UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. Jest!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2011 9:10 UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. Jest!!!!!!!

Przedwczoraj uciekła młoda czarna koteczka w rejonie ulic Rybaki i Strzałowa. Ucieczka była reakcją na przeprowadzkę.Kicia jest drobna , ma lśniące futerko , reaguje na imię Foksi. Bardzo , bardzo proszę pomóżcie ją znaleźć. Nie jestem właścicielką koteczki , piszę w jej imieniu. Chwilowo nie ma dostępu do internetu. Informacje na nr 506 251 295.
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 8:19 przez grajda, łącznie edytowano 3 razy

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto cze 07, 2011 10:09 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań

Proszę bardzo o poinformowanie znajomych , jeśli takowych macie w tej części miasta. Dziękuję.

grajda

Post » Wto cze 07, 2011 16:33 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań

Podrzucam...może ktoś wypatrzy koteczkę.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto cze 07, 2011 20:57 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań

W górę , może ktoś zauważy.

grajda

Post » Wto cze 07, 2011 21:07 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań

Wczoraj na parkingu urzędowym (pl.Kolegiacki, wewnętrzny dziedziniec za Farą) chodził młody czarny kot - nie wiem, czy kotka, czy kocur, bo nie podszedł. Wyglądał dobrze - ładne futerko miał, długie nogi i dość szczupły ... widać było, że rośnie jeszcze ;)
To nie był "urzędowy" kot, tutejsze znam ... a do Strzałowej dość blisko.

Od jutra będę kiciać i wołać po imieniu.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto cze 07, 2011 21:57 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań

Dobrze Avian, wołaj proszę. Ona jest przepiękna , bardzo zgrabna i szczupła. To koteczka adoptowana ode mnie , miała wątek Gryzia i Dyzia szukają domku. Mam nadzieję , że się odnajdzie. Jej właścicielka jest załamana. Mnie tez jest strasznie z tym źle. :cry:

grajda

Post » Śro cze 08, 2011 10:18 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Podrzucam , by było lepiej widoczne.

grajda

Post » Śro cze 08, 2011 13:21 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Kici nadal nie ma. :cry:

grajda

Post » Śro cze 08, 2011 13:32 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Wrzuciłam info do wątku Kociego Pazura i Paktu Czarownic ( są wśród nas również dziewczyny z Poznania ).
Widziałam, że informacja pojawiła się także w wątku wolontariuszek z dworca PKP w Poznaniu.
Może to przyniesie jakieś rezulaty.

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 08, 2011 13:49 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Proponuje porozklejać dużo ogłoszeń w okolicy i nawet powrzucać ludziom do skrzynek...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro cze 08, 2011 13:57 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Dzięki za podpowiedzi.

grajda

Post » Śro cze 08, 2011 14:02 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Tutaj masz skuteczną strategię działania, którą opracował jeden z forumowiczów (szczęściarz, który znalazł swojego kota po kilku tygodniach poszukiwań):

1. ogłoszenia na słupach: zdjęcie kota, cechy charakterystyczne, kontakt i koniecznie informacja o nagrodzie. Niestety to najlepiej na ludzi działa.
2. Ogłoszenie w schronisku/ach - tym bardziej jeśli jest zachipowany.
3. Ogłoszenia w lecznicach.
4. Ogłoszenia w necie i w prasie lokalnej.
5. Wydarzenie na FB
6. Ogłoszenia w szkołach i przedszkolach. Dzieciaki widzą i słyszą wszystko, myszkują w dziwnych miejscach. Jak będzie info o nagrodzie to nie przegonią i nie rzucą kamieniem, tylko odniosą do domu.

Ogłoszenia warto rozwieszać w promieniu maks. 5 km od domu/mieszkania. Kot najczęściej przerażony nie oddala się za bardzo od domu. Często w pierwszej kolejności znaczy teren, więc jak już minie pierwszy szok i głód każe się ruszyć, może trafić w pobliże.

6. Przekazanie informacji o uciekinierze osobom dokarmiającym koty w okolicy.
7. Latarka, sucha karma w pojemniku i w godzinach 19-21, 24-2, 4-6 przeszukiwanie okolicy. Samo kicianie i grzechotanie karmą może nie wystarczyć. Kot może być zaszyty w jakiś zakamarek i ze strachu się nie odezwie, a można go mijać wiele razy. Ale należy nie odpuszczać i chodzić. Sami zostawiamy swój zapach i kot z czasem może do nas trafić.
8. Można sobie skropić lekko spodnie i buty walerianą. Będziemy mieli kocią procesję za nami, ale może pomiędzy innymi będzie nasz kot.
9. Koty się przyciągają, więc jak będziemy regularnie w okolicy się pojawiać z karmą i dawać innym, jest cień szansy, że przyprowadzą do koryta naszego zbiega.
10. Pożyczamy (kupujemy) klatkę łapkę i ustawiamy przy domu. Do miski coś, co pachnie intensywnie - mokre. Tańsze karmy są bardziej zapachowe, a nam chodzi, żeby kota zwabić. Warto sobie przypomnieć, o której nasz kot dostawał rano pierwszy posiłek i w tej porze przeszukiwać okolice i wystawiać łapkę.
11.... i najważniejsze..... NIE PODDAWAĆ SIĘ!!!!!!! przenigdy nie odpuszczać. Nawet po miesiącu niepowodzeń. Moja wetka zna przypadek kota, który wrócił po 2 latach.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro cze 08, 2011 14:15 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Co do ogłoszeń - warto powiesić też trochę dalej od miejsca, gdzie zginęła kotka.
Jeśli to ten kotek, co parę dni temu chodził u mnie w pracy po parkingu, to być może poszła dalej i jest już np w okolicach Starego Rynku ... ewentualnie Garbar.

Ja się rozglądam, dzisiaj nie widziałam. Te co chodzą po urzędowym dziedzińcu chyba sa dokarmiane przez kogoś, bo nieźle wyglądają. Może warto zapytać kogoś z obsługi Fary? Może nawet uda się powiesić ogłoszenie w samej Farze?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw cze 09, 2011 8:59 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Kicia nadal nie odnaleziona. :cry: To chyba ironia losu , jedna kotka ginie , tymczasem dwa dni wcześniej znajduję inną. Zagubioną , wyrzuconą? Oczywiście również czarną.Ta znaleziona już bezpieczna , ma nowy dom i wątek założony przez BubuPN. Z krótko szukano , czy wcale?

grajda

Post » Czw cze 09, 2011 13:36 Re: UCIEKŁA KOTKA! - Poznań. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ!

Wciąż aktualne.

grajda

[następna]