Wrocław - zaginął kot! - TOSIU ODNALEZIONY PO 26 DNIACH!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 12:44 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

czy dalaś ogloszenie do gazety? Dzwon tez codziennie do schroniska. Musisz uzbroic się w cierpliwość i przede wszystkim myśleć pozytywnie. To może głupie co piszę, ale daje energię do działania. Najgorzej to usiąść i powiedzieć sobie, ze to nie ma sensu, bo przecież i tak....
Nieustające kciuki za Tośka :ok:

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Czw cze 09, 2011 13:10 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

do gazety wyborczej wyslalam maila z ogloszeniem, ale nie dostalam odpowiedzi ani nic, wiec nie wiem czy to zostalo ogloszone...

Mysle caly czas o tych piwnicach.. Jak sie do nich dostac... ze schroniskiem mam kontakt.
[img]C:\Documents%20and%20Settings\wzsoz\Pulpit[/img]

anna24

Od: Sob cze 04, 2011 9:46

Post » Czw cze 09, 2011 13:26 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Ogłoszenie już jest, ale bez zdjęcia. Koniecznie wyślij zdjęcie. Ludzie najpierw oglądają, a dopiero potem czytają.
Nie martw się tak bardzo tym, ze nie możesz dostać się do piwnic. Wystawiaj karmę i czekaj. Jeśli tam jest, to w końcu wyjdzie.
Rozmawiałaś z dozorczynią? Może sąsiedzi, którzy mają psy i wychodzą z nimi późno na spacer zobaczą kotka?

ewado

Post » Czw cze 09, 2011 15:14 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Wysylalam tez w zalączniku zdjecie. (ale wysle jeszcze raz)A gdzie zostalo umieszczone to ogloszenie?

Tzn. ja zostawiam karme przed ta dziurę opuszczonego budynku, znowu zostala zjedzona, w dzien. Ale rpzed klatkami nie mam jak, to centrum miasta, wszystko pozamykane na domofon, okna do piwnic tez zamkniete.

Obstawiam to jedno miejsce, wiecej nie mam. Pewnie powinnam, ale nie mam pomyslu. Jakbym miala klucze do piwnic na mojej ulicy, to jzu dawno bym je obeszla. A w tkakim wypadku, chodzic i w kazdej bramie prosic o wejscie do piwnicy..? To raczej chyba nie wyjdzie..?

Zastanawia mnie nadal ta znikajaca kocia karma. Dalam karme o 6 rano, o 15 po rpacy...juz nie bylo. Ale jak stalismy przy tej dziurze ok. pol godziny to nic nie wyszlo.

anna24

Post » Czw cze 09, 2011 15:58 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

W dodatku wrocławskim GW, na końcu są ogłoszenia o zwierzakach(str.14). Jutro piątek, wyślij im ogłoszenie jeszcze raz i poproś, zeby dodali tez zdjęcie. Jutro będzie więcej miejsca na zwierzaki i więcej ludzi kupuje.
Wyslij tez do Gazety Wrocławskiej : REDAKCJA@GAZETA.WROC.PL. Jutro jest dodatek Wieczór Wrocławia i tam są ogłoszenia o zwierzakach.
Moze zapoluj na dozorczynię, ona ma klucze do piwnic. Albo zadzwon do administracji i popros o pomoc.
Spróbuj też wyjść wcześniej z domu (przed szóstą), albo wieczorem, jak już będzie się ściemniać.

ewado

Post » Czw cze 09, 2011 17:42 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Codziennie wychodze poznym wieczorem i codziennie tez rano, przed 6, przed 7. Dozorczyn pytalam juz na jednmy podworku i w bramie kolo mnie. Nic nie widzialy. ogolnie wiekszosc ludzi tutaj wie ze szukam kota, wszedzie sa ogloszenia, kazdy ma numer.

Do gazet wyśle napewno:)

anna24

Post » Czw cze 09, 2011 20:38 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Dzis nici z poszukiwan i czuwania. Na podworkach juz glosno, duzo ludzi, mlodziez pije, krzyczy...zaczyna sie weekend...W takije sytuacji napewno nie wyjdzie.
Sypnelam suchej karmy ok 19.00

Dzis rano zjedzona cala karma. Z tym ze sypnelam takze do srodka, do tej dziury, pojedyncze ziarenka. I troche jest zjedzonych a troche zostalo. Wiem ze w domu kot nigdy nie zjadal takich pojedynczych ziarenek, nie widzial ich czy co..

Szczur raczej wszystko by pozbieral, i zaniusl do swej kryjowki. Tak mysle.

anna24

Post » Pt cze 10, 2011 7:02 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Weeknd wieczorem to rzeczywiscie nie najlepsza pora na szukanie kotka, ale moze spróbuj wcześnie rano.
Acha, w Wyborczej jest twoje ogłoszenie, ale tez bez zdjęcia.
:(

ewado

Post » Pt cze 10, 2011 8:46 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

dzis wyslalam jeszcze raz do wyborczej..i do wroclawskiej tez. A zdjecia wysylalam.
A na stronie kocie zycie nie ma chyba nadal?

Ja jeszcze licze, ze on siedzi w tej dziurze. I ulotki poroznosze do skrzynek na klatkahc, by sprawdzili piwnice.

anna24

Post » Pt cze 10, 2011 10:37 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

moze jeszcze na jakąś strone internetową wstawić? Ja ze swojej strony mogę przegladać gazetowe ogłoszenia o znalezionych kotach. Moze ktoś go przygarnie i da ogłoszenie.
I nieustające kciuki za dziurę :ok:

ewado

Post » Pt cze 10, 2011 11:31 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

ewado pisze:moze jeszcze na jakąś strone internetową wstawić? Ja ze swojej strony mogę przegladać gazetowe ogłoszenia o znalezionych kotach. Moze ktoś go przygarnie i da ogłoszenie.

I nieustające kciuki za dziurę :ok:

Dziekuje baaardzo! Ja pododawalam ogloszenia w necie, na wielu portalach dolnosląskich:) Do Gazety Wrocławskiej tez wyslalam.

:)

anna24

Post » Pt cze 10, 2011 12:25 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

:) :ok: :ok: :ok:

ewado

Post » Pt cze 10, 2011 12:43 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Musze tylko sprawdzic czy jest ogloszenie w gazecie wyborczej i wroclawskiej opublikowane, bo ja internetowo wysylalam.

Dzis bedziemy sie czaic na ta dziure, ale nie mam pomyslu, jakby to zrobic by on wyszedl. Moze naprawde, jesli nawet stoimy daleko, to mzoe czuje zapach...?

Chcemy polozyc kamere przy tej dziurze i znacznie sie oddalic. Heh juz probujemy wszystkiego. To moze dziwnie wygladac, wiele osob by sie moze poddalo.

anna24

Post » Pt cze 10, 2011 12:56 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

Ogłosznie jest w dzisiejszej wyborczej, a we wrocławskiej nie ma. Sprawdzałam.
nie poddawajcie się, to wcale nie wygląda dziwnie, wg mnie przynajmniej. Ja tez bym siedziała bez przerwy przy dziurze. :kotek:

ewado

Post » Pt cze 10, 2011 20:40 Re: WROCŁAW - ZAGINĄŁ KOT!

:?:

ewado

[poprzednia][następna]