Schronisko ogólnie
Dzieci i młodzież
wystawiam niniejszy bazarek.
Jeśli nie zaznaczyłam inaczej, to książki są w stanie bdb-/ db+, po jedno-, najwyżej dwukrotnym czytaniu (moja mama i ja). Koszty przesyłki wg taryfy Poczty Polskiej pokrywa kupujący. Forma przesyłki do wyboru (list zwykły, polecony, priorytet, priorytet polecony). Żeby było prościej, podaję wagę poszczególnych książek.
ps. „na czasie” oznacza zarówno książki nowowydane, jak też książki starsze lecz właśnie teraz wyjątkowo aktualne.
1. Janusz Głowacki „Good night, Dżerzi”
Książka znanego pisarza o jeszcze bardziej znanym koledze. Takie dwa w jednym. Warto przeczytać, choćby ze snobizmu

15 pln

410g
2. John Grogan „Najdłuższa podróż do domu”
Po napisaniu „Marleya i ja” autor nie rezygnuje z dalszego tworzenia pogodnych, mądrych książek.
12 pln
513g
3. Junot Diaz „Krótki i niezwykły żywot Oscara Wao”
Dla wielbicieli prozy latynoamerykańskiej- bo objawia się nowe pokolenie.
Dla wielbicieli Vargasa Llyosy w szczególności- bo znajdą odniesienia do „święta kozła”
Dla wszystkich, którzy w lekturze szukają wytchnienia od upału- bo czytając o upale, mniej odczuwa się ten realny.
12 pln

440g
4. Neal Boscomb „Wytropić Eichmanna”
Dla wielbicieli sensacji- bo czyta się jednym tchem: starannie zaplanowane akcje i szczegóły z dokładnością Forsytha
Dla wielbicieli historii najnowszej- bo to wszystko wydarzyło się naprawdę.
20 pln

750g
5. Leopold Tyrmand „Zły”
Dla wielbicieli kryminałów.
Dla wielbicieli klimatów PRL
dla każdego wykształciucha- książka wydana w ramach „biblioteki wykształciucha”
15 pln

760g
6. „Grill- najlepsze przepisy”
pięknie wydana kolorowa książka pełna przepisów zarówno na grilla (i to nie tylko mięsnego, ale także rybnego i wegetariańskiego), jak i grillowi towarzyszących (salatki, sosy itp.)
8 pln
600g
7. A.M. Goławska, G. Lindenberg „Toskania i okolice. Przewodnik subiektywny”.
Przewodnik przedstawiający atmosferę i życie Toskanii. Nie jest w żadnym razie listą zabytków do zaliczenia, aczkolwiek dzięki niemu można dotrzeć do miejsc, które normalnie są pomijane. Książka, dzięki której każdy nabiera ochoty na własne odkrywanie Toskanii. Niestety, w czasie naszej podróży złapał nas deszcz, stąd okładka i kilka pierwszych stron są pomarszczone.
5 pln

150g
Licytacja trwa tydzień od pierwszej oferty.