PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 19:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:No to inaczej - jest karalne. Po pierwsze istnieje ustawa o ochronie danych osobowych, a po drugie oskarżenie o czyn karalny (szkolenie psów do walk jest nielegalne), bez dowodów, że ktoś taki czyn popełnił, może skutkować procesem o pomówienie i dosyć wysoką grzywną. Usuń te nazwiska, dobrze ci radzę. Możesz opisać sytuację i napisać, że zainteresowanym podasz nazwiska na PW.

Spokojnie. Ochronie prawnej podlegają dane personalne indywidualnej osoby; imię,nazwisko adres itp.Znaczy na przykład, że jan kowalski to ten z wiejskiej pod 3 a nie 7. Czynem karalnym jest pomawianie innych (mówienie nieprawdy) o popełnienie czynu zabronionego; przestępstwa bądź wykroczenia. Cywilnoprawnej ochronie podlega dodatkowo wizerunek osoby. Imię i inicjał nazwiska nie wyczerpuje definicji "dane personalne".
Z.u:S
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt cze 03, 2011 19:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

shira3 pisze:
pomponmama pisze:No to inaczej - jest karalne. Po pierwsze istnieje ustawa o ochronie danych osobowych, a po drugie oskarżenie o czyn karalny (szkolenie psów do walk jest nielegalne), bez dowodów, że ktoś taki czyn popełnił, może skutkować procesem o pomówienie i dosyć wysoką grzywną. Usuń te nazwiska, dobrze ci radzę. Możesz opisać sytuację i napisać, że zainteresowanym podasz nazwiska na PW.

Spokojnie. Ochronie prawnej podlegają dane personalne indywidualnej osoby; imię,nazwisko adres itp.Znaczy na przykład, że jan kowalski to ten z wiejskiej pod 3 a nie 7. Czynem karalnym jest pomawianie innych (mówienie nieprawdy) o popełnienie czynu zabronionego; przestępstwa bądź wykroczenia. Cywilnoprawnej ochronie podlega dodatkowo wizerunek osoby. Imię i inicjał nazwiska nie wyczerpuje definicji "dane personalne".
Z.u:S

No tak - teraz już jest to tak jak powinno być :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt cze 03, 2011 19:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Witaj Etiopio, dobrze, że wróciłaś, ale nie przemęczaj się z tym wetem, jesli nie jest to konieczne. Jak się czujesz?

Witaj Pomponku :1luvu: :1luvu:
Wczoraj było kiepsko oj bardzo kiepsko.....
Jak się teraz czuję :?: nie jest źle :ok:
Ciutkę zdechła, osłabiona i na zwolnionych obrotach ale żywa i szczęśliwa że mogłam wyściskać footra :1luvu: :ok: Ciutkę mi niedobrze ale to norma ...
Jutro będzie lepiej
Nie mam czasu na rozczulanie się nad sobą szkoda energii na to ...
Wizyta u weta była konieczna.

Dzisiaj idziemy wcześnie spać
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt cze 03, 2011 20:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

a ja będę miała weekend...
najpierw praca a potem dalszy ciąg akcji z kotem, który wypadł z okna

proszę o kciuki w tej sprawie!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt cze 03, 2011 21:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

playbunny71 pisze:uwaga jesli mozecie siostry przekazac to do schronisk to to zrobcie :

ogonia pisze:Kochane-i ALARM :!: :!: :!: :!: :!: dotalam wlanie wiadomosc na fejsie:

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
PODAJCIE DALEJ

Wkleiłam na dogo. Myślę, że w takiej formie ( tylko imiona i pierwsza litera nazwiska ) może zostać.

Edytuję i dodam jeszcze, że dziś wreszcie zaszczepiłam moją ogrodową pannę. :kotek:
Pomalowałam też ( własnymi ręcami :D ) jej budę drewnochronem.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt cze 03, 2011 21:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

A ja właśnie pakuję walizki i jutro ruszam do Polski. Nie nawidzę pakowania!!!!! :evil: Poza tym smutno mi bo muszę mojego koteczka zostawić :( . To zawsze jest najgorsze...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob cze 04, 2011 7:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia!!! Witaj slonce :1luvu:
dobrze Cie widziec :) :1luvu:

Wczoraj bylam na konsultacji w klinice i mam 10 lipca termin operacji oka. dam rady, musze nie mam innego wyjscia. Teraz tylko musze zalatwic dentyste, przeglad podwozia i inne medyczne atrakcje 8)

Skwareczku, szczesliwej i bezpiecznej drogi do Pl. Ja tez nie znosze sie pakowac, kotow nie znosze zostawiac - tesknimy za soba wzajemnie.. Felek dzis mnie nad ranem przyszedl wyprzytulac i wylizac, co mu sie nie zdarza normalnie, ale normalny to on nigdy nie byl. Glus spal ze mna cala noc na poduszce, malo tego - juz drugi raz pokazal mi brzuszek! Co prawda dotknac go nie moge ale...ostatnio pokazal mi brzuch jak byl bardzo malym kotem...a potem mnie ugryzl :twisted:
Pippi przychodzi do mnie, lasi sie, gada i mruczy. Jest cudowna, po prostu cudowna :) Fiona dyskretnie mi towarzyszy i ma bardzo smutne oczy, ale nie przyjdzie sie poglaskac sama z siebie. Fumik jak to on, spojrzenie kretyna i wiecznie lapa w gorze, bo futro trzeba wylizac :D Matko jak ja sie za nimi stesknilam... :)

Vil dzielna siostro tak trzymaj! Jestes dzielna i niesamowita - a tych "opiekunow" kota to moze nie bede komentowac, nie chce sobie dnia psuc.......
Ostatnio edytowano Pon cze 20, 2011 16:46 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob cze 04, 2011 7:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Sol trzymam :ok: za twoje ślepka, mam nadzieje, że wszystko pójdzie gładko. Czy to bardzo jest uciążliwe już po? Będziesz wymagał jakiejś specjalnej opieki? Szkoda tego L4, ale trudno, zdrowie jest ważniejsze. Mam nadzieje, że nie będziesz miała z tego powodu kłopotów w nowej pracy? :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob cze 04, 2011 8:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Sol trzymam :ok: za twoje ślepka, mam nadzieje, że wszystko pójdzie gładko. Czy to bardzo jest uciążliwe już po? Będziesz wymagał jakiejś specjalnej opieki? Szkoda tego L4, ale trudno, zdrowie jest ważniejsze. Mam nadzieje, że nie będziesz miała z tego powodu kłopotów w nowej pracy? :?

Pomponmamo, dzieki :) Tez tak uwazam, zdrowie najwazniejsze. Mysle ze nie powinno byc gorzej niz bylo, doktor stwierdzil ze te zabiegi robi sie dzieciom w miejscowym znieczuleniu (z czego bardzo sie ucieszylam bo narkoze znosze zle).

To bedzie bardzo stresujacy czas ale dam rady. Nie zamartwiam sie naprzyszlosc, bo cokolwiek by nie bylo poradze sobie.

A Felek mnie molestuje dalej 8O 8O 8O Jednak system dystansowania sie wobec samcow sprawdza sie nie tylko w przypadku dwunoznych. Czworonozni tez bardziej kochaja ;)
Ostatnio edytowano Pon cze 20, 2011 16:45 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz

solangelica

Post » Sob cze 04, 2011 8:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Też trzymam kciuki za oczy, za akcję Vil i wszystkie inne potrzebujące :ok: :ok: :ok: . Moja Kitty chyba przeczuwa co się święci :( . Gdybym jechała samochodem którego nie mam to zabrałabym ją ze sobą, serce mi pęka chociaż wiem że będzie dobrze, już raz została sama na tydzień tzn. znajomy męża przychodził do niej raz lub, w miarę możliwości, dwa razy dziennie, przyprowadzał też siostrzeńca czy kogoś żeby się z nią trochę pobawił i pomiział :). Mam więc nadzieję że tym razem też się nią dobrze zajmie...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob cze 04, 2011 9:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia, dobrze że już wróciłaś, trzymaj się :1luvu:
Vil, kurcze... będzie Ci to policzone wyżej :D
Sol, mi olej będą wypompowywać pod koniec roku, za m-c minie rok od operacji...hmmm - jak se pomyślę że będzie powtórka z rozrywki to wolałabym nie..
Miłego weekendu Siostry :)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Sob cze 04, 2011 9:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

dolabra pisze:Etiopia, dobrze że już wróciłaś, trzymaj się :1luvu:
Vil, kurcze... będzie Ci to policzone wyżej :D
Sol, mi olej będą wypompowywać pod koniec roku, za m-c minie rok od operacji...hmmm - jak se pomyślę że będzie powtórka z rozrywki to wolałabym nie..
Miłego weekendu Siostry :)

Ja mam olej troche dluzej niz rok. I szczerze mowiac dopiero niedawno sie do niego przyzwyczailam, bo juz tak nie wpadam na rogi, drzwi i inne slupy ;)
Lekarz powiedzial (i to bede od niego egzekwowac usilnie i z premedytacja) ze t o bedzie miejscowe. I niech tak bedzie bo nie mam cierpliwosci na te wszystkie cyrki zwiazane z ogolnym a poza tym uwielbiam ten haj przy glupim jasiu 8) :twisted: :mrgreen:
dolabra, ja Cie rozumiem. ale wierze w Twoja wewnetrzna sile i czarowna moc, dasz rady. w koncu jak nie ty, to kto? :)

dobrego weekendu Wam i Waszym ogonom!

solangelica

Post » Sob cze 04, 2011 9:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Jak sobie tak czytam o waszych problemach zdrowotnych to dochodzę do wniosku, że w zasadzie to mam więcej szczęścia niż rozumu, że jesteśmy zdrowe ze strasznym dzieckiem i moje problemy są nieważne, żeby nie powiedzieć śmieszne :oops: . W zasadzie to szczęściara ze mnie :ok: Życzę wam dziewczyny dużo zdrowia, żeby te zabiegi przyniosły trwały efekt, żebyście już nie musiały ich powtarzać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Jesteście bardzo dzielne, podziwiam waszą siłę i hart ducha.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob cze 04, 2011 10:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pomponmamo, dzieki :) Wewnetrzna sila to jedna rzecz ale swiadomosc ze sa ludzie ktorzy sa z nami i dobrze nam zycza, dodaje sil...
Jakby nie to, czlowiek nie umialby tak sam z siebie dobrze znosic wielu przeciwnosci.
Dobrze ze jestescie :1luvu:

solangelica

Post » Sob cze 04, 2011 10:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Kurde, dlaczego nie dość, że gorąco, to jeszcze duszno? :roll:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]