Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 08, 2011 20:00 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Ja się właśnie nad tym zastanawiam jak to zrobić, żeby mi już ta Pixi nie tyła, ona lubi suche, ale nie dostaje go dużo, mokre po puszce/saszetce na głowę, fakt, że ma dni, że cały czas żąda jedzenia. Leci do kuchni, wyprzedza na zakręcie, wpada na taboret który podczas wskoku przesuwa pod sam blat i się drze " głodnaaaaa, daj mi jeść, w tej chwili !!! ". Odchudzić kota będzie bardzo trudno, u części kotek po sterylce wiem, że spada metabolizm, dlatego ja nie chce żeby ona rosła mi w szerz, niedawno jeszcze nie miała 4kg, a teraz waży już ponad 4, jak przyszła to ważyła z tego co pamiętam 2,9kg czyli tyle co Lola w tej chwili. Waga jej idzie w górę i wcale się nie chce zatrzymać.
Kupiłam jej ostatnio na spróbowanie tackę Animondy mokrej light, bardzo dobry skład - 100% mięcha, chciałam sprawdzić czy jej zasmakuje i ewentualnie kupić przez net bo taniej, ale nic z tego Pixi się na to wypięła, powąchała i odeszła z niesmakiem, Lola która light nie musi jeść, pożarła z entuzjazmem jej porcję. :roll:

Mila bez szyi prezentuje się tak :lol: . Łapska też ma solidne :lol: .
Obrazek

Nakrapiany nochal :mrgreen: .
Obrazek

He he i takie zdjęcie dla śmiechu, bo znalazłam ją w czeluściach twardego dysku, wiem, że ten kot na zdjęciu nie wygląda na szczęśliwego, ale ja naprawdę bardzo go kochałam i dbałam o niego, do dzisiejszego dnia go wspominamy. Od samego progu jak tylko wchodził do domu ( to były czasy kotów wychodzących, poza tym żył na wsi ) wskakiwał z dzikim miaukiem na kolana i w sumie to chyba dzięki niemu właśnie tak bardzo polubiłam koty. Moja fryzura na pazia też jest powalająca - to były lata 90 :lol: . I ten rowerek w tle - pamiętam go :lol: .

Obrazek

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro cze 08, 2011 20:03 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Fajnie, że testy wyszły negatywne :ok:

Nie przejmuj się Pixi, jak jest jeszcze młoda, to może teraz przybiera na wadze a potem się wydłuży. Tak było z moją, bałam się że będzie małą grubą kotką, a ona nagle wystrzeliła na długość i teraz wprawdzie nadal duża nie jest, ale szczuplutka, taka filigranowa :1luvu:
A kocurki- rudy trochę ponad 5 kg, a Konan 4kg i wygląda przy tym jak anorektyk :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro cze 08, 2011 20:14 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Pixi to ma solidny brzuch, jej cały tłuszczyk tam właśnie się gromadzi, jak siedzi to jej opada brzuszek na podłogę :roll: .

karola7

Post » Śro cze 08, 2011 20:34 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

"wpada na taboret"...jakbyś o moim kocie pisała...kiedyś był by się tym taboretem na pół przeciął, jak się razem z nim przewrócił. Kuchnię mam jak pudełko po butach więc stojąc obok zdążyłam stopę podstawić i złapałam. 4 kilo to jeszcze nie jest za dużo , ale Gamoń też w jej wieku ważył 4, jak do odjęcia pomponów był ważony. Wtedy był zdecydowanie bardziej "mięsny" i zgrabny :) .
Na pierwszym zdjęciu coś jakby..... gest Kozakiewicza? :wink:
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Śro cze 08, 2011 20:44 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Cudna Mileczka :1luvu: :1luvu: :D :D

No a mała Karolinka, też niczego sobie :D :ok: :D

Fajnego kota miałaś, króweczek jak malowany :kotek: :D

Ucałuj wszystkie trzy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro cze 08, 2011 21:10 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Mila jest obłędna :1luvu: Nie da się ukryć, ze to najbardziej fotogeniczna panna z Twojej ferajny :D.
Zdjęcie z dzieciństwa rozczulające i słodkie nad wyraz :kotek:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 08, 2011 21:40 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Ten krówkowaty kawaler nie był do końca mój, ale przygarnięty przeze mnie, moi dziadkowie wtedy mieszkali na wsi i był to kot pół-domowy. Pamiętam jak moja babcia wzbudzała sensacje wśród sąsiadek bo jak to kota do domu wpuszczać, jak to dawać mu surowe mięso czy świeżą śmietanę, kota to do stodoły i niech się wyżywi ;) . Psy też u niej nigdy nie wisiały na łańcuchu i nie były karmione rozmoczonym chlebem czy suchymi ziemniakami co też było zjawiskiem nienormalnym i dobrym powodem do oplotkowania :lol: .
A krówek żył u nich z 10 lat, a przygarnięty został jako kilkuletni kocur, niby miał swoje życie na wolności, ale był bardzo przyjacielski i ponad wszystko uwielbiał się przytulać i godzinami wylegiwać na kolanach. :)

Fajne to czasy były, a teraz dom moich dziadków pusty, pół zwierzaka tam nie ma, oni się wyprowadzili do miasta, psy umarły już dobrych kilka lat wstecz, kot tak samo.

A Mila to lubi pozować, jest z niej artystka naprawdę ile to kocie ma energii jestem cały czas pod wrażeniem jej szaleństw :lol: .

karola7

Post » Śro cze 08, 2011 22:27 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Mila jest najbardziej fotogeniczna, bo jest mała ;) A maluchy są najwdzięczniejsze i najbardziej rozczulające :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw cze 09, 2011 8:44 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

wszystkie 3 są urocze :1luvu: , możesz wrzucić Karola jakieś foto Lolci jak była całkiem mała?
cukier krzepi

jokototo

Post » Czw cze 09, 2011 11:47 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

jokototo pisze:wszystkie 3 są urocze :1luvu: , możesz wrzucić Karola jakieś foto Lolci jak była całkiem mała?

90% zdjęć z lolkowego dzieciństwa mam poruszonych, ją było bardzo ciężko utrzymać chwilę bez ruchu ;) .
Jak była mała była bardziej czarna, teraz ma bardzo dużo rudej sierści.

Na tych zdjęciach ma +/- 6 tygodni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

karola7

Post » Czw cze 09, 2011 11:55 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Wszystkie trzy dziewczynki przepiękne (choć zdjęć małej Pixi nie ma :( ) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw cze 09, 2011 11:59 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Beasia pisze:Wszystkie trzy dziewczynki przepiękne (choć zdjęć małej Pixi nie ma :( ) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No niestety, malutkiej Pixi nie znałam, przyszła jak miała jakieś 6 miesięcy - tego też do końca nie wie nikt, jej dzieciństwo to nieznana historia. Została znaleziona w środku zimy na parkingu, przygarnięta przez Patrycję na DT, potem trafiła do mnie. :kotek:

karola7

Post » Czw cze 09, 2011 12:08 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Moje zwierzaki trafiły do nas jak były malutkie i do czasu dorosłości dorobiły się chyba tysiąca zdjęć :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw cze 09, 2011 12:34 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

śliczna była i nadal jest :1luvu: , małe kotki mają teki fajny zdziwiony wyraz pyszczka. Ja niestety nie mam takich wczesnych fotek. Moje oba były już nieco większe jak do mnie trafiły 5 i 8 miesięcy. Kita była tak z 1/3 mniejsza a Gruby od tego czasu już tylko w szerz przyrósł :)
cukier krzepi

jokototo

Post » Czw cze 09, 2011 19:28 Re: Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

Cudne fotki, Lola prześliczna, krówkowy kawaler cud, no i opiekunka tez niczego sobie :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]