Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 18:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Zostanie dopóki mu domku nie znajdziemy.
A przyjedzie późnym wieczorem, bo wtedy pociąg przyjeżdża, bo on podobno z daaaaaaleka jedzie.
Ciekawe czy się dogadamy
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto cze 07, 2011 18:51 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

caldien pisze:Zostanie dopóki mu domku nie znajdziemy.
A przyjedzie późnym wieczorem, bo wtedy pociąg przyjeżdża, bo on podobno z daaaaaaleka jedzie.
Ciekawe czy się dogadamy
Badylek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto cze 07, 2011 18:52 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Pewnie Wam trudno będzie na początku.
Chyba tylko u nas początek mój z Franią trwa i trwa :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 07, 2011 19:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Ciekawe czy się dogadamy
Badylek

Tosmy sie wpakowali...
Ja mam rudego plaskatego na stanie :roll:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 07, 2011 20:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Dorota pisze:
Ciekawe czy się dogadamy
Badylek

Tosmy sie wpakowali...
Ja mam rudego plaskatego na stanie :roll:

Mru

Mru,
a co ja mam powiedzieć :roll:

Ptachu ze zgrają tymczasów w domu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 07, 2011 20:37 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Ciężko z takim tymczasem?
Ale jeden, to nie tyle co ma Ptachu, więc pewnie nie będzie tak źle ;)
Badylek

Możecie podpowiedzieć nowicjuszce jak się przygotować na tymczasa :oops:
Duża Badylka
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Wto cze 07, 2011 22:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Jak możesz to przygotuj mu w oddzielnym pomieszczeniu miseczki i kuwetę.
Niech trochę pomieszka odizolowany?
Czy ona ma zrobione jakieś badania, chodzi mi o testy na białaczkę itp?

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto cze 07, 2011 22:09 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Miseczki i kuwetę mam dla niego, pewnie go na początek w łazience ulokuję, ewentualnie w sypialni...
Nie ma testów na białaczkę, poproszę dziewczynę która go wysyła, żeby zrobiła przy kastracji... Z drugiej strony Badyl też chyba nie ma... Chociaż nie wiem, w DT mieszkał z innymi zwierzakami i kotem, muszę się spytać :roll
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Wto cze 07, 2011 22:15 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Ja tak dla swojego spokoju robiłam przed połączeniem testy.
Moje miały zrobione badania pełne Indexx, tak to się chyba nazywa, wysyłana krew i surowica do Niemiec, teraz raz do roku robię im "zwykłe" badanie krwi, taki wiosenny przegląd kota.

Co do innych rad to musisz na bieżąco obserwować co się będzie działo.
U mnie tylko przy Javce potrzebny był feliway.

Haker1

Post » Wto cze 07, 2011 22:21 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Badylkowi badania krwi robiłam namiętnie, jednak testów na choróbska jakoś nie (chociaż myślalam o tym przed, a potem w ferworze wizyty zapominałam :oops:).
Dziękuję za rady :) Zobaczymy, może feliway nie będzie potrzebny :ok:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro cze 08, 2011 4:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

U nas nowe zawsze mieszkają najpierw w łazience. Z reguły są chore. No i potrzebują spokoju, jak ja po sterylizacji, a nie, żeby ktoś je ganiał. I dostają inne jedzenie, więc nie możemy podjadać sobie z misek.
Z takim gościem łatwo nie jest, bo on jest przerażony, a domownicy nieufni. Ale Duża sobie poradzi.
Inko, pan pastor odpisał naszej dużej, że zgłosi problem ze stroną swojemu administratorowi.
Wymyłam się bardzo dokładnie po śniadanku i zwinęłam na fotelu do spania.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro cze 08, 2011 7:38 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Badylku,
nasz Duża nie wypuszcza tymczasa do nas tak od razu. Najpierw jest zamknięty osobno zazwyczaj w kuchni, ale teraz kuchnie ma do swojej dyspozycji Fiona, która zupełnie nie rozumiem, dlaczego nas boi się :twisted:
Taki kot sobie mieszka osobno i przyzwyczaja się do naszych zapachów, Duża w tym czasie go dolecza, jeśli tego wymaga, odrobacza przynajmniej dwa razy, później robi test i dopiero wtedy wypuszcza. Trochę inaczej jest maluchami, tych nie testuje, bo u tak małych kotów testy mogą wyjść fałszywie.
Ja bardzo lubię wtedy siedzieć pod drzwiami i zaglądać do nowego, jak jest zdrowy to Duża pozwala mi na chwile wchodzić do nówki abym mógł sprawdzić, kto to jest a nówka mogła mnie poznać, odwiedzać nowych możemy tylko ja i Kurczak, bo reszta a głownie Kotek o Bardzo Małym Rozumku - Kratka jak wpadnie do nowego to od razu chce go mordować :?

Ptachu informujący
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 08, 2011 9:39 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć Fasolko, duszno.
Może dzisaj będzie padać.
Haker meteorolog

Haker1

Post » Śro cze 08, 2011 9:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fajnie, że pastor odpowiedział, bo już myślałam, że to jakaś podpucha.
Duża Inki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 08, 2011 10:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

To nie jest podpucha, z pastorem, odpowiedział mi już nawet drugi raz. Napisał o swoich rozległych planach. Chciałabym pomóc, ale nie wiem, jak :(
Haksiu, duszno, duszno, aż wietrzyłam brzuszek na śpiąco.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]