][następna]