Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 01, 2011 7:40 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

super fotki :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro cze 01, 2011 8:27 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Witam p. Kasię. Zdjęcia koteczek dosłownie śliczne, ten turloczek Manusi wspaniały. Emcia też jest super. Wszystkie kotunie bardzo mi się podobają. Czytam już na 28 str. wiele uczę się o zachowaniu kotków, wcześnie nigdy u nas nie było koteczków tylko pieski. Jako dziewczynka gdy miałam 12-15 lat był w domu kiedyś kotek taki szaro-bury, ale niewiele go pamiętam, dużo, dużo już lat minęło. Zapamiętałam tylko, że lubił kocurek siedzieć na czajniku ciepłym, jak mama rozpalała w kuchni ogień i czajnik robił się coraz bardziej gorący to dawał dyla prosto na podłogę. Doczytałam się, że koteczkom trzeba stanowczym głosem np.zabronić drapać meble, kanapy czy fotele to one usłuchają i problem niszczenia mebli ma się z głowy. Wcześniej o tym nie wiedziałam, moje kotunie już nie drapią dywanu, ani kanapy. Jak wchodzą do "zakazanego" dla nich pokoju to wszysto moga robić np. skakać po meblach , leżeć tylko nie drapać. Ostatnio obcinałam im pazurki co to był za pisk, zgiełk, wyrywanie się no i oczywiście mnie podrapały. Moja Puśka nie lubi tez czesania, muszę robić to ukradkiem bo jak zauważy, że to nie moja ręka to zaraz srogo mruczy i daje dyla. A jak Emmcia ??? Sisi ma śliczne krótkie futerko więc nie trzeba jej czesać. Pozdrawiam miłośników kotków zaglądających na ten wątek.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro cze 01, 2011 8:57 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

co-za-ko-ty :1luvu: jestem za-ko-ta-na w nich :1luvu:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro cze 01, 2011 9:34 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Emma ma super te futro!

a TURLAK jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw cze 02, 2011 11:59 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Witam. Doczytałam wreszcie do końca przed chwilką. Cudowne te kotunie. na str.30 Arsen Lupin, potem po raz 2-gi obejrzałam kocie zapasy, no i te zdjęcia w ogrodzie - same cacko. Czarna M wystraszona lekko a druga M - szara wśród tych kwiatków - wspaniale wygląda. Wcześniej jakby pani wzięła 2 szylkretki od p. Oli to Sisi bym nie poznała. Sisi jest wspaniałą koteczką ale Pusia jest od niej 4 lata starsza i już nie chce się tak bawić jak młode M&M. Pusię bardzo kocham bo ona ze mną poleży ile chcę, mogę ją głaskać do woli. Sisi jedna ucieka od mnie, mizia się chce ale się boi, jak ją złapię w kocyk to jest taka truśka, skuli się dopiero po jakimś czasie się rozlużni,nie chcę ją więc wiele stresować.Ale jak tylko się zorientuje, że choć troszkę przestałam ją głaskać to szybko daje dyla na podłogę, aby dalej ode mnie. Chciałabym je obie wziąść na działkę/ siostrzenica ma ogród/ ale myślę, że Sisi by się zestresowała, ona chyba jeszcze pamięta niedobrych ludzi którzy ją, Lolkę/teraz z Olsztyna/ i jej mamę przyganiali. Dowiedziałam się dużo, czytając te wszystkie stronki np. co jest dobre na tasiemca czy inne robactwo. Wspaniałe są rady na str.35 Forza10 uczulenia co powoduje, to właśnie te alergeny. Zwierzęta karmione różnymi paszami aby szybciej urosły a potem inne je zjadają, jeszcze producent doda inne alergeny i koteczki chorują. Pozdrawiam serdecznie.
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 11:59 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 12:01 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Dziękujemy za miłe słowa i pozdrawiamy Pusię i Sisi :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw cze 02, 2011 13:27 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Ach, jak te ptaszki ładnie ćwierkają. Pusia dzisiaj się dotleniła. :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 13:27 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Obrazek
Obrazek

jasia0245

Post » Czw cze 02, 2011 13:32 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Obrazek Ach, żeby tak nie było tej przeszkody. Ptaszki uważajcie. :ryk: :ryk: :kotek:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt cze 03, 2011 7:41 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

U nas też dotlenianie. Pasibrzucho, rozwiązanie jest totalnie prymitywne i powstało w chwili potrzeby, ale działa - pozwala przewietrzyć chałupę. Na razie sięga do połowy okna, bo nie mieliśmy więcej siatki. TŻ pracuje nad wyjściem do Castoramy i zakupieniem siatki, zasłaniającej całość :roll: Nasze koty akurat nie wpadły na pomysł, żeby na tę siatkę włazić, przeskoczyć, czy cokolwiek. Jak pisałam, marzę o drzwiach siatkowych, ale okna nie są osadzone w murze, tylko między innymi oknami i nie ma do czego tych drzwi przyczepić.
[UWAGA, UWAGA, NIE MA STRACHU, PREZENTOWANA SIATKA JEST WYKORZYSTYWANA WYŁĄCZNIE POD ŚCISŁYM NADZOREM].

W rolach głównych siatka ogrodnicza z Castoramy oraz elastyczne pręciki, służące pierwotnie do podtrzymywania kwiatków doniczkowych. Pochodzą z takiego ustrojstwa do kwiatów - obręcz i pręty. Myślę sobie, że jakikolwiek pręt rozporowy byłby dobry. Na przykład są takie do zazdrostek? Te są dobre, bo się uginają i sprężynują, więc mocno trzymają się w oknie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Pt cze 03, 2011 7:55 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42

Nasze koty od kilku dni są strasznie miziaste. Maniusia wpada do łóżka na poranne i wieczorne mizianki, a wieczorem pakuje się TŻ-towi na kolana. Melisa przed chwilą zrobiła rzecz niebywałą - pogłaskana zaczęła mruczeć (to się jej akurat zdarza), a następnie wywaliła brzuszek do głaskania 8O 8O 8O
Emma też przychodzi na sesję mizianek i pogawędkę, ale akurat mizianki w jej wykonaniu są dosyć specyficzne :ryk:
Ostatnio rozmawiamy z TŻtem o Emmie. Mówię mu, że czasem mam poczucie winy, że do dziewczynek to mówimy puci, puci, kotecku, a do Emmy, to tak jak do dorosłego. Na co TŻ - traktujemy ją tak, jak ona nas traktuje ;)
To jest idealna charakterystyka stosunków z Emmą 8) Przy czym Emma się i tak baaardzo zmieniła, zsocjalizowała. Im więcej mamy kotów, tym bardziej jest proludzka. Tak, jakby je naśladowała.

Kupiłam kotom tunel. Szeleszczący. Bardzo go lubią, zwłaszcza Melisa. A najbardziej o 4 nad ranem :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Melisa wygrała bój o tunel, co zaakcentowała przywleczeniem tam ulubionej myszy. To jest ta mysz, którą regularnie znajduję we własnym łóżku :ryk:

Obrazek

Emmie niezwykle trudno jest zrobić portret, gdyż jak widzi wymierzony w siebie aparat, to zaczyna natychmiast iść w jego stronę. Zdjęcie nieostre, bo wyłączyłam lampę. (Uprzedzam pytania, Emmie od urodzenia łzawią oczy mimo ton kropli i maści, a na białym futerku to bardzo widać).

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Pt cze 03, 2011 7:58 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42 i 43

nie mogę się napatrzeć, jakie fajne czochradełko zrobiło się z Emmy :twisted:
(trovet ma być dziś)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt cze 03, 2011 8:02 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42 i 43

Jeszcze jedna Emma

Obrazek

Miesiąc temu w tym miejscu Emma była kompletnie łysa i wydrapana do krwi. Zaczęliśmy eksperymenty z Animondą Carny i Integra. Wygląda na to, że wołowina jest ok. Koniny nie ruszy. Ukochany tuńczyk jest na liście zakazanych produktów :(

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Pt cze 03, 2011 8:07 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - DUŻO fotek str. 42 i 43

tuńczyki są pełne ołowiu :evil:
Pięknie zarosła, dobrze, ze wołowinka nie szkodzi, oby tak dalej :ok:
(konina jest be? własnie tak się zastanawiałam, czy kot może jeść konia, u mnie jeszcze jest sarnina w sklepie, ciekawe, czy Caillou zjadłaby dzika)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]