KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 22:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

KWARANTANNA
-do domku pojechała dziczka buraska schroniskowa - kotka prawdziwa dzika dzicz Piotrek po długich i ciężkich cierpieniach załadował ją do klatki - kotka pojechała do Jaagi i u niej zostanie na stałe jako kotka wolnozyjącao-dochodząca z miejscem do spania, opieką i jedzonkiem
boks po kici wydezynfekowałam, ale nie nie zdążyłam umyć więc bardzo proszę o to jurzejszy dyżur ranny :oops:
- jak Gosia pisała Pysia maleńtas już u Gosi w DT
- jak Marta pisała przyjechała kotka - przy boksie wisi kartka, nie znam jej charakteru - w boksie spoko, ale mi uciekła i dobrze że był Piotr złapał ją ale warczała jak diabli - do innych kotów nastawiona pozytywnie w miarę chyba - kicia ma tasiemca trzeba ją koniecznie odrobaczyć, potem sterylka a potem zobaczymy co :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 09, 2011 22:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

KWARANTANNA ciąg dalszy...
2 małe buraski ok
Tosia szylkrecia ok ładnie je
buraska-mała schroniskowa ok ładnie je jeszcze w kaftaniku
Longer ok nie ma żadnej brzydkiej kupy ładnie je i miziasty chłopak
Wiki ok miziasta diabliczka
Nelka ok troszkę chyba wyluzowała
KLIMEK - skończyła mu się pasta Prokolin, kończy się suchy indestinal i zostały 2 saszetki mokrego jedzonka dla Klimka, Klimek juz nie chce siedzieć w boksie z chęcią wychodzi, jego kupy już tak nie śmierdzą ale dalej konsystencja taka sobie - nie wiem może trzeba z nim znów do weta podjechać... i niech weci określą co dalej...
SMOŁA - no i tu sprawa sie komplikuje Mara pisała że coś dziwnego jej się robi na skórze, i dziś sobie dokładnie to obejrzałam - szczerze mówiąc nigdy czegoś podobnego nie widziłam 8O ona łysieje plackowo, ale to nie jest takie łysienie że wychodzi jej sierść - oddziela jej się naskórek chyba płatami razem z sierścią i robi się rana dziś coś takiego jej oderwałamm w jednym miejscu już ma taki duży ślad w innym miejscu, a jak się ją pogłądzi znów jest kilka takich odchodzacych płatów skóry z sierścia - nie mam pojecia co to jest 8O i Smoła też jest jakaś taka nerwowa nie wiem moze ją to boli :( bardzo pilnie trzeba z nią do weta - ja jutro nie dam rady - czy ktoś moze z nią podjechac :!: :!: :!:
poza tym Smoła dalej pzreraźliwie chuda pomimo że apetyt ma jak sto diabłów i wcina wszystko co jej się podstawi pod no.

terenia1

Post » Pt cze 10, 2011 8:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ja ze Smołą podjadę dziś do Almavetu ale nie wiem jeszcze o której

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt cze 10, 2011 9:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:Ja ze Smołą podjadę dziś do Almavetu ale nie wiem jeszcze o której

Dzięki Mara :D

terenia1

Post » Pt cze 10, 2011 9:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Relacja z rannego dyżurku
Wiki była za regałem nie wiem kiedy wpadła,
Klimek kupka spoko lekko lużna nie dostał pasty bo jej nie znalazłam
ale Longer to ma taką srakę że przebił Klimka pienista cuchnąca.
Nela wymiotowała 2x
Maluchy i inne koty spoko :ok:
boks nie umyty nie wiedziałam :oops:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt cze 10, 2011 10:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:KWARANTANNA
- jak Marta pisała przyjechała kotka - przy boksie wisi kartka, nie znam jej charakteru - w boksie spoko, ale mi uciekła i dobrze że był Piotr złapał ją ale warczała jak diabli - do innych kotów nastawiona pozytywnie w miarę chyba - kicia ma tasiemca trzeba ją koniecznie odrobaczyć, potem sterylka a potem zobaczymy co :?:

Dzięki dla Was wielkie, że zabraliście kicie :1luvu: Myślę, że gdyby została tam dłużej mogłoby się to bardzo źle skończyć. Z tego co zauważyłam przez te kilka minut, które z nią spędziłam kota chyba nikogo się nie boi, ani psów ani ludzi, do dzieci podbiegała, jak zauważyła, że nie mam nic wartościowego do jedzenia to przestała się mną interesować i podbiegała do ludzi czekając chyba na jedzonko. Będe się rozglądać po osiedlu za kociętami; nie wyobrażam sobie, że mogą gdzieś tam być i głodne na nią czekać :( . Będę trzymac kciuki za kotę.

Yen696

Od: Śro cze 08, 2011 20:53

Post » Pt cze 10, 2011 10:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Zawiozłam Smołę do Almavetu ale niestety p. Monika była zajęta i dopiero za jakiś czas ją obejrzy więc wróciłam do pracy a ją zostawiłam i odbiorę po pracy czyli ok. 16.

Mara S

Post » Pt cze 10, 2011 10:50 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bona44 pisze:Relacja z rannego dyżurku
Wiki była za regałem nie wiem kiedy wpadła,
Klimek kupka spoko lekko lużna nie dostał pasty bo jej nie znalazłam
ale Longer to ma taką srakę że przebił Klimka pienista cuchnąca.
Nela wymiotowała 2x
Maluchy i inne koty spoko :ok:
boks nie umyty nie wiedziałam :oops:

a czy Longer cały czas jest na suchym intestitalu? Pora zaczac mu dawać ten niforoksazyd, ten kot ma nawracające biegunki

Nelę trzeba obserwować, zadzwonię wieczorem do Cookie co się dzieje.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 10, 2011 10:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:a czy Longer cały czas jest na suchym intestitalu? Pora zaczac mu dawać ten niforoksazyd, ten kot ma nawracające biegunki
.

Ja teraz bylam w KCh to Longer w kuwecie miał na razie czysto a w misce miał tylko suchy intestinal ale zapewne dostawał też ostatnio różne mokre :!:

Mara S

Post » Pt cze 10, 2011 10:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Banerki, które robiłam prowadzą do wątku sprzed iluś tam ...
Od tego czasu zdążyłam przejść przez chyba 3, albo 4 kolejne zanim trafiłam na wątek niezamknięty:

Zmieńcie sobie ustawienia...

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126508][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh2.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126508][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh1.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126508][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh3.gif[/img][/url]

Za chwilę już w miejsce po url=http://WPISAĆ NALEŻY NOWY ADRES WĄTKU, bo to też już jest strona 99 i zaraz banery powyżej będą znów nieaktualne.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt cze 10, 2011 13:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wow! dziękuję za piekny banerek schroniskowy :-)

Filomen

Post » Pt cze 10, 2011 13:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Longer dostanie Ditrivet, Mara go odbierze, okazało się, że niforoksazyd jest toksyczny dla kotów

podaje się najlepiej w maśle, to jutro zakupię 8)

Filomen

Post » Pt cze 10, 2011 14:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Longer dostanie Ditrivet, Mara go odbierze, okazało się, że niforoksazyd jest toksyczny dla kotów

podaje się najlepiej w maśle, to jutro zakupię 8)

Hmmm... ok ale jak to toksyczny - przecież wielokrotnie dawałyśmy go kotom...?

Mara S

Post » Pt cze 10, 2011 14:18 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ditrivet to nic innego jak Biseptol zależy od dawki może być 120,480 lub 960

a pierwsze słyszę Żeby Nifuroksazyd inna nazwa Ercefuryl był szkodliwy on się nie wchłania z jelit a działa tylko na florę bakteryjną

Longer nic innego nie dostał na moim dyżurze resztkę intestitalu rozsypałam między Klimka a niego

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt cze 10, 2011 15:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

ja już kiedyś gdzieś czytałam ze jest jakaś substancja, która jest nifuroksazydzie, która jest toksyczna dla kotów ale musze poczytać co to jest. Sama kotom dawałam, tak czy siak Longer musi dostać jakiś sulfonamid na te sraczki a intestinal suchy przywiozę

Filomen

[poprzednia][następna]