Kochani, trzeba mu szybko zrobić kampanię ogłoszeniową.
Ja niestety zbyt mało Albercika znam, więc skleciłam bazę, wstępną wersję, którą trzeba zredagować, dopisać, upiększyć. Zróbmy razem jakis fajny tekst. On musi szybko znaleźć dom (albo dom tymczasowy). Ta dzisiejsza sytuacja...
Wstępnie tak (poprawiajcie, proszę)
Albercik – kot z fantastycznym charakterem, niedowidzący.
Albercik jest już po zabiegu zaszycia jednego oczodołu - oka, które wyglądało bardzo marnie i operacja ta była konieczna. Drugie oczko ma lekką błonkę, ale Albercik troszkę tym okiem widzi. Na przekór swojej niepełnosprawności jest bardzo radosnym i żwawym kotem. Jest świetnym łapaczem much, co widać na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=GSCiKNtHqbg Tak samo reaguje na zabawki, myszki, piórka. Lubi być głaskany, rozmrucza się z przyjemności (trzeba najpierw dać Albercikowi dłoń do obwąchania, do oswojenia się z nowym człowiekiem).
Mimo iż nie poddaje się swojej niepełnosprawności, Albercik nie może długo czekać w schronisku.
Albercik jest zaszczepiony, odrobaczony, testy FIV i FeLV – ujemne. Wiek ok.... lat - tu trzeba uzupełnić,
Wszelkie pytania o Albercika oraz kontakt w sprawie adopcji: mogę dać swój e-mail, chyba, że ktoś inny chce.Potrzeba więcej szczegółów w kwestii charakteru, zabaw. Ja go troszkę za mało poznałam