Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 11:06 Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Lenka i jej siostry urodziły się w piwnicy na jednym z blokowisk we Wrocławiu. Pani Maja, dokarmiająca tam koty, zauważyłam wiosną nową, miłą choć nieśmiałą kotkę, która pojawiła się znienacka na początku marca. Jako że wszystko koty na tym podwórku są wysterylizowane, pani Maja zasadzała się i na tą nową. Zanim jednak udało się ją złapać (ciężko namówić jednego kota na wejście do klatki-łapki, jeśli pcha się 17 sztuk :D), kotka zdążyła się okocić i na świecie pojawiły się trzy małe dziewczynki. Jak to w takich opowieściach bywa, kocia mama zajmowała się dzieciakami bardzo dobrze, jednak wszystkie zachorowały poważnie na koci katar, i pod koniec kwietnia zdecydowaliśmy się je zabrać do domu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maluchy wyszły z tego obronną ręką, za wyjątkiem Lenki, która od początku była najbardziej chora. Miała wrzód rogówki i oko zagrożone przepukliną - na szczęście wrzód się zaleczył i do przepukliny nie doszło, ale na rogówkę narosła jej spojówka, czyli błona oka której w ogóle nie powinno być widać. Lenka widzi na to oko jak przez mgłę, to znaczy reaguje na światło, ale tylko na światło. Byliśmy już z tym u okulisty, i wiemy, że pomimo dużego zrostu oko można zoperować tak, żeby usunąć chorobową i niepotrzebną tkankę, żeby w przyszłości Lenka nie tylko lepiej widziała, ale także żeby nie doszło do deformacji oka, jaskry i całkowitej utraty wzroku. Operacja będzie kosztować ok. 500zł, więc rozpoczynamy bazarek - Kocie Życie zbiera na Lenkę

Bazarek trwa do 5 czerwca (niedziela) do godziny 20.00

1. - ramka - marcjanna za wywoławczą
4. - oba kotki - hibpo - za wywoławczą

1. Ramka elektroniczna do zdjęć LG PF 391, o taka
w komplecie - ramka, zasilacz, wymienne ramki na przedni panel (biała, z tulipanami i z niebieskimi motylkami). Dostałam od dyplomantów na prezent, ale ja nie mam biura w którym siedzę, więc się mi nie przydaje ani huhu. Instrukcji nie mam, ale znalazłam że jest tu

Obrazek

cena wywoławcza - 50zł

2. Dzwoneczek - aniołek, ok 15cm wysokości
Obrazek

cena wywoławcza - 8zł

3. Dzwoneczek - Mikołaj, ok. 10 cm wysokości
Obrazek

cena wywoławcza - 5zł

4. Kotki drewniane, ok. 13 cm wysokości z ogonem
Obrazek Obrazek

cena wywolawcza - 5zł każdy

5. Torebka jeansowa
Producent niewiadomy, psiapsia mi przywiozła z Njujorku parę lat temu. Malutka, wymiary 26 x 13 x 6, długość paska 52cm, można skrócić. W środku jedna mała kieszonka na zamek, na zewnątrz odpina się dno i jest taka rozległa płaska kieszonka.
Obrazek Obrazek

cena wywoławcza - 15zł

6. Torebka Orsay
Kupiłam i nigdy nie nosiłam, bo się mi za bardzo świeci jednak. Na zdjęciu tego nie widać jakoś, ale ona jest taka raczej prostokątna "na szerokość". Na zewnątrz trzy kieszenie z ozdobnymi zamkami, i jedna mała na plecach, w środku środku czarna podszewka, kieszonka na zamek i standardowe kieszonki otwarte dwie, w tym jedna na komórkę. Wymiary 37 (szerokość) x 20 (wysokość) x 15 cm, długość rączki 65 razem z mocowaniami
Obrazek Obrazek

cena wywoławcza - 15zł

7. Torebka Reserved, kopertówka lakierowana (błyszcząca), malutka, płaska, 31x14cm, pasek 44 cm, można go schować do środka i używać jako kopertówkę pod pachę
Obrazek Obrazek

cena wywoławcza - 15zł

Przesyłka ustalana indywidualnie, bo rzeczy różnią się rozmiarami
Ostatnio edytowano Śro cze 01, 2011 16:41 przez babazgaga, łącznie edytowano 2 razy

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Wto maja 31, 2011 8:48 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Serdecznie zapraszamy!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto maja 31, 2011 10:17 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Fajna ta czarna torebeczka, musze pomyśleć....

agada

Od: Czw mar 10, 2011 12:04

Post » Wto maja 31, 2011 10:53 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

To zaczynam z ramką za wywoławczą :)

Z tego co widzę to są 3 wersje ramki: biała, z niebieskimi kwiatkami, z różowymi kwiatkami?
Obrazek

marcjannakape

Post » Wto maja 31, 2011 11:26 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

To są takie wymienne panele, możesz z jednej ramki zrobić sobie dowolną wersje - biała, różowe kwiatki, błękitne motylki

W domu zrobię bliższe zdjęcia

babazgaga

Post » Śro cze 01, 2011 10:04 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

kicha, zdjęć nie zrobiłam bo mi baterie zżarło
ale zrobie :D
I zapraszamy chętnych na bazarek, zapraszamy

babazgaga

Post » Śro cze 01, 2011 14:17 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

oba kotki nr 4 poproszę za wywoławczą

hibpo

Od: Wto sty 13, 2009 16:20

Post » Śro cze 01, 2011 16:41 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Serdecznie dziękujemy :)

babazgaga

Post » Pon cze 06, 2011 7:22 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

I bazarek zakończony :)
hibpo i marcjannę proszę o kontakt na pw, podam szczegóły

babazgaga

Post » Śro cze 22, 2011 9:05 Re: Elekronika, figurki i torebki - na operację oka dla Lenki

Rameczka już u mnie, osobiscie odebrana.
Bardzo dziękuję!
Obrazek

marcjannakape