Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
_namida_ pisze:Ale cierpliwe tłumaczenie nie jest takie miłe, jak wbijanie naokoło szpileczek i pławienie się w moralnej wyższości swej
pg39a pisze:W Berlinie ( jak dowiedzialam sie dzisiaj ) jest dokladnie 71 kotow ( zero kociat) ktore mozna adoptowac. Jak na 3,5 milionowe miasto nie jest tak zle)
rysiowaasia pisze:Pragnę zauważyć,ze załozycielka wątku nie oddała nikomu miotu, ale zajęła się nim, odkarmia ( odkarmi ), odrobaczy...itd
Panie misjonarki, jak juz chcecie być takie aktywne, odwiedzajcie wiejskie podwórka, meliny i patologiczne rodziny, a nie wyzywajcie się na normalnej osobie, u której urodziły sie kotki - zadbane i kochane...
Szenila pisze:Neigh pisze:
A uświadomiona o tym, że kotka karmiąc jedne może być w ciaży z kolejnym miotem - przyjmuje to do wiadomości i bierze sobie do serca, by wiecej takiego błędu nie popełnić. Tu zaś była kolejna negacja "to niemożliwe" - ależ możliwe, jak najbardziej możliwe!
Osoba dokonująca zbrodni przypadkowego rozmnożenia zaraz po porodzie pytała się, kiedy można sterylizować, i zostało uzgodnione, że kotka będzie miała zabieg 4 tygodnie po okoceniu się, który to zabieg już został umówiony.Ludzie! No nie wiem, wydaje mi się, że z chęci zrobienia na kogoś nagonki jakoś ten wpis został skrupulatnie pominięty, aby móc pastwić i moralizować dalej. Fajna zabawa, co? Założycielka wątku nie poddaje w wątpliwość możliwości zajścia w ciąże tuz po porodzie, wręcz przeciwnie- dlatego tak wcześnie został umówiony zabieg. Nie wierzy natomiast w poród po 4 tygodniach od poprzedniego, co jej niektórzy usiłują wmówić. Byle się kręciło, nie?
pg39a pisze:Teraz bardziej niz przedtem uwazam ze to bardzo dziwne hobby, ktore absolutnie nie sluzy kotom.
rysiowaasia pisze:Duża von Focha pisze:rysiowaasia pisze:Panie misjonarki, jak juz chcecie być takie aktywne, odwiedzajcie wiejskie podwórka, meliny i patologiczne rodziny, a nie wyzywajcie się na normalnej osobie, u której urodziły sie kotki - zadbane i kochane...seidhee pisze:Dziewczyno
Jeżeli nie zdążyłaś zauważyć, to tym się właśnie dziewczyny zajmują
Kiedy inni wstawiają aniołki i serduszka
Jak zdążyłam zauważyć zajmują się tez nagonką na wszystkich, u których urodziły sie kociaki, nawet jesli maja zapewnioną opiekę, a ich własciciele są świadomymi i odpowiedzialnymi osobami. Dowodem na tę nagonkę jest właśnie ten wątek...
pg39a pisze:Tak duzo piszecie o pseudohodowlach. Tam koty rowniez maja rodowody. I pytanie: Skad one sie tam w ogole wziely? Odpowiedz : z renomowanych hodowli ktore tak dbaja o swoj przychowek.
pg39a pisze:A na koniec. Owszem, wszyscy opiekunowie ktorzy wzieli z mojego domu koty, czy to duze czy tez male, zawsze mieli opcje zwrotu kota jesli sie nie dogadaja oraz propozycje hotelu wakacyjnego.
pg39a pisze:Wiecej zdjec oczywiscie nie zamieszcze bo jeszcze ktos nieopacznie wysle serduszko lub aniolka i mu sie za to oberwie.
Neigh pisze:To tak jakby za niechciane ciąże byli odpowiedzialni ginekolodzy.....no proszę Was........
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek i 156 gości