Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 07, 2011 12:47 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Dotychczasowe sprawy mamy zamknięte, przynajmniej do etapu złożenia doniesienia. Będą się toczyć swoim rytmem i, mam nadzieję, zakończą się aktem oskarżenia.
Tymczasem, żeby nie tracić czasu, będę bardzo wdzięczna za wszystkie informacje związane z inną działalnością Izabelli Milińskiej. Nie wiem, czy mają one również bezpośredni związek z "fundacją" KM. Chodzi mi mianowicie o wszelkie sygnały na temat odbierania kociąt karmicielom (najczęściej, gdy oddawali koty na sterylki, już ich nie otrzymywali z powrotem pod różnymi pretekstami), przechowywania dużej ilości kociąt w Łodzi i poza jej granicami (ale w bliskiej okolicy), wystawiania paszportów dla kociąt (tu wiem o przynajmniej jednej łódzkiej lecznicy). Czyli krótko mówiąc, gdzie znikają kocięta i co się z nimi dalej dzieje.

Pcimol, jakbyś potrzebował skanów zdjęć albo innych informacji ode mnie, to już się chyba ogarnęłam i pozbierałam. Jestem zdolna do współpracy :ok: :lol:

Tak, jak dotychczas, gwarantuję całkowitą dyskrecję wszystkim informatorom. Do tej pory udowodniłam, że potrafię trzymać jęzor za zębami.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto cze 07, 2011 13:25 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

dostałam wpłaty od:
Mary_Poole
PearlRain
Alienor
Sedith
Ja-Ba, która trochę pojechała z kwotą, ale nadpłatę dzisiaj zwróciłam :lol:
Bardzo dziękuję.
Obrazek

Femka

Post » Wto cze 07, 2011 13:32 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Ode mnie dziś pójdzie wieczorem.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto cze 07, 2011 13:38 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

nie ma pośpiechu, naprawdę
przyznam się Wam, że odetchłam z ulgą, że tamten etap już za nami.
Obrazek

Femka

Post » Wto cze 07, 2011 18:20 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Ja też nie dostałam nr. konta
Pozdrawiam, Magda

yavien

Od: Pt gru 11, 2009 17:14

Post » Wto cze 07, 2011 18:50 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Femka pisze:....
Pcimol, jakbyś potrzebował skanów zdjęć albo innych informacji ode mnie, to już się chyba ogarnęłam i pozbierałam. Jestem zdolna do współpracy :ok: :lol:
....

Ja generalnie planowałem pełnić wobec ciebie rolę służebną - daję ci tubę, a ty grzmisz. :lol:

Na stronie są zapisane znane mi fakty. W taki sposób jak dałem radę, bo zapędów dziennikarskich nie mam.

Tym niemniej mogę:
- coś opublikować, jeśli dasz materiały
- zmienić/uzupełnić istniejące
- umieścić obce teksty
- nadać uprawnienia do zarzadzania stroną i rób co uważasz (przy okazji nauczysz się czegoś)

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto cze 07, 2011 21:21 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Pcimol, przeglądałam Twoją stronę. Świetny pomysł. Teraz, kiedy doniesienie mam już z głowy, poczytam sobie wszystkie materiały, które dostałam, poproszę o zgodę na publikację i Ci podeślę. Nie podejmuję się zabawy w administratora. Szkoda, Pcimol, Twojej pracy, wierz mi.

Następna sprawa, którą będę się w związku z Milinską zajmować, to moje bardzo prawdopodobne podejrzenie wywozu przez nią kociąt do Niemiec. To nie jest karalne, więc trzeba to będzie mocno i dobrze rozegrać medialnie. Tak wiesz, raz a dobrze. Żeby wreszcie skończyły się bajki o kociej mamuni.
Obrazek

Femka

Post » Wto cze 07, 2011 21:38 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Femka pisze:Pcimol, przeglądałam Twoją stronę. Świetny pomysł. Teraz, kiedy doniesienie mam już z głowy, poczytam sobie wszystkie materiały, które dostałam, poproszę o zgodę na publikację i Ci podeślę. Nie podejmuję się zabawy w administratora. Szkoda, Pcimol, Twojej pracy, wierz mi.

Hehe - backupy się robią co 24h. Mogą się robić co godzinę. :lol:
No to czekam.

Femka pisze:Następna sprawa, którą będę się w związku z Milinską zajmować, to moje bardzo prawdopodobne podejrzenie wywozu przez nią kociąt do Niemiec. To nie jest karalne, więc trzeba to będzie mocno i dobrze rozegrać medialnie. Tak wiesz, raz a dobrze. Żeby wreszcie skończyły się bajki o kociej mamuni.

W samym wywozie nie widze niczego zdrożnego, jeśli został NALEŻYCIE przeprowadzony od poczatku do końca. W "należycie" wątpię, ale wykazanie tegoż może być kłopotliwe bez współpracy osób w tym uczestniczących.

PcimOlki

Post » Wto cze 07, 2011 21:40 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

A propos mediow to w tym watku byla opisana walka pewnej karmicielki z idiotyzmem. Udalo jej sie to dosc zaglosnic dzieki tvn. Moze by ja poprosic o porade i pomoc?

viewtopic.php?f=1&t=122705&start=285

Wiadomo w jakim celu te kociaki sa wywozone do Niemiec? Bo jakos mi sie nie chce wierzyc zeby byl tam az taki popyt na koty aby trzeba bylo je importowac.

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Wto cze 07, 2011 21:49 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Mary_Poole pisze:
Wiadomo w jakim celu te kociaki sa wywozone do Niemiec? Bo jakos mi sie nie chce wierzyc zeby byl tam az taki popyt na koty aby trzeba bylo je importowac.

no
popytu nie ma jakiegoś szczególnego
czyli nie wiadomo o co chodzi :smokin:
Obrazek

Femka

Post » Wto cze 07, 2011 22:06 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

A jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. A jak chodzi o pieniadze to na pewno nic fajnego. Trzymam kciuki za szybkie wyjasnienie tej sprawy :ok:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Śro cze 08, 2011 6:47 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Chodzi o to, że germańce zwyczajowo uiszczają opłatę 100-200 euro za adoptowanego kota. Przygotowanie kota do wyjazdu, to koszt ~50 euro.

PcimOlki

Post » Śro cze 08, 2011 9:42 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

tylko, że wyjeżdżają koty zaszczepione, a co do naszych "dachowców" wiemy, że szczepione nie są, bo za drogo.
W wywozie zwierząt nie ma nic zdrożnego, jeśli jest na nie popyt. Ale jeśli przygotowanie do wywozu odbywa się kosztem łapanych, ciężko chorych dachowców, wystawianych natychmiast na wabia na allegro, a potem oddawanych do adopcji w stanie, jak dwa zabrane przeze mnie koty? Owszem, dalej jest to czyn niewymieniony w KK, ale jak na fundację prozwierzęcą, odrażający.
Mówimy o jednej osobie: Izabelli Milińskiej, która pod szyldem "fundacji" doprowadza zwierzęta do skrajnego wyniszczenia, a z drugiej strony ma pieniądze na przygotowanie, dopieszczenie kocich podrostków, żeby wywieźć je za granice. Z aktualnym paszportem, oczywiście, wystawianym przez szanowaną i znaną w Łodzi lecznicę.
W Niemczech i Szwajcarii nie tylko osoby prywatne zainteresowane są kociakami. Do laboratoriów doświadczalnych idą jak woda. Gdyby to była jakaś normalna, zdrowa fundacja, nie obawiałabym się niczego. Ale Milińska? Nie wiem, co robi i dokąd oddaje te kocięta. Nie mogę wiedzieć po tym, do jakiego stanu doprowadza zwierzęta pozostające tu pod jej opieką.
Obrazek

Femka

Post » Śro cze 08, 2011 10:08 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

Femka pisze:dostałam wpłaty od:
Mary_Poole
PearlRain
Alienor
Sedith
Ja-Ba, która trochę pojechała z kwotą, ale nadpłatę dzisiaj zwróciłam :lol:
Bardzo dziękuję.

dzisiaj doszły kolejne wpłaty:
Krzysiekbolo
phantasmagori

dziękuję
Obrazek

Femka

Post » Śro cze 08, 2011 11:22 Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!

to że w Niemczech brak kotów do adopcji, to jedna wielka ściema.
Ich schroniska są przepełnione. W samym berlińskim jest parę tysięcy kotów i psów.
Od jakiegos czasu przyglądałam sie temu tematowi, pomagały mi dobre dusze w zbieraniu materiałów niemieckojęzycznych i tłumaczeniu :1luvu:
Wątek na miau:

viewtopic.php?f=8&t=127413

plus artykuły:
http://www.koty.pl/sos/art204,koty-w-ni ... -duzo.html
(tłumaczenie art. ze Spiegla)
http://www.koty.pl/sos/art203,adopcje-k ... miec-.html

Pod jednym jest tłumaczenie wniosku SPD do parlamentu niemieckiego. Oba art. z 2010r. czyli sprawy aktualne.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

[poprzednia][następna]