Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 6:47 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

jessi74 pisze:martka, mam dla Ciebie do zwrotu część pieniędzy za szczepienia martków :kotek:

ale super :)
dziękuję Ci bardzo, i śćiskam Figaro :1luvu:

Teraz u mnie w jednej klatce- 4 szt. z podwórka obok pl. Nankiera, w tym jeden będzie miał chyba? dzisiaj rtg
Zdjęcia zaraz.

W drugim kącie siedzi maleństwo z Purkyniego- które źle oddycha, wczorajsza diagnoza:
zapalenie ostre oskrzeli, a może nawet i płuc. Mam dawać Unidox, ale chyba zwrócił mi jedzonkiem, więc zabieram go dzisiaj do weta znowu. Dobrze, że je, ale boję się o niego, oj boję.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw cze 02, 2011 7:10 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Jeden z tych jasnych- beżowych kuleje :(
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw cze 02, 2011 8:20 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Martuś dam 100 zł na diagnozę koteczka. Dla czego chcesz z łapką jechać aż na UP, w Legwanie też można zrobić, jeśli się nie mylę doktor Czerski robi specjalizację z ortopedii, ale oczywiście jeśli wolisz UP to jedź na UP :-)

Kurcze martwią mnie sterylki tych kotek :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw cze 02, 2011 8:30 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Na UP mają b. dobry rtg :wink: i już jestem na dzisiaj tam umówiona. No i gdyby trzeba było coś robic z tą łapką to chyba tam?- dr Bierzyński?
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw cze 02, 2011 8:35 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

martka pisze:Na UP mają b. dobry rtg :wink: i już jestem na dzisiaj tam umówiona. No i gdyby trzeba było coś robic z tą łapką to chyba tam?- dr Bierzyński?

zdecydowanie tam jak jest coś poważnego z łapką :-)
Marta jakoś się umówimy na przekazanie pieniążków.
A jak koteczek z zapaleniem oskrzeli?

mawin

Post » Czw cze 02, 2011 8:46 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Zabieram go też do tej pani dr, bo chyba musi go czymśc wzmocnić. Wczoraj był u weta, ale zaordynowli Unidox, a on widze zwrócił, więc chyba musi brać zastrzyki.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw cze 02, 2011 15:13 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

mawin pisze:Martuś dam 100 zł na diagnozę koteczka. Dla czego chcesz z łapką jechać aż na UP, w Legwanie też można zrobić, jeśli się nie mylę doktor Czerski robi specjalizację z ortopedii, ale oczywiście jeśli wolisz UP to jedź na UP :-)

Z ortopedii?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw cze 02, 2011 15:15 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

martka pisze:Na UP mają b. dobry rtg :wink: i już jestem na dzisiaj tam umówiona. No i gdyby trzeba było coś robic z tą łapką to chyba tam?- dr Bierzyński?

W Legwanie chyba trochę zdjęcia rozmazuje. Tam mają za to dobry (chyba w zeszłym roku kupiony) aparat do morfo.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw cze 02, 2011 15:24 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Gibutkowa pisze:
mawin pisze:Martuś dam 100 zł na diagnozę koteczka. Dla czego chcesz z łapką jechać aż na UP, w Legwanie też można zrobić, jeśli się nie mylę doktor Czerski robi specjalizację z ortopedii, ale oczywiście jeśli wolisz UP to jedź na UP :-)

Z ortopedii?

Ja wiem ze z chirurgii bo mówił mi niedawno :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw cze 02, 2011 15:44 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

a to właśnie nie jest chirurgia ortopedia?
uczy się chyba na UP u Bieżyńskiego jeśli czegoś nie pokręciłąm :-) to dzięki znajomością doktora Czerksiego Pumka kaskaderka została nastęnego dnia przyjęta na UP u doktora Bieżyńskiego :-)

mawin

Post » Czw cze 02, 2011 15:58 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

A mnie się coś kojarzyło z rozrodem/położnictwem (chyba gdzieś kiedyś na pracę doktorską czy inną jakąś publikację naukową trafiłam :roll: ). Albo znów coś mi się "pozdawało" i pokręciłam :oops: :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 03, 2011 6:56 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

Słuchajcie, nie było rtg, nic pani dr się nie doszukała, na razie obserwuję. Może to było stłuczenie. Nie wiem. Wiem jedno, że oswajanie będzie ciężkie, na UR nie było odrobaczacza, więc pogoniłam z nimi do Legwana, a tam dr Paulina nie była w stanie podac tabl., mało tego nawet nie była w stanie malucha przytrzymac, histeria jakich mało. Natomiast ja w domu podałam te tabletki udawaną miłością do nich :twisted:
Dzisiaj dostały proszek w jedzeniu. Lepiej chyba by sie oswajały gdyby były pojedynczo.
Kto ma ochotę? :wink:
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt cze 03, 2011 9:14 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

martka pisze:udawaną miłością do nich :twisted:

No jaka wredna :twisted: Udawana miłość.. Lepiej nie udawaj, tylko się przyznaj, że szczerą miłością :)

Moje kościelne maluchy są super :) Czarna spała z nami w łóżku! Szkoda, że beżowe też nie przyszło, ale jest coraz śmielsze :) Czarna już przychodzi się głaskać, ociera się i mruczy :ok: Beżowe dzisiaj dawało mi już brzuszek do głaskania (przekupiłam mleczkiem z butelki ;) ).
Wczoraj dostały kolejną dawkę antybiotyku. Dzisiaj pierwszy dzień odrobaczania, delikatnie pyrantelem, bo to maleństwa. Oczka już ładne. Mamy kropić jeszcze ok 5 dni. Jedzą też beta-glukan. Niestety mniejsze, beżowe ma brzydką nadżerkę na języku, więc mamy calici virusa :( I dalej nie znamy jego płci.
Niedługo będą zdjęcia :P
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pt cze 03, 2011 9:22 Re: Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.

udawana, udawana chyba ja wiem kogo ja kocham :twisted: zwłaszcza ostatnio :ryk:

sama wiesz jak o nich wczoraj sie wyrażałam
naprawdę nie wiem jak będzie z oswajaniem, oj nie wiem :roll:
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]