ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA-Niewidoma Wenecja ma DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 12:03 ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA-Niewidoma Wenecja ma DS

Kobieta z Leszna szuka kota. To będzie jej pierwszy kot, do zabezpieczonego mieszkania, niewychodzący. W domu jest także 14 letnia córka, która będzie się wraz z mamą opiekować kotem. Pani chętnie przyjmuje wszelkie sugestie, rady i dostosowuje się do wymogów stawianych przez miau. Kot powinien spełniać poniższe kryteria (osobiście uważam, że łatwo je spełnić)

1) Kot ma być dorosły
2) Nie może być kotem starym (taki 8 latek niestety nie wchodzi w grę :? )
3) Płeć, ubarwienie są obojętne (i tak będzie sterylka/kastracja)
4) Kot powinien być raczej proludzki i miziasty (jeżeli na początku pobytu w nowym domku będzie nieśmiały, nikt nie będzie mu się narzucał, dom jest spokojny, otwarty na kocie potrzeby)
5) Kot ma być niewychodzący
6) Kot powinien być "wewnętrznie" zdrowy. Nie wchodzi w rachubę kot na starcie obciążony cukrzycą czy alergią (pani się boi że nie podoła opiece nad takim kotem)
7) Może być zewnętrznie "niekompletny"- DOMEK PRZYJMIE TRÓJŁAPKA, ŚLEPACZKA , JEDNOOKIEGO :1luvu:

Drogie miau.pl, mamy takie koty ;) ??
Ostatnio edytowano Śro cze 15, 2011 19:48 przez Kasia od Behemotha, łącznie edytowano 1 raz

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Czw cze 09, 2011 12:05 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Pewnie że mamy - mogę wysłać zdjęcia na email - czy kontakt jest tylko przez wątek?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 09, 2011 12:09 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

hej zdjęcia z króciutkim opisem można wysyłac na adres anna.janiak@vp.pl

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Czw cze 09, 2011 12:10 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

hej Kasi dzieki za założenienie wątku, w końcu sprawa z tym kotem sprawiła ze zarejestrowałam się na miau.. mam nadzieje ze znajdziemy dla tej rodziny jakies fajne kocie..

Lacia

Post » Czw cze 09, 2011 12:12 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

na emaila też wyślę - ale i tu przedstawię cudowną, słodką Ciumcię

Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]

Jej imię pochodzi od charakterystycznego ciumciania - koteczka tuli się do człowieka i ssie ubranie lub skórę. Jest kochana, bardzo garnie się do ludzi. Jest już po operacji oczka, ranka jest wygojona, jest po sterylizacji, zdrowa, gotowa do adopcji. Aktualnie przebywa w dt smarti. Ciumcia jest lekko długowłosa.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw cze 09, 2011 12:13 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Oho, mam problem ze wstawieniem zdjęć do emaila - czy mogę poprosić o przedstawienie koteńki domkowi? :roll:

Marzenia11

Post » Czw cze 09, 2011 12:16 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

ok to ja zgram sobie zdjęcia prosto z forum, zainteresowanej pani obiecałam pod koniec tyg przedstawić kotki do adopcji i wtedy ona sobie któregoś wybierze..

Lacia

Post » Czw cze 09, 2011 12:17 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

mam również prośbę o napisanie mniej więcej wieku kocicy.. nie jest to tak ważne ale le3piej wiedzieć :)

Lacia

Post » Czw cze 09, 2011 12:18 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

viewtopic.php?f=13&t=125753

tu jest śliczna koteczka
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw cze 09, 2011 12:25 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Lacia pisze:mam również prośbę o napisanie mniej więcej wieku kocicy.. nie jest to tak ważne ale le3piej wiedzieć :)

Ciumcia ma około2 - 3 lat, 3 to maks.
Dzisiaj będzie sesja fotograficzna i wtedy wyślemy dzisiejsze zdjęcia domkowi :wink: Tak bardzo bym chciała, aby się znalazł dla niej dom, to taka cudowna kotunia.. :ok:

Marzenia11

Post » Czw cze 09, 2011 12:31 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

U Magdy pod Warszawą jest kolorowa koteczka

viewtopic.php?f=13&t=128765

Na razie nawet nie DT :( niedawno miala robioną sterylkę
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 09, 2011 12:34 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

A nie lepiej dwa? W domu spokojniej, koty zajmą się sobą.Polecam dwa, szczerze!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 09, 2011 12:37 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

ewar pisze:A nie lepiej dwa? W domu spokojniej, koty zajmą się sobą.Polecam dwa, szczerze!

O właśnie właśnie :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 09, 2011 12:37 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

ewar pisze:A nie lepiej dwa? W domu spokojniej, koty zajmą się sobą.Polecam dwa, szczerze!

Jeżeli 2 to te koteczki pilnie szukają domu:
Mimisia pisze:Trudno powiedzieć, czy to temat na KOTY czy KOCIARNIĘ...

Kalina ma od niedawna w garażu w klatce dwie cudne, zakochane w sobie koteczki po sterylce. Złapane na działkach. Serce pęka na myśl, że mogły by tam wrócić. Szukamy im tylko i wyłącznie wspólnego domu, bo one żyć bez siebie nie mogą! Myją się nawzajem, tulą do siebie, razem bawią się zabawką. Są młodziutkie, nie mają chyba roku, a do tego oryginalnie umaszczone, jedna jest dymna, a druga trikolorka. To chyba siostry. Myślę że są na tyle "adopcyjne" ze względu na wiek i umaszczenie, że można by szukać im wspólnego domu. Dają się głaskać, mruczą.
Więcej opowie Kalina, jak zajrzy do wątku..

Kotki siedzą w klatce, więc nie mogą w niej siedzieć w nieskończoność. Powinny trafić jak najszybciej do domu, choćby tymczasowego, ale domyślam się, że nie mają na to większej szansy :(

To są fotki zakochanych panienek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ufff, tylko tyle mam zdjęć. Mam nadzieję, że wystarczy, by ktoś je pokochał i zabrał do domu :)
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw cze 09, 2011 12:41 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

JaEwka pisze:U Magdy pod Warszawą jest kolorowa koteczka

viewtopic.php?f=13&t=128765

Na razie nawet nie DT :( niedawno miala robioną sterylkę

Hmm jeżeli chodzi o ną to bym się obawiała, ona jest na dworze a dom ma być niewychodzący i lepiej zeby kot nie znał za bardzo życia na dworze bo w przyszłym domku może go ciągnąć do pokus jakie stawia przed nim dwór i otwarta przestrzen.. tak myslę..

A co do dwupaku to też warte przemyślenia, wspominałam pani ale wyczułąm lekką obawe w jej głosie. Dwupak też jej prześle.. wiem ze byłoby lepiej bo sama mam 5 kotów i jak ja nie mam dla nich czasu to same się sobą zajmują. Zobaczymy domek jest otwarty na sugestie..

Lacia

[następna]