Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 19:37 Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Witam!

Poszukuję domu dla pięknej kocicy o imieniu Triss. Jest to kotka prawdopodobnie młoda, około 2-3 lat, maści tricolor o drobnej budowie. Kotka błąka się po okolicy i aż żal serce ściska, że tak wspaniały, miziasty kot marnuje się wśród blokowisk. Okolica nie należy do najbezpieczniejszych, spory ruch i pełno wolno żyjących zwierząt stanowią niekorzystne środowisko dla Trissuni. Kotka jest już po sterylizacji, właśnie dziś wróciła z Koterii, niestety na swoim koncie ma dwie znane mi ciąże (prawdopodobnie było ich więcej), na szczęście wszystkie kocięta znalazły bez problemu domki. Mam wrażenie, że po 2 tygodniowej nieobecności trochę się nie odnajduje, niestety ale moje koty też nie są do niej zbyt przyjaźnie nastawione, co przysparza jej dodatkowego stresu. Szkoda mi jej niesamowicie bo to taka fajna koteczka. Względem mnie jest bardzo ufna, zawsze przychodzi na taras i wywołuje mnie abym do niej wyszła, nakarmiła ją i przy okazji się z nią pobawiła, więc myślę, że z przyzwyczajeniem do nowych właścicieli nie powinna mieć dużych problemów... Więc jeśli ktoś chciałby przygarnąć tą piękną koteczkę to byłoby wspaniale. Nie wiem jak dogaduje się z innymi kotami, moje przed sterylką atakowała w trosce o swoje małe, ale teraz się ich boi... Jestem pewna, że jeśli ktoś pokocha Trissunię, i da jej wspaniały domek do końca swoich dni to odwdzięczy się ona dozgonną miłością :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 08, 2011 8:22 przez magdalena1993, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

magdalena1993

Od: Czw lis 04, 2010 19:15

Post » Wto cze 07, 2011 20:43 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Triss to śliczna, bezproblemowa kicia :D W drodze na zabieg była bardzo grzeczna. W Koterii również nie sprawiała problemów. Do ludzi z tego co zauważyłam jest początkowo nieufna, ale nie jest dzika. Gdy wiozłam ją na zabieg do Koterii nie dała się dotknąć. Dziś jak ją odbierałam dawała się głaskać i ocierała o moje dłonie. Na pewno przyszły domek powinien być wychodzący w spokojnej okolicy, a właściciele muszą na początku wykazać trochę cierpliwości, by kicia oswoiła się , ale to naprawdę bardzo miła kotka. Powinna mieć swój dom.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Wto cze 07, 2011 21:16 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Trzymam mocno kciuki !!!! :ok:
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Wto cze 07, 2011 21:30 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

:ok: ja i moje dwie dziewczynki również :ok:
Obrazek Obrazek

Malg0s1a

Od: Sob maja 21, 2011 15:02

Post » Wto cze 07, 2011 22:20 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

śliczna panna, niestety, mój domek to mrówkowiec. O wychodzeniu nie ma mowy.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro cze 08, 2011 8:21 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Kotka jest wspaniała, szkoda mi jej bo ciągle stoi na tarasie i miauczy żeby do niej wyjść, w nocy też dawała koncert, więc z rana oberwało mi się od rodziców za to, że się nie wyspali... Taka fajna z niej koteczka, musi szybko znaleźć się ktoś kto ją przygarnie.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Śro cze 08, 2011 10:32 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

No to teraz trzeba poszukać Triss domek :ok: A musi się znaleść bo to jest taka fajna kicia i do tego taka piękna :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro cze 08, 2011 10:35 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

Tak sobie myślę, że może gdyby miała zamieszkać w mieszkaniu z zabezpieczonym balkonem żeby moć się wylegiwac na słonku to by się przyzwyczaiła do mieszkania.
Moja kotka kilka lat żyła w schronisku z dostepem do wybiegu a teraz nawet na balkon nie wychodzi - znaczy moge mieć otwarty a ją t nawet nie interesuje :wink: Bo druga lubi się wylegiwać (ma szeleczki smycz przypięąa do drapaka bo niestety brak zabezpieczeń bo spółdzielnia się nie zgadza...)
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 08, 2011 12:51 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

mam już jedna panne z tendencja do spacerowania po parapecie.
Malo nie padłam ze strachu, gdy zobaczyłam jej cyrkowe wyczyny.
Jest u mnie od trzech lat i zawsze to samo - parapet, ale z drugiej stronie okna!

inga.mm

Post » Śro cze 08, 2011 12:54 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

inga.mm pisze:mam już jedna panne z tendencja do spacerowania po parapecie.
Malo nie padłam ze strachu, gdy zobaczyłam jej cyrkowe wyczyny.
Jest u mnie od trzech lat i zawsze to samo - parapet, ale z drugiej stronie okna!

A masz okno zabezpieczone ? Bo niedługo te akrobacje to się mogą bardzo źle skończyć
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 08, 2011 13:03 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

zabezpieczyłam wyjście na balkon - nie otwieram drzwi.
Metoda drastyczna, ale przynajmniej pewna

inga.mm

Post » Śro cze 08, 2011 13:50 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

No ale na okno wychodzi przecież więc tam tez może zlecieć to nie lepiej założyć siatki i być spokojnym o życie i zdrowie kota? koszt nie jest jakiś duży. Ostatnio nawet widziałam na allegro siatki do zadaszania wolier dla kur za jakieś gorsze :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 08, 2011 13:57 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

okno jest uchylne.
Na parapet wyłaziła przez balkon bo to taki 3-pak: balkon i 2n skrzydła okienne

inga.mm

Post » Śro cze 08, 2011 15:15 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

A czy możliwe, że kotka pamięta jeszcze swoje małe? Nie widziała ich już dwa tygodnie, myślałam, że zapomni ale wczoraj miałam wrażenie, że jak wróciła do nas to wszystko jej się nagle przypomniało bo zaczęła chodzić po kątach i tak dziwnie miauczeć jak wtedy gdy je wołała... W każdym razie wyglądało to strasznie, zupełnie jakby 'płakała' po nich, ale nie wiem czy dobrze myślę.
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Śro cze 08, 2011 15:21 Re: Pilnie potrzebny DS dla pięknej Triss- Wyszków/Warszawa

inga.mm pisze:okno jest uchylne.
Na parapet wyłaziła przez balkon bo to taki 3-pak: balkon i 2n skrzydła okienne

na oknie uchylonym kotka moze sie powiesić i umrzeć w męczarniach,było juz kilka takich przypadków.
Nie wolno uchylac okna.
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

[następna]