Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 20:18 Re: Gdynia- Kotka Dorotka pilnie szuka DS!

Cudowna wiadomość :D :D :D
Perseida oznajmiła mi dziś przez telefon, że Dorotka zostanie u niej :!: Jest bardzo grzeczna, lubi być miziana i zero agresji :D
Dziękuję Ci Małgosiu, że zdecydowałaś się już nie rozstawać się z Dorotką :1luvu:
Wielkie dzięki dla Sabiny Skazy :1luvu: , dzięki której Dorotka znalazła DS :!:
Dorotka znalazła dom pełen miłości :1luvu: i zabawy z dwoma kotkami Perseidy :ryk:
Będziemy czekać na nowe wieści o Dorotce i zdjęcia :kotek:
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

Post » Śro cze 01, 2011 23:14 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Super wieści,teraz tylko czekać aż koteńka owinie sobie dużą wokół pazurka i zacznie stawiać warunki :mrgreen:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro cze 01, 2011 23:21 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

:D :D :D
Krzysiekbolo

Post » Czw cze 02, 2011 7:44 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Rano w domu była akcja szukania Dorotki - kot zapadł się pod ziemię. Pozostałe koty przyjęły jakąś zmowę milczenia i ani mru mru. Chociaż miny miały podejrzane. Przez godzinę przeszukiwaliśmy z mężem nasze ogromne, 60-metrowe mieszkanie (nie widziałam ze ma tyle schowków). W końcu jedynym nie przeszukanym miejscem, do którego nie ma się jak dostać, była szpara pod zabudowaną wanną. Metodą latarki i lusterka odnalazłam Dorotkę. Tylko nie mam pomysłu jak ją stamtąd wyciągnąć?
Zaczęłam skuwać kafelki .... ale nie będzie lekko, bo pod kafelkami jest beton i cegły. :( Oj... nie będzie łatwo, ale damy radę.

Perseida

Od: Pon maja 30, 2011 22:03

Post » Czw cze 02, 2011 14:59 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Małgosiu ona wyjdzie w nocy do tuńczyka- nie niszcz kafli!
jezu a to tchurzyca wstrętna :x
kochana koteńka, ale strasznie wycofana, dotyk ludzkiej ręki ją normalnie parzy :(
małgosiu naprawdę zostanie u was na zawsze? nie wierzę normalnie :D
oj trzeba było ja wieźć ją aż gdyni- żeby znalazła swoją pańcię ;)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw cze 02, 2011 15:35 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Zostanie, zostanie :) Muszę ją wywabić spod wanny, a dziurę czymś zatkać :) A kafelków nie szkoda, bo stare były. Z tuńczykiem dobry plan, tylko muszę go jakoś uchronić przed pozostałymi żarłokami. Będę pisać o postępach ;)

Perseida

Post » Czw cze 02, 2011 16:22 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

A to ci dopiero :!: Sabina ma rację, Dorotka wyjdzie do tuńczyka. Proszę napisz Małgosiu, jak się uda ją wywabić. Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wikuś66

Post » Czw cze 02, 2011 20:42 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Nie wyszła :( miska z tuńczykiem w galaretce leży koło wyjścia spod wanny.

Perseida

Post » Czw cze 02, 2011 21:00 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Jak nie tuńczyk to może krople walerianowe .

Małgocha Pe

Post » Pt cze 03, 2011 10:41 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

No i jak tam sytuacja na froncie :wink:

Małgocha Pe

Post » Pt cze 03, 2011 12:10 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kiepsko :( jak jej daję miskę pod wannę to zjada wszystko. Jak położę na zewnątrz koło wanny, nie rusza i nie wychodzi. Nie wiem co robić. :(

Perseida

Post » Pt cze 03, 2011 15:41 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Małgosiu, ona wyjdzie, tylko trzeba dać jej czas, aby przyzwyczaiła się do nowych odgłosów i zapachów. Ważne, aby miała w pobliżu kuwetkę. Rozbijając kafle, może się bardzo przestraszyć. To tylko ostateczność. W miarę możliwości rozmawiaj z nią łagodnie. Dobrze, abyś miała kocie feromony Feliway. Spytaj się Sabiny, gdzie je zdobyła, bo posiada takowe. Dorotka poczułaby się bardziej komfortowo. Wierzę, że wszystko dobrze się skończy :D Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wikuś66

Post » Pt cze 03, 2011 19:04 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Najważniejsze że je, a ty możesz sobie posiedzieć w łazience i przemawiać do niej aby przyzwyczaiła się do Ciebie :wink:

Małgocha Pe

Post » Sob cze 04, 2011 9:01 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Wczoraj "zainstalowałam" w łazience laptopka z kamerką :) , zamknęłam drzwi, zapaliłam światło i obserwowałam co się będzie działo. Po 20 minutach Dorotka nieśmiało wyszła z dziury (wybiliśmy dziurę w kaflach gdzieś na szerokość 40 cm :) ), podeszła do miseczki z jedzeniem, zjadła wszystko do dna, umyła się (chyba położyła się na klawiaturze lapka), pobawiła podłożoną kocimiętką , skorzystała z "kociej toalety" i zaczęła miauczeć. Uchyliłam trochę drzwi od łazienki i zaczęła zaglądać do przedpokoju, ale czegoś się wystraszyła i z powrotem pod wannę :( Mam kilka fotek ale nie wiem jeszcze jak je wrzucić na forum. Tak więc - postęp :)

Perseida

Post » Sob cze 04, 2011 9:21 Re: Kotka Dorotka znalazła dom : )

Perseida

[poprzednia][następna]