Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 10:32 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Pierwsze koty za płoty.Wszystko chyba na najlepszej drodze do porozumienia.Pusia,mimo wszystko podeszła w pewnym momencie do Kasi,dotknęły się noskami i chyba zawarły przyjaźń,bo Kasia ani razu nie parsknęła.
Jutro Hanelka jedzie z Kasią do weta w celu wykonania kompleksowych badań,odrobaczenia,zaszczepienia,wykonania testów itd.Hanelka jest kochana,wyręczy mnie,ponieważ jedyny możliwy termin to sobota,godzina 13.30,a ja w tym czasie pracuję.Cieszę się,że Cypisek dojechała szczęśliwie do domu,chociaż było trochę nerwówki,bo mimo późnej godziny na peronie stał tłum ludzi. :D :P :ok:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Sob cze 04, 2011 14:45 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Cześć!Kasia po pierwszych badaniach.Testy ujemne,zaszczepiona p/chorobom zakaźnym(łącznie z białaczką)i zabezpieczona p/pasożytom zewnętrznym.Odrobaczona,a 8 czerwca mam podać jej doustnie milbemax.Kolejne szczepienie 25 czerwca,kolejne odrobaczenie 29 czerwca.Pozostałym kotom hanelka zaaplikowała fiprex bo okazało się,że Kaśka ma pchły jak byki.Dostałam ostrą reprymendę za to że Kaśkę nie odizolowałam tymczasowo od reszty,ale,na szczęście te drobne dolegliwości da się szybko wyleczyć.Jeszcze tylko zrobię jej badanie krwi,ale to za jakiś czas,bo chwilowo zabrakło mi kasy.
To na tyle. :cat3: :D
Obrazek

Juliśka

Post » Nie cze 05, 2011 18:32 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Uff,już jestem..wykończona, ale szczęsliwa z wizyty u wspaniałej juliśki./biedna do tej pory wykańcza wędlinę której nie lubi... :ryk: :ryk: :lol: .
Powiem wam ,że Kasia w podróży była grzeczna, nie zrobiła nic a nic...u juliśki załatwiła wszystkie sprawy w kuwecie. Zaklimatyzowała sie od razu.. :roll: . Zajęła ulubiony domek Nazarka i miała to w nosie. :wink:
Apetyt ma ,że konia z kopytami by zjadła. Maniery też sami zobaczycie na zdjeciu...do kolacji siadała przy stole. :roll: .Postaram sie wkleić dziś fotki.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie cze 05, 2011 20:23 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

No Kasia na zestresowaną nie wygląda..

Tu zajęła domek NAzarowi..

Obrazek

Tu ma wszystko w ...... :roll:

Obrazek

Tu Kasieńka siedzi na kolacji... :mrgreen: Wybór ma wielki.. :ok:

Obrazek

I tak oto nasza Kasia meliniara, wygrała los na loteri.. :mrgreen: :1luvu:
Maniery to jednak jej zostały :mrgreen: ,
Obrazek

cypisek

Post » Pon cze 06, 2011 7:25 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Cypisku,Ty mnie tak nie wychwalaj,bo wpadnę w samouwielbienie.A tak po prawdzie,każda z nas,kociarek,stara się stworzyć podopiecznym jak najlepsze warunki.Kaśka jest urocza,miziasta,mruczalska i bardzo kochana.Podobnie jak Nazar,bardzo łakoma,a je prawie wszystko.Uwielbia edelkaty,że nie wspomnę o wędlinkach.Wędlin jednak nie daję,bo konserwanty nie służą,jedynie na deser,ociupinkę.Wybrzydza jednak,jeśli chodzi o karmę kocią.Zdaje się,że będę miała następny dylemat,czym karmić Kasię.Wczorajszej nocy Kaśka dała koncert wycia.Jak zaczęła miauczeć o godzinie 1-szej tak skończyła o 3-ciej.Przez moment myślałam,że jednak nie jest wysterylizowana,bo wyglądało to na rójkę.Był to jednak tylko jednorazowy wybryk,bo dzisiejszej nocy spała smacznie.Cypisek mówiła,że Kaśka nie umie się bawić.Właśnie teraz bawi się cudownie myszką,podskakuje jak koziołek,a ja jestem szczęśliwa,że ją mam.Jest cudowna i myślę,że szczęśliwa,bo to jest najważniejsze.Szkoda,że nie widzicie tych igraszek. :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon cze 06, 2011 7:55 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka ogromnie się ciesze że wszystkie wyniki Kasieńka ma dobre :ok: Wygrała meliniarka los na loterii :ryk: będzie sobie zyła jak pączek w maśle.
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon cze 06, 2011 13:28 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Serdeczne dzięki za miłe słowa.O wszystkie moje futrzaki dbam jednakowo i jednakowo przeżywam wszelkie ich dolegliwości.Może niekiedy jestem nadopiekuńcza i nadwrażliwa,ale na ogół wychodzi im to na dobre.Wolę zawsze na zimne dmuchać. :wink:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon cze 06, 2011 16:04 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Serdeczne dzięki za miłe słowa.O wszystkie moje futrzaki dbam jednakowo i jednakowo przeżywam wszelkie ich dolegliwości.Może niekiedy jestem nadopiekuńcza i nadwrażliwa,ale na ogół wychodzi im to na dobre.Wolę zawsze na zimne dmuchać. :wink:

Jesteś wspaniałą kocią mamą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon cze 06, 2011 19:32 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Dzięki,ula-misia,Ty jesteś wspaniałym człowiekiem,oby więcej takich jak Ty i Tobie podobne,które miałam zaszczyt poznać dzięki kociemu forum. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon cze 06, 2011 19:37 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Dzięki,ula-misia,Ty jesteś wspaniałym człowiekiem,oby więcej takich jak Ty i Tobie podobne,które miałam zaszczyt poznać dzięki kociemu forum. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ups :oops: :oops: :oops: :mrgreen:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon cze 06, 2011 19:45 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

:ryk: :ryk: :ryk: będzie deszcz padał, bo ,,kobitki ,,się komplementują... :ryk: :ryk:
Obrazek

cypisek

Post » Pon cze 06, 2011 19:46 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

cypisek pisze::ryk: :ryk: :ryk: będzie deszcz padał, bo ,,kobitki ,,się komplementują... :ryk: :ryk:

chyba będzie,
chmurzy się i nawet burza pogadała nie groźnie :ryk: :ryk: :ryk:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon cze 06, 2011 19:49 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Wczoraj jak piorun gdzieś walnął...to mój Puszek spadł z biurka ze strachu...ja w biegu chowałam lapka do szuflady , z takim strachem jakby tam co najmniej boa siedział... :ryk:
Obrazek

cypisek

Post » Pon cze 06, 2011 19:52 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

cypisek pisze:Wczoraj jak piorun gdzieś walnął...to mój Puszek spadł z biurka ze strachu...ja w biegu chowałam lapka do szuflady , z takim strachem jakby tam co najmniej boa siedział... :ryk:

w ub. tygodniu była taka burza,że w niektórych firmach popadały systemy 8O

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon cze 06, 2011 19:53 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Dokładnie, mojemu chrześniakowi spaliło karte sieciową ...zawsze jestem ostrożna ...wczoraj zależało mi na wstawieniu fotek Kasi...i jakoś nie usłyszałam... :oops:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]