Witam wszystkich, postanowiłam się przedstawić.
Jestem Aga, mieszkam w Bydgoszczy, mam 18 lat i od poniedziałku posiadam około 2 letniego przepięknego,
ogromnego, kudłatego, czarnego kocura, najprawdopodobniej syberyjska mieszanka

Kicior jest u mnie na tymczasie, ale na 99,9% zostanie już na stałe.
Wcześniej na DT miałam 4 kociaki, może niektórzy kojarzą bo miały tu wątek.
W każdym razie maluchy już w nowych domkach a u mnie w domu zrobiło się pusto, więc pojechałam do schroniska w celu zabrania kolejnych kociaków
aż tu nagle wypatrzyłam takie cudo (słabość mam do takich puchatków

Siedział przestraszony w samym rogu klatki, okazało się, że rano go ktoś oddał, twierdząc, że dziecko ma alergię…
pomyślałam, że ten albo żaden i zabrałam. Ledwo doniosłam go w tym kartonie, tłukłam się przez pół miasta zapchanym autobusem, ale jakoś daliśmy radę.
Ciekawski, od razu zaczął mieszkanie zwiedzać, szczególnie upodobał sobie górne partie (szafki, półki, parapety. stół, blat w kuchni…

jako miejsce do spania wybrał sobie podłogę, często leży pod fotelem, czasem na nim albo po prostu kładzie się na środku pokoju i robi za dywan. Dzisiaj rano niedowierzałam ale przyszedł do mnie do łóżka i rozłożył się do miziania.
Ogólnie pieszczoch z niego i uwielbia czesanie futerka.
Co do jedzonka to w schronisku dali mi dla niego suchy whiskas, zdziwiłam się ale pomyślałam, że może poprzedni właściciel go tym karmił, tak więc wsypałam mu i czekałam na reakcję. Nawet nie tknął, powąchał i odszedł z wyraźnym obrzydzeniem i miną typu “sama sobie to zjedz“

No nic, posiliły się nim podwórkowce a ja poszłam do sklepu i kupiłam na próbę RC, tu już zupełnie inna reakcja, myślałam, że rozerwie mi ten woreczek z karmą

Od wczoraj stało i zasychało, a jak dzisiaj podeszłam do miski żeby wyrzucić to akurat kot postanowił szanownie zjeść

Martwi mnie tylko jedna sprawa, Shadow nie chce pić wody,
są takie upały a on nawet pyska nie zamacza.
Zamieniłam już nawet przegotowaną wodę na mineralną, kompletny brak zainteresowania…
To teraz trochę zdjęć: