cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 19:00 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Dzis na kociarni było małe sprzątanko.Z Boną i Kingą troszkę poukładałyśmy posłania,pomyły szafki i posegregowałay jedzenie.
Ogólnie jest czysto,jednak podłoga nadal nie umyta :?
Kinga wielkie dzięki za pomoc w sprawie kranu .Jak da się dokupić kurki to za niedługo bedzie woda.Ktoś kurki poprostu przekręcił czy ukręcił jak kto woli.Dziewczyny delikatnie obchodźcie się z kranem bo to wszystko plastikowe :?

WAŻNE!!
W wolierze jest zamontowany kinkiet .Ranny dyżur proszę załączać światło (kinkiet) wieczorny dyżur go gasi.Później będzie podłączony wyłącznik czasowy.Narazie robimy to ręcznie

Jeszcze Igi.Facet jest piekny to nie ulega watpliwości ale brudas się nie myje!Bardzo proszę czeszcie go!Chłopak dzielnie znosi szczotkowanie i nie protestuje.
Proszę czyścicie mu też uszy.Igi jest po zastrzykach na swierzbowca wystarczy czyścić mu tylko uszy !
Jeżeli ranny dyzur zrobi Igiemu "toaletę" prosze wpisujcie na kalendarzu i jezeli to możliwe na forum też :)
Kinga robisz to samo co w schronie.Jedzenie ,sprzątanie ,ewentualne czyszczenie uszu szczotkowanie i jakbyś jeszcze foty strzeliła to byłoby super :ok:

elape kotka z ul.białostockiej trafiła dziś do KCH.Ewa zgodziła się ją przyjąc.Nie wiedziałam czy w KP jest miejsce no i Baska nie odbierła tel

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw cze 09, 2011 19:38 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

KRAN NAPRAWIONY - mmmm mam mężczyzne złotą rączke :D dziś sie o tym przekonałam haha

!! tylko nie zakręcać na CHAMA :D, bo znowu się przekręcą. jeszcze tylko obudowy od kurków troche wylatują bo oskar wymienił to wnętrze od kurków i obudowy od kurków nie pasują trzeba je wymienic, ale to niczemu nie przeszkadza, to nastepnym razem.
ważne że działa nie leje się, można zakrecać i odkręcac :)

no to jestem !gotowa! do odbycia dyżuru. marta daj mi jeszcze znać jak i kiedy oddać ci klucz

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw cze 09, 2011 19:43 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

kingusiak pisze:KRAN NAPRAWIONY - mmmm mam mężczyzne złotą rączke :D dziś sie o tym przekonałam haha

!! tylko nie zakręcać na CHAMA :D, bo znowu się przekręcą. jeszcze tylko obudowy od kurków troche wylatują bo oskar wymienił to wnętrze od kurów i obudowy od kurków nie pasują trzeba je wymienic, ale to niczemu nie przeszkadza, to nastepnym razem.
ważne że działa nie leje się, można zakrecać i odkręcac :)

no to jestem !gotowa! do odbycia dyżuru :) marta daj mi jeszcze znać jak i kiedy oddać ci klucz

ooo super :ok:
W spr kluczyzZdzwonimy się na spokojnie.Spróbuj złapać tego ogródkowego rozpylacza.Ciachniemy mu klejnoty,a w poniedziałek na sterylkę pojedzie ta kotka z walcowni

mar_tika

Post » Czw cze 09, 2011 20:35 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Prosze trzymac kciuki za Przylepe- w niedziele jedzie do Katowic, do miejmy nadzieje swojego nowego, stalego Domu :ok:
Mama z dwiema coreczkami (5 i 8 lat) i koteczką-staruszką, dom niewychodzacy, choc wakacje spedzane na wsi w domu z ogrodem. Dziewczynki przyzwyczajone do kotow, a rodzina szuka kota- pieszczocha, wiec Przylepa idealny!

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw cze 09, 2011 20:38 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

:ok: :ok: :ok:
Trzymamy

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Czw cze 09, 2011 21:27 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

:ok: za Przylepę, żeby się do nich przylepił na stałe :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw cze 09, 2011 23:04 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

hidi pisze:Prosze trzymac kciuki za Przylepe- w niedziele jedzie do Katowic, do miejmy nadzieje swojego nowego, stalego Domu :ok:
Mama z dwiema coreczkami (5 i 8 lat) i koteczką-staruszką, dom niewychodzacy, choc wakacje spedzane na wsi w domu z ogrodem. Dziewczynki przyzwyczajone do kotow, a rodzina szuka kota- pieszczocha, wiec Przylepa idealny!

no to trafili idealnie :1luvu: :1luvu: buziaczki, mizianki i pomruczonka dla Przylepy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mam nadzieje, ze sie wreszcie szczescie pelna geba do tego przeslodziaka usmiechnie :1luvu: Taki kochany jest kocio :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 10, 2011 7:56 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

hidi pisze:Prosze trzymac kciuki za Przylepe- w niedziele jedzie do Katowic, do miejmy nadzieje swojego nowego, stalego Domu :ok:

:ok: Daj prosze znać jak wam pójdzie w niedzielę:)
Jezeli chodzi o Zuzię to Monika w środę nie była nie dała rady jakiś zabieg wypadł czy cóś.Miała podjechać wczoraj .Mam nadzieję że coś skrobnie o Zuzi na forum :wink:

mar_tika

Post » Pt cze 10, 2011 21:05 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

No więc tak.... Już sie poprawiam... Byłam wczoraj u Zuzie :lol: wszystko ok, ranka prawie niewidoczna, szwy wyciągnięte. Mala jak narzzie kuleje ale tylko na tę przednia łapkę. Jak ja obserwowalam to w niczym jej to nie przeszkadza, chodzi skacze, lezała na samej górze drapaczka.
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Pt cze 10, 2011 21:17 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Zuzia dzielna dziewczyna :kotek: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob cze 11, 2011 9:01 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Cześć:)
Martuś ja Ci fotki kociaków podeśle albo jutro albo w poniedziałek bo aparat coś mi się zepsuł i nie miałam możliwości im zrobić:)
Obrazek

Martysss

Od: Czw lip 30, 2009 17:04

Post » Sob cze 11, 2011 13:26 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Ja u Zuzi będę jutro o ile będzie taka potrzeba.
Będę też po południu u elape na fotkach i na kociarni w Kp więc dyżur zrobię .
W poniedziełke na sterylke jedzie kotka która siedzi w boksach z Walcowni.
Bona jeżeli dziś na dyżurze zauważysz coś niepokojacego napisz proszę.
Kinga bedziesz coś łapała w tym tyg .Pytam bo herzpl dzwoniła że ma dwie dzikie kotki do złapania na działkach i karmicielka mnie ściga.POjawiła sie kotka która 3 tyg temu miała jechać na sterylkę.Przypuszczam że wróciła bo zaciążona :?

Martyna czekma na fotki bo czas oglaszać maluchy :wink:

mar_tika

Post » Sob cze 11, 2011 19:16 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

jak trzeba moge oddac klatke i prubowac łapac te zaciążone kotki gdzies za miesiac jak juz wykarmią małe. ja caly czas poluje na jednego kocura, co kilka dni jest rozstawiona łapka ale łapia sie tylko te kotki w kółko.

co do innych miejscowek u mnie to są tez koty przy blokach, ale nie mam gdzie łapki rozstawic (w sensie u kogoś zeby byla na czyjejs posesji) a jak rozstawiam pod blokiem to musze stac przy tej klatce zeby nikt nie ukradł, nie moge natrafic na te koty, albo poprostu sa tak dzikie ze jak mnie w poblizu widzą to nie podchodzą

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Nie cze 12, 2011 0:04 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

kingusiak pisze:jak trzeba moge oddac klatke i prubowac łapac te zaciążone kotki gdzies za miesiac jak juz wykarmią małe. ja caly czas poluje na jednego kocura, co kilka dni jest rozstawiona łapka ale łapia sie tylko te kotki w kółko.

Ciężarne kotki trzeba łapać teraz jak jeszcze się nie okociły, i są ciężarne a nie za miesiąc jak wykarmią małe :? a co zrobisz z kociętami? nie można dopuścić do tego żeby się okociły jeśi jest taka możliwość :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 12, 2011 13:53 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

no to Przylepa pojechal do nowego domu :ok: Mam nadzieje, ze rodzina go pokocha, a on bedzie szczesliwy :ok: Bede zdawac relacje.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

[poprzednia][następna]