KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 7:59 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

A komu tak w razie czego przekazywać? Przesłać pocztą?
Postaram się dziś siąść i może coś zrobić, może kilka rysunków w niedużym formacie...
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Śro cze 01, 2011 8:35 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Gochulec pisze:Rozumiem, że na bazarek można przekazywać różne rzeczy, nie tylko ciuszki?

wszystko bierzemy :mrgreen:

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Śro cze 01, 2011 9:39 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

dziewczyny Pani Basia mi dzisiaj mówiła, że Kaja jak była z behawiorystą u psów to zrobiła im nowe zdjęcia, czy coś wiadomo w tym temacie? Bo jak zdjęcia są to nie musiałabym jechać w sobotę

Magis

Post » Śro cze 01, 2011 10:08 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Mam poważny dylemat... zakochałam się w tych pięknych oczach Karolci :1luvu:
I cały czas myślę nad przygarnięciem tej damy. Macie większe doświadczenie z większą ilością kotów w domu? Jak zazwyczaj reagują na nowego członka rodziny? Rozumiem, że nie zawsze jest kolorowo. Mam prawie 2-letnią Tosię, kocią indywidualistkę, niedotykalską i zazwyczaj w kontaktach wycofaną kocię i ok rocznego Bąbla znajdę - kocie ADHD najukochańsze pod słońcem, typ dominanta - wykarmiony przez nas na butelce. Docierały się dość długi czas i czasami jeszcze są zgrzyty, ale coraz lepiej się dogadują - Tośka nawet sama coraz częściej prowokuje zabawy i gonitwy. Nie wiem jak reaguje Karolcia na inne koty, czy w miarę łatwo się z nimi dogaduje? Na pewno nie jest tak wycofana jak Tośka, tak wnioskuję z opisu.
Obrazek

Gochulec

Post » Śro cze 01, 2011 19:31 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Gosiu, żeby nie powiedzieć, że ZAZWYCZAJ nie jest różowo z dokacaniem.
Na początku.
A później raczej się przyzwyczajają.
Ale gwarancji to nikt nie da, przynajmniej ja nie daję.

Karolcia jest........hmmm... jakby to powiedzieć........ charakterna...........
Nie do Kotów, nic Pani Basia o niesnaskach i awanturach z udziałem Karolci nie wspominała.
Ona nie jest po prostu typem nakolankowca. Jest nieufna do obcych chociaż jak się już oswoi z Opiekunem to głaski jak najbardziej. I nerwowa jest - wywala szuflady.
Także nie jest to Kotecek na mizianie.

Ale ale, mamy dziś (poza Gosią :) jeszcze jedno o Karolcię zapytanie.
No mooooooooże coś się w końcu urodzi.

Ponadto:
1. Ewa nie wiem nic żeby Kaja robili z Behawiorystą Mariuszem foty Psom ale Jola ma dziś do mnie dzwonić to się dowiem; jednakże - Kaja to nie jej Mąż (w sensie fotografowania, tak myślę) więc jeśli masz w zanadrzu profesjonalnego fotografa, to wiesz.. plus - najpewniej nie robili zdjęć Malwisi i Samancie, do tego BARDZO by się Twój znajomy przydał,
2. gościa od Siostrzyczki wysłałam na egzamin do Joli i mam nadzieję, że go przemieli we wszystkie strony bo zaraz wyjdzie na to, że ja tu jestem najsurowszym egzaminatorem domów; jak Pan Marcin przejdzie maglowanie na tak, to był plan jego wyjazdu z Szalonym Kotem w najbliższy weekend do Pani Basi po Futra, zabraliby przy okazji Rózinka,
3. Panią Basę uprzedzę już jak będzie wszystko ostatecznie ustalone,
4. zdjęcia prezentów od Teściowej zrobię w weekend (będzie jakiś bazarek typu empik? bo mam sporo filmów),
5. mam zamiar zaraz dzwonić do Joanny z zapytaniem JAK BEHAWIORYSTA i już się stresuję.. dajcie jakieś kciuki,co?
6. Szalony, zara wysyłam Ci Rudego, dobrze?
7. Fundacja zapłaciła dziś za leczenie Madzianka.. liczba czterocyfrowa, dobrze, że na początku jedynka..a Hobbicio nadal siedzi i nie pisze tego li tylko w kwestiach finansowych ale przede wszystkim, że siedzi taki sam ....... :(

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro cze 01, 2011 20:51 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Carmen201 pisze:Gosiu, żeby nie powiedzieć, że ZAZWYCZAJ nie jest różowo z dokacaniem.
Na początku.
A później raczej się przyzwyczajają.
Ale gwarancji to nikt nie da, przynajmniej ja nie daję.

Karolcia jest........hmmm... jakby to powiedzieć........ charakterna...........
Nie do Kotów, nic Pani Basia o niesnaskach i awanturach z udziałem Karolci nie wspominała.
Ona nie jest po prostu typem nakolankowca. Jest nieufna do obcych chociaż jak się już oswoi z Opiekunem to głaski jak najbardziej. I nerwowa jest - wywala szuflady.
Także nie jest to Kotecek na mizianie.

Ale ale, mamy dziś (poza Gosią :) jeszcze jedno o Karolcię zapytanie.

Czyli dla mnie nic nowego :wink: Zachowuje się podobnie jak Tosia - i ja to u niej szanuję - nic na siłę. Nie traktuję koci jako maskotki do głasiania. Jeśli chce , to przychodzi sama :wink:

Wracając do bazarku - mam w tej chwili 6 par kolczyków ręcznie robionych. Muszę tylko zdjęcia porobić. I nie wiem komu to przekazać. Rysunki dopiero postaram się jakieś zrobić. Przepraszam, że dopiero teraz się odezwałam ale mam dziś problemy z połączeniem z netem w domu (radiówka, a nad nami właśnie burza przechodzi...). Olu, pisałam też dziś do Ciebie na maila :wink:

Wrzuciłam link do tematu na forum Aseti i forum fotograficznym pentaxa w temacie kociarzy - może ktoś się jeszcze odezwie.
Obrazek

Gochulec

Post » Śro cze 01, 2011 20:53 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

zdjęcia kolczyków do wystawienia możesz do mnie podesłać, albo same kolczyki najlepiej :)

Magis

Post » Śro cze 01, 2011 20:55 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

To daj namiary na PW, to prześlę :wink:
Zdjęcia zaraz zrobię i wyślę.
Obrazek

Gochulec

Post » Śro cze 01, 2011 21:07 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Ewa, zamiast kasy na tego behawiorystę trzeba zorganizować feliwaya w szpraju.
Ja mogę poszukać i kupić ale jak stoimy z kasą (podobno ok. 80 zł kosztuje)?

Joanna dziś odrobinę uśmiechnięta, b. się pozytywnie wyraża o behawiorystce.
Ino wydała jakąś kupę forsy poza behawiorystką to jeszcze na kilka dodatkowych kuwet, specjalne żarcie, żwirki, zabawki, stronghold, więc tego feliwaya zakupmy.
A wet, który podawał stronghold, NIE WPISAŁ TEGO DO KSIĄŻECZEK dodam.
Czy ten feliway jest w jakimś sklepie netowym? Może będzie taniej?

Gosiu maila otrzymałam, odpiszę aczkolwiek podejrzewam, że się powtórzę :)

Za to Pan od Siostrzyczki do Joli nie dzwonił.
Jeśli nie zadzwoni tez jutro, to na drzewo z nim.

Carmen201

Post » Śro cze 01, 2011 21:10 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Wystarczy mi odpowiedź tutaj :wink:

Chodziło mi najbardziej o to, czy Karolcia nie jest agresywna do innych kotów. Bo tego najbardziej się obawiałam.
Obrazek

Gochulec

Post » Śro cze 01, 2011 21:20 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Carmen201 pisze:Ewa, zamiast kasy na tego behawiorystę trzeba zorganizować feliwaya w szpraju.
Ja mogę poszukać i kupić ale jak stoimy z kasą (podobno ok. 80 zł kosztuje)?

Carmen - link do Feliwaya na Animalii http://animalia.pl/szukaj.php?search=fe ... ubmit.y=25
i do Karuska http://www.karusek.com.pl/index.php?sea ... rch_maker=
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Śro cze 01, 2011 21:32 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

On tam kosztuje niewiele ponad 40 zł, to rzeczywiście taniej.
Dziękuję Mamut!
Ewa zamówisz? Chcesz adres? Ciekawe za ile dojdzie?

A Joanna mówi, że Pani behawiorystka mówi, że jej porady i inne sugestie następne są za free.
Prawda to może być?
Jeśli tak, to miło z jej strony :)

Carmen201

Post » Czw cze 02, 2011 0:10 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Chciałam jeszcze powiedzieć, że dom dla Siostrzyczki zatwierdzony :)
Tylko Pan coś mi tu kręci z transportem..

Carmen201

Post » Czw cze 02, 2011 0:15 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Kupiła feliwaya do kontaktu. Nie zadziałał za bardzo (był włączony właściwie od początku).
A teraz potrzebuje w szpraju. Rada Pani Behawiorystki.

Carmen201

[poprzednia][następna]