GDAŃSK. Piątka pieczarek. Maczek-Majeczka znalazła domek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob maja 28, 2011 22:23 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

kotika pisze:Dziś do nowego domu pojechała Chees.

a jednak! super. :piwa:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon maja 30, 2011 8:28 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Nie zaglądałam przez weekend, bo miałam huk roboty. Z Pieczarek został Maczek, śliczny kwiatuszek. Mój Szczurek (kocurek 2-letni, nazwany tak przez TŻ, bo "znowu jakiegoś szczura przyniosłaś spod rury") zaopiekował się nim. Kawka (kotka 8-letnia) odgania malucha i daje mu klapsy, warcząc nieustannie. Za to Szczuruś wylizuje go całego, od główki do ogonka. A mały chodzi za nim krok w krok. Strasznie to śmiesznie wygląda, tzn. Szczuruś jako matka :D Nagrałam nawet filmik, rozczulający.

Nie wiem, jak to będzie z łapaniem 5 Pieczarki, bo klatka-łapka została zdemolowana, podobno przez dużego kocura, który się do niej załapał. Może TŻ uda się ją naprawić. A poza tym 5 Pieczarki nie widać, to chyba kotek-duch.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon maja 30, 2011 8:57 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

ojej, trzymam kciuki żeby mały się znalazł i żeby mu się nic nie stało...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon maja 30, 2011 11:19 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Z tym 5 kotkiem to prawdziwe utrapienie. Nigdy go nie widziałyśmy, klatka łapka zastawiana była prawie bez przerwy, do chwili awarii. Smutek :(
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon maja 30, 2011 13:32 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

To skąd wiecie, że jest PIĄTY?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 30, 2011 14:36 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Ludność tubylcza tak zeznaje :mrgreen:

Fanszeta

Post » Pon maja 30, 2011 22:26 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Fanszeta pisze:Ludność tubylcza tak zeznaje :mrgreen:

Zeznawać zeznaje, ale ja jakiś procent niezaufania mam.

Mam dla Maczka książeczkę zdrowia. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto maja 31, 2011 6:56 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Super, że jest książeczka, tylko chętnych na Maczka nie ma. A z całej czwóreczki on jest najmilszy i pysio ma najniewinniejsze. Grzeczniutki i bardzo kumaty. Teraz łazi za starszymi kotami i je naśladuje. Już się nauczył, że rano stoi się pod lodówką. Wczoraj spał na kanapie, a nie jak zwykle w ciemnym kącie. Ładne się myje i zwykle przesiaduje w takich miejscach, że wygląda jak ozdoba. A to na półeczce, a to pod lampką obok telewizora. Oprócz tego biega, poluje, i drapie drapaczek. Niech już go ktoś zabierze, bo z każdym dniem będzie mi trudniej.

Fanszeta

Post » Wto maja 31, 2011 7:00 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Fanszeta, a jak tam Małż do Makusia? Dalej razem TV oglądają? :wink:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto maja 31, 2011 7:10 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Małż zaczął dokarmiać Makusia, bo przedtem nie chciał brać udziału w "tym kociarstwie". Wraca z pracy przede mną i melduje: trochę go podkarmiłem. Albo patrzy na niego i z zadumą mówi: No, gdyby to zawsze było takie malutkie...
No i już wcale się nie pyta, kiedy się skończą te kocie wakacje. A kotki miały przyjechać na weekend, na spróbowanie, jak to będzie :ryk:

Fanszeta

Post » Wto maja 31, 2011 8:20 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Podoba mi sie słowo 'niezaufanie' :mrgreen:

Szkoda, że to wybrzeże tak daleko od południa ... :roll: ech...
Ale krzywda się żadnemu u Fanszety nie stanie, wiec spoko :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 31, 2011 23:51 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Nikt o Maca nie pyta ?
Może zrobić mu samodzielne ogłoszenia, nowe fotki. Może kogoś zauroczy. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro cze 01, 2011 8:27 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Wczoraj przecierałam pysio Maczka wigotnym wacikiem, kiedy doszłam do drugiego uszka, włączył mu się motorek :D . A ja już myślałam, że mruczy tylko wtedy, gdy wylizuje go Szczuruś. Maluch strasznie rośnie, faktycznie trzeba mu zrobić nowe ogłoszenia.

Fanszeta

Post » Pt cze 03, 2011 7:16 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Jest już chętny domek na Maczka. Ale mały pojedzie dopiero w poniedziałek. Wczoraj pokazałam go wetowi i okazało się, że uszka trzeba przeleczyć - świerzbowiec. Skontaktowałam się z domkami pozostałych kotków, bo one pewnie też to mają.
A Maczek znosi zabiegi przy uszkach z dużą cierpliwością :1luvu:

Fanszeta

Post » Pt cze 03, 2011 8:08 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

O cudownie :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]