KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 20:21 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Jutro Piotr zawiezie schroniskową-dzikuskę-buraskę po sterylce do Jaagi tą z boksu po lewej stronie na samej górze - kicia raczej a nawet bardziej dzikawa będzie miała u Jaagi cały strych do dyspozycji z jedzonkeim, kuwetą, drapakiem i już tam zostanie na zawsze, drugą buraskę chyba jej córeczkę Jaaga tez później zabierze do DT o ile wcześniej kicia nie znajdzie domku.
Zapłaciłam dziś następujące płatności:
158zł - Przychodnia Weterynaryjna Michał Skolik operacja Ziutka
141zł - księgowa
504,30zł - czynsz za kociarnię za czerwiec

No i niestety następna faktura w szufladzie.
Odebrałam rano za prąd i wodę - kwoty nie podam bo do tej pory mam wytrzeszcz oczu- chcę wam tego oszczędzić.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 08, 2011 20:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:A ja mam domek dla Krawatki, chyba, że Jadzia byla pierwsza :lol:

a teraz wielka prośba

każda sterylizacja czy ze schroniska czy z chatki, czy z domku tymczasowego, którą opłaca stowarzyszenie musi być zgłaszana do Dorotki a jak jej nie ma to do mnie,

bo zrobił nam się mały bajzel w ewidencji i trochę nam zajęło zeby to wyprostować

Zgłaszajcie mi na pw.
Nie trzeba telefonicznie (pw będzie też pewnym archiwum)
Ja każde zgłoszenie będę rejestrować w schronie i wpisywać do rozliczenia - no chyba że juz kot będzie miał nr schroniskowy, to tylko do rozliczenia będę wpisywać (tak jak teraz Kaśka schroniskowa nr 63/72)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 08, 2011 20:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Teresa dzisiaj p.dr Ilona przywiozla ksiazeczke olowkiem jest napisana Buraska i wpis steryl.
ale nie bardzo wiem ktorej sie to tyczy.
Wlozylam ksiazeczke do korytka - zidentyfikuj kogo dot. jest jako pierwsza.

Rozebralismy bure kotki z kaftanikow ale corke musielismy z powrotem ubrac bo sie lizala i jeszcze chwila i bylaby dziura nawet to zuwazyla p.Ilona .
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro cze 08, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Teresa dzisiaj p.dr Ilona przywiozla ksiazeczke olowkiem jest napisana Buraska i wpis steryl.
ale nie bardzo wiem ktorej sie to tyczy.
Wlozylam ksiazeczke do korytka - zidentyfikuj kogo dot. jest jako pierwsza.

Jadziu dzięki ja się jutro zorientuję co i jak z tymi książeczkami :D książeczka jednej z burasek już jest w kociarni więc trzeba będzie wpisać tylko sterylizację, a książeczkę drugiej buraski Ewa będzie szukała w schronie bo tam ma wbite szczepienie, jakoś mam nadzieję ten temat ogarnąć :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 08, 2011 20:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:No i niestety następna faktura w szufladzie.
Odebrałam rano za prąd i wodę - kwoty nie podam bo do tej pory mam wytrzeszcz oczu- chcę wam tego oszczędzić.

Dzięki Dorotko jutro zabiorę fakturę i posprawdzam co i jak bo niestety pod względem mediów czyli wody i prądu trzeba ich pilnować, a prąd pewnie jeszcze nie do końca jest rozliczony za okres zimowy, ale ja to sobie wszystko posprawdzam z poprzednimi fakturami.
Jeszcze jedno pytanie czy na dniach były odczytywane liczniki z wody i z prądu :?: jeśli tak to kiedy :?: i jakie ewentualnie były stany liczników wody i prądu, to ważne bo ostatnio za wodę policzyli nam za 1 pomieszczenie wg ich uznania 9m sześciennych za wodę za 1 miesiąc :evil: bo nie odczytali licznika a w sumie okazało sie że w jednym pomieszczeniu było za 3 miesiące zużycie wody około 2 metrów szesciennych 8O

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Już po dyżurze - Wiki mało z szafki na łepek nie zleciała, tak się do mnie tuliła :1luvu: Smoła strasznie ją goni, syczy na nią a biedna spyla gdzie oczy poniosą. Zauważyłam więcej tych pęcherzyków na skórze u Smoły. Pysia jak ją ponosiłam na sobie, pogłaskałam i w ogóle to zaczęła jeść ładnie. aha, urobek kuwetkowy był i u niej i u maluchów. Rudy - jeśli nie wybrałyście jeszcze imienia, to Patryś, objechał mnie, że uciec nie dałam, ale wątróbka zrobiła swoje. W ogóle wszystkim dorosłym, które nie są na diecie gotowana wątróbka z dużą ilością "sosu" bardzo smakowała. Na zdrowej Inez strasznie syczy i warczy na koty, jak ją pogładziłam, to mało nie zebrałam łapą :( Ona ciężko przeżywa ten powrót z adopcji. Nie wiem, czy jadła coś - przy mnie siedziała na oknie i nie chciała jak jej podsunęłam na miseczce. Poza tym było mi łyso bo dla suni już nie miałam papu :oops: Cookie i asia_i_bogusia - macie na półce rzeczy z bazarku do odebrania.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 08, 2011 21:19 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

No niestety następny tydzień zapisów na dyżury przed nami 8O
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.06.-19.06.2011
13.06. pon. rano Bona44 wie. Teresa
14.06. wt. rano brak wie. brak
15.06. śr. rano brak wie. brak
16.06. czw.rano brak wie. brak
17.06. piat rano Bona44 wie. Teresa
18.06. sob. rano brak wie. brak
19.06. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 22:04 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:No niestety następny tydzień zapisów na dyżury przed nami 8O
14.06. wt. rano brak wie. brak
15.06. śr. rano brak wie. brak

wtorek i środa wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 08, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Aha spisalismy stany licznikow i zanioslam do dyrekcji Pani w tym tyg.przyniesie f-re jak ktos bedzie albo trzeba odebrac.

To bylo wczoraj ale nie zanotowalismy tych stanow, ale mozna spojrzec jutro nie bedzie prawie zadnej rownicy.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro cze 08, 2011 22:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:
jadziaII pisze:Aha spisalismy stany licznikow i zanioslam do dyrekcji Pani w tym tyg.przyniesie f-re jak ktos bedzie albo trzeba odebrac.

To bylo wczoraj ale nie zanotowalismy tych stanow, ale mozna spojrzec jutro nie bedzie prawie zadnej rownicy.

Dzięki Jadziu zorientuję się co i jak :) jak odbiorę fakturę i porównam ją z poprzednimi fakturami :)

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 23:13 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Mara dzięki wielkie :D
14.06. wt. rano brak wie.MaraS.
15.06. śr. rano brak wie. MaraS.

terenia1

Post » Czw cze 09, 2011 9:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
jadziaII pisze:

Dzięki Jadziu zorientuję się co i jak :) jak odbiorę fakturę i porównam ją z poprzednimi fakturami :)

Ożesz... nie będę się wyrażała właśnie dowiedziałam się od Dorotki ile mamy do zapłacenia za wodę i prąd 8O jeśli okaże się ze wszystko jest prawidłowo wyliczone to zostajemy kompletnie bez kasy, a nawet jesteśmy na minusie 8O ... tak że nie będzie lekko...

terenia1

Post » Czw cze 09, 2011 9:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Tereniu może gdyby te wszystkie rozliczenia były bardziej przejrzyste (może jakiś plik w excelu?) - by każdy widział jak dużo wydajemy a jak małe mamy zyski - skłoniłoby to nas do większej aktywności w poszukiwaniu funduszy i większych oszczędności. Niestety niektórzy używają światła nawet w dzień a ponadto zdażyło mi się przyjść np. rano i zastać zapalone światło w przedsionku.... No i trzeba sprawdzić czy na pewno nas nie naciągają z tym prądem i wodą.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 09, 2011 10:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

na zamkniętym forum mozna pokazywać rozliczenia, nie ma problemu. Faktury za leczenie miesięcznie 1500zł - 1700 zł, do tego czynsz, 500 zł a wpływy różnie w zalezności od aktywności naszej. Jest grupa osób wpłacająca stałe kwoty miesięcznie ale nie pokrywają te wpływy wydatków na poziomie 2 000 - 2500 zl a takie są obecnie potrzeby.
dlatego potrzebne są bazarki i inne inicjatywy.

koniecznie odczyty trzeba podawać co miesiąc a wysyłać można nawet mejlem do szkłobudowy, żeby nie narobiły nam sie zaległosci.
Ostatnio edytowano Czw cze 09, 2011 12:37 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw cze 09, 2011 10:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Raport z dyżuru: (ja zaś nie byłam bo jestem dość mocno chora, jakieś fatum chyba...już się za kociakami tak stęskniłam :cry: ) Napisze więc co Bogusia zrobiłam.
1. Nie podawała leków na kwarantannie bo się chorej córki spieszyła ;)
2. Rudasek, vel Patryś, został wpuszczony do woliery bo chciał i strasznie płakał w tym przedsionku. Także niech popołudniowy dyżur się zorientuję czy jest ok, bo podczas dyżuru mama mówi, że było w porządku. Nawet sobie przez okno po wyglądał :D A w tym przedsionku to jeszcze biedak klaustrofobii dostanie...
3. Kotka szylkretka (wybaczcie, nie wiem jak ma na imię i mam 38 temp) została jednak w klatce bo po wypuszczeniu strasznie płakała a jak wróciła do klatki to się uspokoiła.
4. W każdej kuwecie był dwa dania :D Albo i więcej. U Klimka ciut rzadsze ale już kształtne (to nie ja wymyślam)
5. Gremliny mają oczy wyczyszczone
6. Alienor, zapomniałam powiedzieć mamie żeby odebrała bazarek. Przepraszam, odbierzemy za tydzień...
No, to chyba tyle. Jak coś to dzwonić do Bogusi bo ja idę dogorywać ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

[poprzednia][następna]