Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 7:31 Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Sobotni późny wieczór - wracam jak to mawia mój syn "złojona" z pracy. Już sobie wyobrażam wieczór na kanapie ( tylko umowy dla Julki nie zapomnieć wydrukować !!)...... czas dać odpocząć mózgowi nadwyrężonemu godzinami pracy w upale ( i to w sobotę siax!)

Niemal pod domem dzwoni tel.......nazywam się tak i tak dostałam pani numer i tu pada nazwisko, którego nie kojarzę.......Achaś już wiem - wzięła ode mnie dwa koty, tymczasowała nam jednego - fajnie zakręcona......

Noo i ? I kociaki i dziki Ursynów i lisy.....Kocięta mają mieć ok 2 miesięcy. Już tylko 2 przychodzą. Mają zrobioną budkę - mama dzwoniącej Pani chodzi je karmić. Wziąć do siebie nie ma jak - koty, psy....

Ja też nie mam jak.....
W naszym słynnym psychiatryku Fiodor, jutro ma przyjechać jakiś ześwirowany kołtun z działek - wprost z Poznania......

Proszę o jakiekolwiek zdjęcia i ruszam do boju. Obdzwaniam kogo się da, piszę wszędzie - efekt jest - J.D oferuje pomoc, ale sie nie wyrobię........kurcze no. Te lisy....
Wiem jak to jest - czasem dosłownie godziny mają znaczenie......

W międzyczasie dochodzi sms od Avian - Kołtuna się odłowić nie udało - kolejna próba za 2 tyg.

Rano jadę z Julką na dworzec - po drodze mijamy 3 zabite koty.......

Około 14.00 dzwoni Pani - prosi - oferuje pomoc finansową, jedzeniową, transportową - no po prostu każdą. Naprawdę się przejęła.
A żeby to szlag ............niech Pani łapie póki jest kogo.
Nieco wystraszona kolejnym pomysłem jadę do pracy z której nieśmiało dzwonie do Tz - Kooooooootek, a jak ja bym takie 2 małe na tymczas przywiozła to cooooooo?
Swięty Człowiek rzuca - a przywoź sobie, byle nie zostały! I coś wymyślisz, bo 14 wyjezdzamy.....

Przed 19.00 stawiam się w umówionym miejscu. Dostaję kociaki wraz w wypasionym transporterem, pieniędzmi, dwoma torbami jedzenia, kociego mleka itp. Jestem w lekkim szoku - PIERWSZY raz mi się zdarzyło, żeby ktoś tak zaopatrzył znajdy. Zwykle, to jest "oo tam są" i tyle.

Pakuję towarzystwo do auta......w drodze miga mi w głowie, ze moja p. wet ma dyżur do 20.00. Jeden kociak leży i ani drgnie - albo upał......albo......

Ok decyzja zapada - jadę. Na miejscu luźno + jedna kociara z dwoma transporterami, która mnie przepuszcza w kolejce. ( moje są zdrowe, ja mogę poczekać.....). Drugi cud tego wieczoru.

W gabinecie trupki ożywają - temperatura w normie, waga przyzwoita. Jest luźna kupa, ale i wzdęty od robali brzuchol też.

Są pchły, świerzb w komplecie - jest chłopiec i dziewczynka.

Dostają odrobaczenie, olej parafinowy na drogę - za 4 dni powtórka. Płacę 77 zł i jadę do domu. Pakuję maluchy do izolatki.

Zrobię zdjęcia, zrobię - tylko niech się troszkę chociaż wytrą. Na razie nie są rudo - biała i czarno - biały tylko głownie szare.

Oswojone, rozumne.......noo poukładane dzieciaki. Bez wątpienia w domu się urodziły, żadne tam syczące na człowieka dzikusy. Nic z tych rzeczy. Zadziwiająco ufne....Cud narodzin tia....

Oby tfu tfu tylko te robale byly.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon cze 06, 2011 8:01 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

zaznaczam. :ok: dla Ciebie i kociastych
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon cze 06, 2011 8:30 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Dzielna Neigh, dzielna! Wysyp sie zaczął :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon cze 06, 2011 8:34 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

tajdzi pisze:Dzielna Neigh, dzielna! Wysyp sie zaczął :roll:

Tak - sezon można uznać za rozpoczęty......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon cze 06, 2011 10:00 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Dzieciaki troszkę biegunkują - no ale po parafinie to się nie ma co spodziewać innych efektów.

Dziewczynka mnie troszkę martwi, jest za ospała. Owszem je, ale mało się bawi, głownie spi. Wczoraj też była cały czas taka......
Chłopak jest bardziej hej do przodu. Właśnie doszedł do wniosku, ze wiklinowe meble są SUPER. Noo nie miałam ich gdzie umieścić.......wiedziałam że tu będzie pogrom...

Obrazek

Neigh

Post » Pon cze 06, 2011 13:21 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

jak maluszki :?:
a foty będą :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 06, 2011 14:04 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Maluchy bez zmian - jedno śpi, a drugie zalicza szczyty - w wiklinę się super wbija pazury.....Zdjęcia będą oczywiście - ale nie obiecuję, ze dziś. Brudasy z nich straszne.....

Obrazek

Neigh

Post » Pon cze 06, 2011 14:40 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

będę zaglądać i trzymać ogromniaste :ok: :ok: :ok:
za domek i zdrowie dla maluszków :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 06, 2011 14:47 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Zaznaczam :kotek: :kotek:
najszczesliwsza

Post » Pon cze 06, 2011 15:46 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Zaznaczam i czekam z niecierpliwością na fotki.
Rewelacyjnie opisana historia i ta Pani, która zrobiła im wyprawkę...normalnie niewiarygodne :1luvu:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon cze 06, 2011 17:53 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Biało - ruda się na mnie obraziła. Bo kto to słyszał, zeby kotu do ucha maść wpychać tyle razy dziennie. Z ogonem na szczotkę ( jejku jak to śmiesznie wygląda u takich Bąbli.....rok dzieciaków nie miałam to zapomniałam:-) ) biegała po pokoju poumiaukujac z dezaprobatą. Myślę, że mi wymyślała........

Achas a Pani ( noo w sumie to już nie Pani, bo przeszłysmy na "ty" jak na kociary przystało) dziś mi tłumaczyła, że z tych nerwów zapomniała mi dać kuwety i zabawek.....Są na świecie porzadni ludzie:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pon cze 06, 2011 21:50 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Neigh, a wy wyjeżdżacie 14.06? Macie opiekę dla kociąt czy szukasz im na cito tDT na czas nieobecności? Bo mnie sumienie gryzie że Ci nie pomagam choć ja pół Polski od Ciebie i zakocona do imentu... A tu też kocich bied nie brakuje...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 07, 2011 7:32 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Alienor pisze:Neigh, a wy wyjeżdżacie 14.06? Macie opiekę dla kociąt czy szukasz im na cito tDT na czas nieobecności? Bo mnie sumienie gryzie że Ci nie pomagam choć ja pół Polski od Ciebie i zakocona do imentu... A tu też kocich bied nie brakuje...

Ale nie obrażasz się za erystykę i proszenie o pomoc na innych wątkach?;-)
A poważniej - wyyyyyyyluzuj 14.07 - do tego czasu to może do ds powędrują.

Problem się zrobi, jak Avian uda się Kołtuna odłowić - ale spoko, spoko pracuję i nad tym;-) Bo Kołtun miał do mnie przyjechać - noo przynajmniej na wstępną obróbkę. Pomyślałyśmy o tym zwłaszcza na fali pustego transportu Julki jadącego z Poznania. To swoją drogą zgroza......Arcana na pusto wracała
Damy radę - jak zawsze zresztą, bo kto jak nie my?:-)

Na razie to się bardziej tą tu małą martwię ........cuś ona taka za spokojna jak na dziecko w tym wieku. No nic, moze to jednak robale - zresztą co mi zostaje innego jak czekanie. Je, kupy coraz lepsze, nie wymiotuje......

A i pytaniem mam - ile po strongholdzie nie można kota moczyć? Bym je tak jakoś chociaż tak na sucho nieco umyła....

Obrazek

Neigh

Post » Wto cze 07, 2011 8:04 Re: Na razie brak pomysłu na chwytliwy tytuł:-)

Acha i uprzejmie donoszę - dzieci rozpuszczam........kurczaczek, kurczaczek aaaaaaa pycha. To chrupkie bleeeeeee nie lubiem.

Obrazek

Neigh

[następna]