Ja-Ba pisze: (...)z dagmarą-olga umówiłam się że wpłaci dopiero jak jej książka okrąży ziemięi wreszcie do niej trafi, moje gapiostwo
(...)
Ja-Ba to Ty tą książkę wysłałaś w kosmos?

Moderator: Moderatorzy
Ja-Ba pisze: (...)z dagmarą-olga umówiłam się że wpłaci dopiero jak jej książka okrąży ziemięi wreszcie do niej trafi, moje gapiostwo
(...)
Ja-Ba pisze:podaję jeszcze raz wszystkie wpłaty:
1. Femka - 45 zł
2. CiW - 21,50
3. mamut -22
4. alix76 - 46,50
5. puszatek - 20 zł
z dagmarą-olga umówiłam się że wpłaci dopiero jak jej książka okrąży ziemięi wreszcie do niej trafi, moje gapiostwo
![]()
W tej chwili zrobię do FP przelew na kwotę 155 zł bo postanowiłam włączyć do tej puli również pieniądze jakie wpłaciłyście tytułem kosztów wysyłki fantów.
Pieniądze te zostaną podzielone jak w pierwszym poscie; połowa dla Anny61 / kasia 86/ na weta dla Witusia i Madzi, druga połowa dla hanelki na leczenie Kasi chorej na mocznicę.
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie
puszatek pisze:do mnie książka dotarła dzisiaj, dziękuję
ASK@ pisze:Na żarełko, na kotów leczenie
fajny towar w super cenie
Ja-Ba pisze:Witam
Przygotowałam mały bazarek w ramach Funduszu Pokrzywkowego - zdążyć z pomocą viewtopic.php?f=1&t=125217
Kwotę jaką uzyskam z bazarku przekażę Funduszowi z jednoczesnym wskazaniem aby była podzielona po połowie: dla hanelki z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=123432 oraz dla kasi86 / obecny nick Anna61/ z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=117997....
Wszystkie fanty wystawione na bazarku są w opcji "kup teraz"
Do ceny fantu zostanie doliczony koszt listu poleconego / 5.50/ oraz zakup grubej koperty = razem doliczone bedzie 6.50
Mam nadzieję że doliczenie kopert bąbelkowych darowane mi będzie jako że i mnie mały finansowy kryzys dopadł![]()
Osoba która zakupi więcej fantów poniesie tylko raz koszt przesyłki.
Uwaga: jesli list i koperta beda kosztowały mniej niż 6,50 - różnica zasili konto bazarku!
Zaczynam od kinder-niespodzianek![]()
Kiedyś uwielbiały moje dzieci zbierać zabawki które były w środku czekoladowych jajek. Te najatrakcyjniejsze - zostawały.
Przechowały się zamknięte w pudełku wiele, wiele lat aż córka je dopadła i skazała na wyrzucenie. Ocaliłam. Może komuś się przydadzą? Są fajne.
1. Smoki / chyba?/
smoków jest w sumie 12 sztuk z tym, że 4 sztuki są podwójne. Wszystko widać na zdjęciu, jakby co - odpowiem na pytania.
Cena kompletu smoków wynosi 12 zł - po złotówce za sztukę, + 6,50 koszty wysyłki.![]()
2. Lwy
Lwy to łącznie 13 sztuk figurek. Podobnie jak u smoków, 4 figurki są podwójne. Cena za komplet lwów - 13 zł + 6,50 koszt przesyłki.
3. Aligatory
Aligatorów mam 6 figurek, w tym jedna podwójna. Cena - 6 zł + 6,50 koszt przesyłki.
4. Hipcie
Hipopotamków jest sztuk 7 i żadne się nie dublują. Cena - 7 zł + 6,50 wysyłka.
5. Żółwie
Żółwików pieknych jest pięć. Czyli pięć zeta plus 6,50 wysyłka.![]()
6. Delfiny
Delfiny występują w sześcioosobowym składzie. Nie dublują się. Łatwo policzyć, 6 zł za delfinki + 6,50 za wysyłkę.
7.Pandy
Są tylko dwie ale pandy to pandy, trudno się rozmnażają i mało ich..![]()
Jako rarytasy - niech idą po 2 zł za figurkę, czyli 4 zł + 6,50 za wysyłkę.
8. krasnale
Miało być siedem ale trzy chyba wyjechały na ogórki.....
Są tylko cztery i też się nie dublują. Po złotówce za figurkę czyli 4 zł + wysyłka.
9. Osioł i kaczki
Te figurki są nieco inne, z tych składanych. Ich wyjątkowość polega na tym że osiołek ma maleństwo w brzuszku, kaczuszki również. Dwie kaczuszki są identyczne.
A jako że życie poczęte liczy się jak narodzone, cena zestawu równa się sześć zł plus 6,50 koszt wysyłki.
![]()
Ostatnią część bazarku stanowią książki do czytania. Może nie zawsze są to lekkie czytadełka, ale z pewnością bardzo interesujące książki.
1." Tylko razem z córką" Betty Mahmoody
Autorka opisuje własną walkę o to by razem z córką opuścić Teheran w którym sa przetrzymywane wbrew własnej woli.
Książka została wydana w 1992 roku, ma twarde okładki. Była kilkakrotnie czytana, nie jest zniszczona ale nosi ślady użytkowania. Książka jest szyta.
Cena 15 zł + 6,50 koszt wysyłki
2. "Z miłości do dziecka" Betty Mahmoody
to nie tylko ciąg dalszy książki powyższej, to również dramatyczne historie ludzi którzy znaleźli się w takiej samej sytuacji....
Ta ksiązka została wydana w roku 1993, ma twarde okładki. Nosi ślady użytkowania ale jest cała, nieuszkodzona. Ksiązka jest szyta.
Cena 15 zł + 6,50 koszt wysyłki
7. "Co z tą Polską" Tomasz Lis
Chyba każdy słyszał.![]()
Cena 6 zł plus wysyłka
Zatem start!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości