Franek i Ryśka. Franio odszedł...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 10:53 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

koniec roku już blisko, podsumowując kocie działania: 3 tymczaski które poszły do swoich domków i to w tempie bliskim ekspresowemu. na początku roku zabrałam ze schronu Zoykę, dymną puchatkę która lubiła uwalić się na człowieku w jakiejkolwiek pozycji :mrgreen: trochę nam zajęło przekonanie jej że jednak kupę też warto robić do kuwety ale w końcu się udało, Zoyka pojechała do Pauli. A niedawno miałam kolejne dwie puchatki, rudą Delfi która była po amputacji nóżki, i plaskatą Mię. Delfi skradła serce koleżanki, która nawet pojawiła się na forum pod nickiem G.I.Kala, zmieniła imię na Lila Bandita i skutecznie utrudnia jej nocny odpoczynek gruchaniem i barankowaniem :mrgreen: ostatnia tymczaska, Mia zwana teraz Baśką, urzęduje u XAgaX gdzie oczywiście jest rozpieszczana i podziwiana bezustannie :D a oto moje piękne panienki:

Obrazek Obrazek Obrazek

był też piesio, Bąbel, niestety jego pobyt u mnie zakończył się sromotną porażką, włącznie z raną gryzioną u Ryśki :( wiem natomiast że piesio znalazł swój domek, nie sprawia żadnych problemów, i nazywa się teraz Emir :D

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro gru 22, 2010 14:03 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

Kawał dobrej roboty :ok: :ok:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto maja 10, 2011 16:50 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

wszystkich fanów Franka zapraszam do wątku naszego najnowszego tymczasa- Albina viewtopic.php?f=13&t=127581 bo to szansa stać się właścicielem jego wiernej kopii :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie maja 29, 2011 18:56 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

Czekam na newsy Frankowo-Ryszardowe :mrgreen:

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Pon maja 30, 2011 9:31 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

z newsów, to gruby właśnie się gania z młodym :mrgreen: lekkie zdziwko go łapie jak Albin mu przebiega między łapami i pod brzuchem :lol: albo piętrowo ganiają się po szafie. Ryszarda III Waza wyleguje na fotelu po niezbyt sycącym śniadaniu (sprawka Albina), nocami a raczej rankami doprowadza mnie do szału drapiąc kartonowe pudła w którym trzymam papiery przeróżne, menda drapie tak żeby hałasować ale nie zniszczyć przypadkiem. przelatujący w pobliżu kapeć tylko na chwilę zapewnia błogą ciszę. nie wiem jak ją tego oduczyć, bo zanim wstanę ona już jest gdzie indziej. Za to jak już tylko otworzę ślipia, cała trójka melduje się na łóżku, i wtedy jestem lizana, i ocierana na raz, mały traktorzy prosto do ucha i sporadycznie już tylko mnie obkicha w okolicach twarzy :roll: wczoraj wlazł na dopiero co umyty blat w kuchni i zapuścił na nim 5cio centymetrowego, dorodnego, zielonego gila :mrgreen:

wydaje mi się za to, że alergia chyba opanowana, muszę zakupić duży wór porty kaczkowej i mam nadzieję że już więcej nie będzie trzeba szukać innej. Franka z kolei czeka czyszczenie ząbisk, długo odkładane.

z ińszych inności, ja męczę się z pisaniem magisterki, co chwila mam coś innego do zrobienia do szkoły, jak 4 lata nie robiłam nic tak teraz nadrabiam chyba, co dodatkowo utrudni mały szczegół w postaci mojej szanownej pani mamy, która przylata jutro i będzie mieszkać z nami przez 3 tygodnie :placz: żeby tego było mało, ja i tż wypierniczamy z naszej sypialni żeby się zbunkrować w jadalni na dmuchanym materacu. :|

oddam matkę-polkę, przyzwyczajona do luksusów, mało je, potrafi sprzątać i zrobić pomidorową. oddam za darmo razem ze wspomnianym materacem!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon maja 30, 2011 12:16 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

:mrgreen: kiedyś chciałam i nawet Ci zazdrościłam :lol: ale po występie mamy, już nie chcę ;)
Jakby coś to u mnie dużo wolnej podłogi i kłaków kocio-psich ;)
Ostatnio edytowano Pon maja 30, 2011 12:28 przez Izabela, łącznie edytowano 1 raz

Izabela

Post » Pon maja 30, 2011 12:20 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

Kala też w razie czego zgodziła się nas przygarnąć :lol: tyle futer się u ciebie w łóżku mieści, że jedna ruda i jeden młody też da radę :P
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon maja 30, 2011 20:30 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

rambo_ruda pisze:z ińszych inności, ja męczę się z pisaniem magisterki, co chwila mam coś innego do zrobienia do szkoły, jak 4 lata nie robiłam nic tak teraz nadrabiam chyba, co dodatkowo utrudni mały szczegół w postaci mojej szanownej pani mamy, która przylata jutro i będzie mieszkać z nami przez 3 tygodnie :placz: żeby tego było mało, ja i tż wypierniczamy z naszej sypialni żeby się zbunkrować w jadalni na dmuchanym materacu. :|

oddam matkę-polkę, przyzwyczajona do luksusów, mało je, potrafi sprzątać i zrobić pomidorową. oddam za darmo razem ze wspomnianym materacem!

no to się Wam trochę przetasuje układ sił w domu :wink:
a jak szanowne zdrowie? dopisuje? nieproszeni afrykańscy goście już sobie poszli precz? :wink:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto maja 31, 2011 9:59 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

zdrówko dużo lepiej, chociaż męczył mnie katar i gardło przez 3 tygodnie, jutro się okaże ostatecznie czy ostatnie starcie z obcym będzie na korzyść dla mnie czy dla obcego ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto maja 31, 2011 11:09 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

rambo_ruda pisze:zdrówko dużo lepiej, chociaż męczył mnie katar i gardło przez 3 tygodnie, jutro się okaże ostatecznie czy ostatnie starcie z obcym będzie na korzyść dla mnie czy dla obcego ;)

no to zaciskam kciuki za wygraną :ok:
ja po ostatniej infekcji, gdy na kilka dni straciłam głos, miałam zaledwie 2 tyg spokoju. teraz na nowo jestem zakichana i mam głos jak krokodyl :? jakieś dziadostwo fruwa w powietrzu

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto maja 31, 2011 15:14 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

o, ja miałam skrzeczącego jamnika :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pt cze 03, 2011 12:31 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

eh, obcy wygrywa 2:0 :crying:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pt cze 03, 2011 13:35 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

No coś Ty? jeszcze go masz? :( o ja pitole. Idź do Marcina na kurację wodą utlenioną ;)

Izabela

Post » Pt cze 03, 2011 13:37 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

woda utleniona nic nie da :? napisałam maila do laski która się tym zajmuje, zobaczę co odpisze i z tym pójdę do lekarza, i chyba przejdę na dietę warzywną, żeby nie karmić robaka.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Sob cze 04, 2011 6:30 Re: Franek i Ryśka. Tymczasujemy sobie czasem :)

To jest beztlenowiec a woda utleniona jaki ma wzór hę ? Poza tym czytałam ,że ludzie wprowadzają taką kurację aby wytępić gada. Nie namawiam, podsuwam pomysł :) i trzymam kciuki, żebyś pozbyła się tego jak najszybciej.

Izabela

[poprzednia][następna]