Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 19:31 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

kotx2 pisze:
vip0 pisze:Dziewczyny,takie jeszcze miałabym pytanie...czym odrobaczacie koty?
Ja do tej pory robiłam to Pratelem,ale może jest coś lepszego,np.w płynie?
Pratel jest spożywany bardzo niechętnie :( ,Plamek na przykład jak wściekły wygląda,pianę z pyska toczy i spieprza w podskokach,ile wlezie :? .

u mnie sprawdza się cestal

Dzięki,zapytam jutro wet :D .
Czy to prawda,że jak trzecia powieka wychodzi,to może byc od robaczków?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw cze 09, 2011 19:39 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

vip0 pisze:Dziewczyny,takie jeszcze miałabym pytanie...czym odrobaczacie koty?
Ja do tej pory robiłam to Pratelem,ale może jest coś lepszego,np.w płynie?
Pratel jest spożywany bardzo niechętnie :( ,Plamek na przykład jak wściekły wygląda,pianę z pyska toczy i spieprza w podskokach,ile wlezie :? .

Profender w kropelce dobry jest na tasiemca,glisty.Niekiedy po tym kot ranę sobie wydrapie w miejscu podania.Ja tak słyszałam i musi być odpowiednia dawka.No,to u nas u weta 20zł kosztuje.Lepiej coś w zawiesinie niż w tabletce,ja tak uważam.Kurczę zapomniałam czym Bejbi była odrobaczana :roll: Ver....coś tam :oops:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw cze 09, 2011 19:44 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Odrobaczam panacurem. Jest bezsmakowy, można rozkruszyć i dodać do karmy - moje koty zjadają bez problemu.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 09, 2011 19:47 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Bazyliszkowa pisze:Odrobaczam panacurem. Jest bezsmakowy, można rozkruszyć i dodać do karmy - moje koty zjadają bez problemu.

O,to jak bezsmakowe,to w sam raz by dla Plama było...a drogie?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw cze 09, 2011 19:48 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Ja miałam taką pastę Vetminth, 50 zł tubka, ale za to na wszystkie koty wystarczyło... Wcześniej też Panacurem od starego weta, ale nowa wetka była czemuś przeciw i kupiłam to.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Czw cze 09, 2011 19:49 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Nie pamiętam dokładnie, 1 tabletka kosztowała kilka złotych, a podaje się przez trzy dni (najczęściej po 1 tabletce, ale to zależy od wagi kota, najlepiej spytać weta).

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 09, 2011 19:55 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Bazyliszkowa pisze:Nie pamiętam dokładnie, 1 tabletka kosztowała kilka złotych, a podaje się przez trzy dni (najczęściej po 1 tabletce, ale to zależy od wagi kota, najlepiej spytać weta).

To zapytam jutro...a o tej trzeciej powiece cos :? ?

vip

Post » Czw cze 09, 2011 20:00 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Trzecia powieka może być z różnych przyczyn. Może być i od robaków, ale może być ten zapalenie spojówek i parę innych rzeczy.
Niech weterynarz zdecyduje. Jak Plamek osłabiony, to też może być przyczyna, i może jeszcze go nie odrobaczać, poczekać, aż stan się jeszcze poprawi.
Zresztą, wet niech decyduje, zna wyniki Plamka, sama najlepiej nie decyduj.
Ja swoim podawałam Advocate i Fiprex (z miesięcznym odstępem) dawane na kark, żeby nie męczyć tabletkami

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw cze 09, 2011 20:03 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

liszyca pisze:Ja miałam taką pastę Vetminth, 50 zł tubka, ale za to na wszystkie koty wystarczyło... Wcześniej też Panacurem od starego weta, ale nowa wetka była czemuś przeciw i kupiłam to.

To raczej dla małych osesków sie nadaje. U weta z tubki jedna dawka kosztuje niewiele

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw cze 09, 2011 20:06 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

rapsodia82 pisze:Trzecia powieka może być z różnych przyczyn. Może być i od robaków, ale może być ten zapalenie spojówek i parę innych rzeczy.
Niech weterynarz zdecyduje. Jak Plamek osłabiony, to też może być przyczyna, i może jeszcze go nie odrobaczać, poczekać, aż stan się jeszcze poprawi.
Zresztą, wet niech decyduje, zna wyniki Plamka, sama najlepiej nie decyduj.
Ja swoim podawałam Advocate i Fiprex (z miesięcznym odstępem) dawane na kark, żeby nie męczyć tabletkami

Nie,no jasne,ja bez weta to bym się bała cokolwiek...bo jak się działa na własną rękę,to niemal zawsze potem jest " coś ".
A Plamek to potem,pewnie...o Puśka mi chodzi...tą powiekę trochę widać...i ogólnie taki jakiś...jak nie on :( .
Trza do weta chyba...tylko kto go zataszczy,facet waży 7 i pół jak nic :cry: .

vip

Post » Czw cze 09, 2011 20:08 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

jasdor pisze:
liszyca pisze:Ja miałam taką pastę Vetminth, 50 zł tubka, ale za to na wszystkie koty wystarczyło... Wcześniej też Panacurem od starego weta, ale nowa wetka była czemuś przeciw i kupiłam to.

To raczej dla małych osesków sie nadaje. U weta z tubki jedna dawka kosztuje niewiele

A większym nie wolno czy też trzeba większą dawkę zapakować? Na opakowaniu jest bodajże 1ml na 2 kg masy ciała, nic nie piszą o oseskach. Nie znam się, chciałam tylko coś łagodnego, bo kiedyś miałam niemiłą przygodę z tymi środkami odrobaczającymi.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Czw cze 09, 2011 20:14 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Bejbi przypomniałaś mi miała Vetminth :ok: ,Aisha Pyrantelum :evil: (złość i żal do wetów za Aishę) :cry: :cry:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw cze 09, 2011 20:17 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Vetminth można starszym tez dawać. Naszą Tusię (te chora na jelitka) właśnie też wetka tym odrobaczała. Pewnie to jest łagodniejszy środek niż tabletki.

jasdor

Post » Czw cze 09, 2011 20:23 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

jasdor pisze:Vetminth można starszym tez dawać. Naszą Tusię (te chora na jelitka) właśnie też wetka tym odrobaczała. Pewnie to jest łagodniejszy środek niż tabletki.

Dzięki,dziewczyny :1luvu: ...z Was to kopalnia wiedzy...no i nikt mnie tu nie uważa za wariatkę tylko dlatego,że mam koty...
Dorota,Ty jeszcze robisz biedronki i te inne cuda?

vip

Post » Czw cze 09, 2011 20:37 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Robię :D Właśnie nowe zamówienie przyjęłam :ok:

jasdor

[poprzednia][następna]