Siasia pisze:a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste
logujesz się, zgłaszasz, dostajesz potwierdzenie mailowe i to przesyłasz drogą oficjalną
(tak zagraniczni robią z naszymi zgłoszeniami)
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Siasia pisze:a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste
MariaD pisze:Napiszę z mojego zawodowego punktu widzenia. Napisałam w życiu kilkadziesiąt procedur obiegu dokumentów bazując na obowiązujących przepisach prawa i wewnętrznych regulacjach.
Zawsze na celu było usprawnienie i uproszczenie.
I można to zrobić tak, by nie naruszyć ani prawa ani przepisów wewnętrznych a ułatwić życie osobom pracującym na tych procedurach.
MariaD pisze:lrafal pisze:2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)
Od kogo?
lrafal pisze:MariaD pisze:Napiszę z mojego zawodowego punktu widzenia. Napisałam w życiu kilkadziesiąt procedur obiegu dokumentów bazując na obowiązujących przepisach prawa i wewnętrznych regulacjach.
Zawsze na celu było usprawnienie i uproszczenie.
I można to zrobić tak, by nie naruszyć ani prawa ani przepisów wewnętrznych a ułatwić życie osobom pracującym na tych procedurach.
ok, jaką masz propozycję usprawnienia nienaruszającą wymogów art. 1.13 ?
lrafal pisze:3. kilka dni (ze strony FPL)MariaD pisze:3. jaki jest czas obiegu dokumentów?
lrafal pisze:2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)
od organizatora wystawy (bezpośrednio, lub drogą odwrotną do oficjalnej)
lrafal pisze:Wydaje mi się, że nie ma sensu dyskutować w taki sposób.
Satyr77 pisze:Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.
lrafal pisze:Siasia pisze:a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste
logujesz się, zgłaszasz, dostajesz potwierdzenie mailowe i to przesyłasz drogą oficjalną
(tak zagraniczni robią z naszymi zgłoszeniami)
MariaD pisze:lrafal pisze:Wydaje mi się, że nie ma sensu dyskutować w taki sposób.
Nie chcę być narażona na ataki ze strony innych użytkowników forum, jak to miało miejsce na podforum FPL.
Ja widzę, ze swojej strony dwa rozwiązania, możliwe do zastosowania by znowu wrócić do krótszej drogi zgłaszania dokumentów na wystawę zagraniczną. Bez łamania regulaminu FIFe.
Można by skonsultować to z FIFe dla świętego spokoju. Dostać ich zgodę albo nie i mieć jasność.
lrafal pisze:MariaD pisze:lrafal pisze:Wydaje mi się, że nie ma sensu dyskutować w taki sposób.
Nie chcę być narażona na ataki ze strony innych użytkowników forum, jak to miało miejsce na podforum FPL.
Ja widzę, ze swojej strony dwa rozwiązania, możliwe do zastosowania by znowu wrócić do krótszej drogi zgłaszania dokumentów na wystawę zagraniczną. Bez łamania regulaminu FIFe.
Można by skonsultować to z FIFe dla świętego spokoju. Dostać ich zgodę albo nie i mieć jasność.
Możesz być pewna, że będę o to zabiegał, mi również tak ścisła procedura nie odpowiada bo dużo prostych spraw niepotrzebnie komplikuje.
ewkaa pisze:Satyr77 pisze:Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.
A czemu mają wyglądać inaczej, skoro przywrócono przyjmowanie na wystawy w PL, to chyba tak samo za granicę
ewkaa pisze:Satyr77 pisze:Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.
A czemu mają wyglądać inaczej, skoro przywrócono przyjmowanie na wystawy w PL, to chyba tak samo za granicę
lrafal pisze: dla klas 1-8 należy mieć ze sobą dyplom uzyskania tytułu wystawiony przez członka FIFe uprawniający do wystawiania kota w wyższej klasie niż otwarta.
Użytkownicy przeglądający ten dział: HavaNagila, s.werka.s.s, SMK1 i 3 gości