Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 17:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Monika, pięknie opisałaś działalność PKDT na Krakvecie ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 06, 2011 19:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Zapraszam do głosowania w ankiecie Miau.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=128472&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon cze 06, 2011 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka999 pisze:CZY MACIE JUŻ MIEJSCE NA KOCIARNIE?
Własnie pomyślałam o OPECu. Dzwonił ktoś? Ja pracuje w budynku OPECu, nasz szef wynajmuje 2 pokoje od nich i za 2 pokoje płaci 400zł plus prąd, więcj jedno pomieszczenie bylo by tańsze napewno. OPEC ma punkty w różnych miejsach przecież... więc może gdzies będą mieli coś do wynajęcia. Spokój jest nikt tu nie łazi tyle co ci panowie raz na 2 dni do tych pompowni na dół które mieszcza się pod budynkiem.

kochana załatwiaj jak możesz !!!!!!!!!! namiary tel na mnie na www.miauhotel.pl ja też będę chętnie pracowac w kociarni
nie mamy nic, tracimy kociarnie w rumi, a ja po ostatniej 3 tyg wirusówce która mi załatwiła 8 kotów nie wezme już żadnej znajdy z ulicy chocby mi miało serce z bólu peknać. nie mam samochodu, nie mam pieniędzy i to kursowanie codziennie do weta z kilkoma transporterami sprawiło że mam dość chorób :evil: codziennie musiałam kombinowac- kto zawiezei mi koty do lecznicy- jakiś horror....każdy umieszczony u mnie kot musi przejść 2 tyg minimum kwarantanny w dt lub w lecznicy (mówię tu o kotach z ulicy). chciałabym tylko zajmowac się w hotelu kotami po zmarłych właścicielach, takim gdzie się pojawiła alergia w domku, takimi które z jakichś przyczyn tracą tapczan.

gdybym ślepaczek został porządnie przeleczony- np. w lecznicy. zabrałabym go od razu. boje się chorób i masówki :oops: nie boję się wyzwań tylko kichania, prychania, krztuszenia, dławienia...

turlaczek w zakładzie pracy u marii pawła :) ma nowy domek przy pracy, przy biurze :)
a w środę- nie zapeszam ale pudzio i miecio mają szansę na nowe życie :) za kilka dni napisze co się w ich życiu wydarzyło :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 06, 2011 22:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

zagłosowałam na nas w ankiecie krakvetu :)
monika nic dodać nic ująć :)
ja będe na festynie :) i marlena też, oraz monika pacz. :) nie wiem kto jeszcze dojedzie?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon cze 06, 2011 22:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kurde, strasznie chcę być na festynie, ale nie wiem..zostałam wkręcona w organizowanie wieczoru panieńskiego mojej dobrej koleżanki..właśnie 11 czerwca. Chyba tego nie ogarnę, jesli będę tyle bez snu... Sama nie wiem, postaram się pojawić.Ale nie obiecuję :(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon cze 06, 2011 22:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Napisałam posta i zaginął w akcji....
W srode zadzwonie do znajomego pana który pracuje w OPECu i wypytam o wolne pomieszczenia.
Przeciwko kotom nic nie powinni miec, panowie bardzo mili, a do tego w miejscu gdzie my mamy biuro jest pomieszczenie Caritasu gdzie raz w tygodniu jak maja otwarte przychodzą żury i pija jabole na korytarzu i sraja pod toaleta....
Na festyn moge się wybrać tylko nie wiem co bym miala tam zrobic, ale jesli bym sie do czegos przydałą to akurat mam wolne i moge jechać.

3 kociaki które u mnie są to istne potwory.... nie daje rady. 2 dają sie w miare złapać i wytrzymuja 2 minuty głaskana po głowie owinięte w ręcznik złapane w rękawiczkach i przez ręcznik.... natomiast 3.... nie dośc ze sie strasznie rzuca... dzisiaj ugryzł mnie do krwi nawet przez rękawiczke roboczą i ręcznik, to cholera tak drze jape jak go złapie, że jest to nie do opisania nawet...oczek nie moge mu zakropic, szczescie że robią do kuwety. Ale dzisiaj zołza przeszedł samego siebie, jako że z natury jestem bardzo mało cierpliwa, to odpusciłam już dzisiaj próby wyciągniecia go z za pralki, bo mnie krew zalała i i tak bym mu oczu nie zakropiła bo byłąm tak zła, ale wezwałąm na jutro na pomoc Karoline S...
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto cze 07, 2011 0:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

lalka samochodami na festyn będa jechac monika pacz i marlon- chyba? więc jak amsz chęć nas bliżej poznać zapraszamy na festyn, porozdajemy ulotki, pozbieramy do puchy, posprzedajemy co mamy :) wiesz co mów że to pomieszczenie na 10 kotów, zdrowych, do adopcji , np. po zmarłych właścicielach, wyrzuconych z domu. ludzie nie będa chcieli wynająć pomieszczenia pod "izbę chorych"- ludzie boją się chorób odzwierzęcych. pomieszczenie odremontujemy. jestem za wybudowaniem boksów, bo jakoś klatki mnie "cofają". naprawdę niewielkim kosztem można zrobić cud, miód i malinkę :)
kaleido star- daj sobie wafla z tym festynem, wieczór panieński rzecz święta- golasa wyskakującego z tortu już macie zamówionego? :lol: duzo nas będzie, odpuść sobie.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto cze 07, 2011 0:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

W środe w pracy zadzwonie do tego pana i zobaczymy, jak nie bedzie wiedział to zadzwonie do "kwatery głównej OPECu" wypytać. Jak nie to jeszcze pozostają pomieszczenia w spółdzielniach itp.... tam tez biorą małe pieniądze. No i jeszcze kwestia tego żeby to było pewnie w dzielnicach Rumia, Chyloni itp, prawda?
No to ja się chętnie z jedna z dziewczyn zabiore. Się podstawie gdzie będzie wam pasować. Oby nie było tylko mega słońca.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto cze 07, 2011 6:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny kochane potrzeba szybko osoby która awaryjnie uratuje małego rudego kotka. Mały na oko ma może z 7 -8 tygodni, siedzi i miałczy na trawniku przy Komendzie Wojewódzkiej Policji w Gdańsku na Okopowej. Nie mam szansy wziąć go do pracy, uwierzcie mi, że na szybko kombinowałam co zrobić, nawet weszłam na komendę, żeby zapytać czy nie mogą nic zrobić, ale pan policjant odpowiedział, że tych kotów na podwórku jest masa. No ale ten jest od strony bardzo ruchliwej ulicy, boję się że wylezie i wpakuje się pod samochód :( Mały wygląda na zdrowego, jest ruchliwy. Zachowanie to takie "i chciałbym i boję się" - najpierw trochę pochodzi, ale jak zobaczy wyciągniętą rękę to się cofa, ale za chwile miałczy i znowu podchodzi, myślę, że chwila cierpliwości i złapie się go bez problemu. Proszę o pomoc! Gdy za 8 godzin wyjdę z pracy może już być za późno!
Oto szybkie fotki malucha:
http://imageshack.us/photo/my-images/204/dsc00112r.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc00111dw.jpg/
Moje kotulki: Diego i Kiara
Obrazek Obrazek Obrazek

Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.

Fionca

Od: Pon cze 22, 2009 14:23

Post » Wto cze 07, 2011 8:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy nie słyszeliście żeby komus zaginęła kotka :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Typowo domowa. Miziasta. Mrucząca, wpycha się na kolana i udeptuje. Nie wiem skąd się tu wzięła. Jest problem i to duży. Nie mam za dużo czasu, muszę dla niej znaleźć miejsce przynajmniej tymczasowe. Opłacę sterylkę (choć może się okazać juz wysterylizowana) i badania ... Będę ogłaszać ile wlezie

Pytanie retoryczne - czy ktoś z Was mógłby pomóc? :(

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Wto cze 07, 2011 9:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Lalka możesz zabrać się ze mną na festyn - zdzwonimy się.

Jak była aukcja w Tyglu to podeszła do mnie starsza pani i pytała czy może przekazać jakieś fanty na sprzedaż dla pkdt, zgadałyśmy się że ona też z Witomina, że mi przyniesie i wczoraj przyniosła ... maszynkę do milenia mięsa :roll: - używaną, elektryczną - maria kania sprzedasz na bazarku ? :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 07, 2011 11:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Lalka możesz zabrać się ze mną na festyn - zdzwonimy się.

Jak była aukcja w Tyglu to podeszła do mnie starsza pani i pytała czy może przekazać jakieś fanty na sprzedaż dla pkdt, zgadałyśmy się że ona też z Witomina, że mi przyniesie i wczoraj przyniosła ... maszynkę do milenia mięsa :roll: - używaną, elektryczną - maria kania sprzedasz na bazarku ? :mrgreen:

tak
bez problemu

dziś sprzedaje maszyne do szycia to jutro do mięsa ;-)
przed AGD to sprzęd NIEZBĘDNY ;-)
POZDRAWIAM
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 07, 2011 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Negro pisze:Czy nie słyszeliście żeby komus zaginęła kotka :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Typowo domowa. Miziasta. Mrucząca, wpycha się na kolana i udeptuje. Nie wiem skąd się tu wzięła. Jest problem i to duży. Nie mam za dużo czasu, muszę dla niej znaleźć miejsce przynajmniej tymczasowe. Opłacę sterylkę (choć może się okazać juz wysterylizowana) i badania ... Będę ogłaszać ile wlezie

Pytanie retoryczne - czy ktoś z Was mógłby pomóc? :(

We wrzeszczu zaginęła kica biało szara , ma chipa...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto cze 07, 2011 12:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Fionca pisze:Dziewczyny kochane potrzeba szybko osoby która awaryjnie uratuje małego rudego kotka. Mały na oko ma może z 7 -8 tygodni, siedzi i miałczy na trawniku przy Komendzie Wojewódzkiej Policji w Gdańsku na Okopowej. Nie mam szansy wziąć go do pracy, uwierzcie mi, że na szybko kombinowałam co zrobić, nawet weszłam na komendę, żeby zapytać czy nie mogą nic zrobić, ale pan policjant odpowiedział, że tych kotów na podwórku jest masa. No ale ten jest od strony bardzo ruchliwej ulicy, boję się że wylezie i wpakuje się pod samochód :( Mały wygląda na zdrowego, jest ruchliwy. Zachowanie to takie "i chciałbym i boję się" - najpierw trochę pochodzi, ale jak zobaczy wyciągniętą rękę to się cofa, ale za chwile miałczy i znowu podchodzi, myślę, że chwila cierpliwości i złapie się go bez problemu. Proszę o pomoc! Gdy za 8 godzin wyjdę z pracy może już być za późno!
Oto szybkie fotki malucha:
http://imageshack.us/photo/my-images/204/dsc00112r.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc00111dw.jpg/

Moge go wziac na tymczas, ale oglaszaniem musialabys mi pomoc.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto cze 07, 2011 12:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

a może taką kicię widziałyście? Swoją drogą szkoda, że dopiero po miesiącu dają ogłoszenie... :(

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z288158314
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]