Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2011 8:36 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

zapytałam koleżankę czy może dać dwóm kociakom DT do niedzieli. Dam znać jak się odezwie. A od niedzieli jest coś dla kociaków?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro cze 01, 2011 9:52 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

do niedzieli mamy DT, tam jest tyle maluszków że szkoda gadac
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro cze 01, 2011 9:54 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

martka pisze:do niedzieli mamy DT, tam jest tyle maluszków że szkoda gadac

czyli nie jest już potrzebny DT do niedzieli?
to ile maluszków szuka DT?

mawin

Post » Śro cze 01, 2011 10:15 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

ten DT do niedz. już nie potrzebny
potrzene są DT dla wielu kociąt, ja już sama nawet nie wiem dla ilu:
1. dwa malutkie spod kościoła- nie wiem jak złapiemy siedzą pomiędzy głazami,
2. kilka małych na podwórku obok pl. Nankiera- większe, dzikawe, może dziewczyny wiedzą mniej więcej ile jest, ja łapałam, nie liczyłam, więc tylko moge powiedzieć dużo, jedne większe, takie jak u mnie, a inne mniejsze, dopiero zaczęły wychodzić z piwnicy, kotek do zabiegu.....kilka, może 6szt.
3. Purkyniego- młodych ok. 5 szt. z KK, kotek do zabiegu ok. 10szt., albo i więcej tak mówił pan portier.
ech...
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 10:41 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

martka pisze:ten DT do niedz. już nie potrzebny
potrzene są DT dla wielu kociąt, ja już sama nawet nie wiem dla ilu:
1. dwa malutkie spod kościoła- nie wiem jak złapiemy siedzą pomiędzy głazami,
2. kilka małych na podwórku obok pl. Nankiera- większe, dzikawe, może dziewczyny wiedzą mniej więcej ile jest, ja łapałam, nie liczyłam, więc tylko moge powiedzieć dużo, jedne większe, takie jak u mnie, a inne mniejsze, dopiero zaczęły wychodzić z piwnicy, kotek do zabiegu.....kilka, może 6szt.
3. Purkyniego- młodych ok. 5 szt. z KK, kotek do zabiegu ok. 10szt., albo i więcej tak mówił pan portier.
ech...

kurcze dużo :-( :-(

mawin

Post » Śro cze 01, 2011 10:56 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

bardzoooooooo dużo...... :cry:
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 11:41 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Martka, próbujemy załatwić DT u nas z Fundacji dla tej dwójki z Nankiera, ale wszystko zależy od tego, czy powiedzie się dzisiejsza adopcja. Jeśli tak - kociaki mogłyby trafić na DT nawet jutro wieczorem. Tylko ktoś musiałby je złapać, bo dziewczyna, do której pójdą, nie ma doświadczenia w łapankach. Po złapaniu zostaną oczywiście przez nas zabrane do weta itd. Adopcja pójdzie przez Fundację, także spokojnie..Czy w razie czego miałby kto złapać maluchy? Daj znać...

Ja rozumiem, że one są już na tyle duże, że można je zabrać od matki? Mleka już nie piją? Bo to bardzo dobry DT, ale dziewczyna ne ma warunków na butelkowce z racji pracy - musi dostać kociaki samodzielnie jedzące.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro cze 01, 2011 11:42 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Dla ilu jest Dt? Gosia tam jest tak dużo, ech.
Wielkie dzięki.
No ja będę łapać, tylko jak mi pójdzie? tego nie wiem, zobaczymy dzisiaj.
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 11:43 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

DT dla dwóch - muszą same jeść...

Gosia B

Post » Śro cze 01, 2011 11:43 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Mogą być te dwa spod kościoła, o ile są na tyle duże, że można je rozdzielić z matką...

Gosia B

Post » Śro cze 01, 2011 11:47 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

ok
to spróbuję je dzisiaj łapać, ale teren kiepskawy
ja załapię to dam znac, dobrze?
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 11:48 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Agita, czy małe twojego TZ-ta jedzą same? chyba mówiłas, że tak.
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 11:48 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Jasne, ale może wstrzymaj sie z łapaniem DO JUTRA, ok? Bo dziś wieczorem będę miała potwierdzenie, czy DT jest aktualny. Jak tylko mi dziewczyna potwierdzi to dam znać. Kociaki pewnie będzie przejmować Żabcia...

Gosia B

Post » Śro cze 01, 2011 12:10 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

no to dzisiaj będe łapac inne, nie te spod kościoła
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro cze 01, 2011 12:40 Re: Wrocław- pl.Nankiera, potrzebna pomoc dla kotki i jej małych

Ok, to trzymam kciuki. A jakby co, to ten nasz DT może wziąć kociaki w wieku do 3 miesięcy - ze względu na kotkę rezydentkę, która niestety starszych nie przyjmuje. Ale te spod kościoła chyba młodsze są, prawda?

A co się stało z trzecim kociakiem? Bo chyba nie zauważyłam w wątku informacji... ktoś go zabrał na DT?

Gosia B

[poprzednia][następna]