Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 31, 2011 18:28 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

:cry: :catmilk: :twisted:

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

Post » Wto maja 31, 2011 20:07 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

:ok: :ok: może jakiś sensowny domek się odezwie. :ok: :ok:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Wto maja 31, 2011 20:11 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Ślicznota jeszcze nie ma domku?? Jest taka cudna.Za najlepszy domek :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Wto maja 31, 2011 21:40 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

No nie ma, nie ma... Też się dziwię :) Przepięknie aportuje, mruczy, rozmawia i tuli się bez końca, a domu ciągle brak :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro cze 01, 2011 7:13 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

zaznaczę sobie ślicznotę, bo już ją na allegro widziałam :wink:
hop po domek piękności :ok:
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Śro cze 01, 2011 11:25 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Dziś pewna miła pani napisała mi, że nigdy tego kota nie wydam, bo adoptujący spotykają się z takimi szykanami, że nikt tego nie wytrzyma ;) Chodziło o wizytę przed- i poadopcyjną. Cóż.
Może Lilu miałaby już dom, gdybym była teraz bardziej mobilna - zgłaszały się sensowne osoby, tyle że z daleka. Niestety - nie jestem w stanie wydać jej nie zobaczywszy przyszłego domu, nie poznawszy opiekunów. Ona tyle przeszła, że chcę mieć pewność, że przeprowadzka do ds będzie dla niej ostatnią i najszczęśliwszą zmianą.

A Lilu nauczyła się kraść ;) Znosi do swojej kryjówki małe przedmioty nadające się do zabawy. I przestała ostatnio lubić mokrą karmę, w zasadzie tylko suche mogłoby dla niej istnieć. Niestety - nie chce jeść mięsa, żadnego.

Liwia_

Post » Śro cze 01, 2011 12:01 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Faktycznie: szykany ;)
Ja bym chetnie na takie szykany sie zgodzila, no ale nie spelniam pozostalych warunkow niestety.
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Śro cze 01, 2011 12:09 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

:ok: Kciuki za domek :ok:

Czy Lilu jest wykastrowana? Do mnie ostatnio pisało kilka osób chętnych by adoptować dorosłego syjama czy orienta, ale koniecznie wykastrowanego. Mogę te osoby odsyłać do Lilu?

Odnośnie charakteru, nieprawdą jest to, co napisało tu kilka osób. Syjamy nie są samotnikami i nie są wściekle zazdrosne o innego kota. Dobrze zsocjalizowany syjam lub orient, to kot stadny, uwielbiający towarzystwo innych kotów i dowolnych małych zwierząt domowych. Mówię oczywiście o prawdziwym syjamie, nie o kocie nieznanego pochodzenia.
Dlatego proszę nie demonizujcie tej wspaniałej rasy, jak również nie antropomorfizujcie kotów, przypisując im całkiem ludzkie zachowanie jak zazdrość. Syjam to dusza towarzystwa, kot który lgnie do innych stworzeń jak lep :)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro cze 01, 2011 12:10 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

szykany :ryk: :ryk: straszne,przerażające-dziewczyny chwalcie się-jak dałyście rade przeżyć jakąkolwieg adopcję :ryk: :ryk: :ryk: Dla miłej pani jest tylko jedne rozwiązanie-kupić kota z rodowodem,może wtedy szykan będzie mniej..ale ,ale tam przecież przy zakupie TAKĄ STRASZNĄ UMOWĘ się podpisuje-mówie wam zęby ma do podłogi :ryk: :ryk: :ryk:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro cze 01, 2011 12:22 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

milva b pisze::ok: Kciuki za domek :ok:

Czy Lilu jest wykastrowana? Do mnie ostatnio pisało kilka osób chętnych by adoptować dorosłego syjama czy orienta, ale koniecznie wykastrowanego. Mogę te osoby odsyłać do Lilu?
Jasne, będę bardzo wdzięczna! Dzięki :) Lilu oczywiście jest wysterylizowana.

Też mi się wydaje, że syjamy są szalenie towarzyskie i wręcz powinny chować się z kocimi towarzyszami. Niestety, o pochodzeniu Lilu nie wiem nic, wiem natomiast, że mieszkała z innym kotem, była z nim mocno zżyta. Teraz każdy inny czworonóg to wróg.

Lilu właśnie leży na kołderce i grzeje się w promieniach słońca ugniatając łapkami w powietrzu :)

Pani od szykan oznajmiła, że woli kupić kociątko za 300 zł bez głupich przeszkód.

Liwia_

Post » Śro cze 01, 2011 12:27 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Liwia_ pisze:
Pani od szykan oznajmiła, że woli kupić kociątko za 300 zł bez głupich przeszkód.

Smutne :(
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Śro cze 01, 2011 22:26 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Liwia_ pisze:
milva b pisze::ok: Kciuki za domek :ok:

Jasne, będę bardzo wdzięczna! Dzięki :) Lilu oczywiście jest wysterylizowana.

Też mi się wydaje, że syjamy są szalenie towarzyskie i wręcz powinny chować się z kocimi towarzyszami. Niestety, o pochodzeniu Lilu nie wiem nic, wiem natomiast, że mieszkała z innym kotem, była z nim mocno zżyta. Teraz każdy inny czworonóg to wróg.

Lilu właśnie leży na kołderce i grzeje się w promieniach słońca ugniatając łapkami w powietrzu :)

Super, to ja będę Lilu zachwalać :)

Szkoda wielka, że została kotusia oderwana od kota, z którym była zżyta :( Często koty zawierają takie właśnie przyjaźnie na całe życie i z innym kotem już później nie potrafią się dogadać.
Ale nic to, ważny jest dobry domek na całe życie Lilu.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Czw cze 02, 2011 21:47 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

milva b pisze:(...)

Odnośnie charakteru, nieprawdą jest to, co napisało tu kilka osób. Syjamy nie są samotnikami i nie są wściekle zazdrosne o innego kota. Dobrze zsocjalizowany syjam lub orient, to kot stadny, uwielbiający towarzystwo innych kotów i dowolnych małych zwierząt domowych. Mówię oczywiście o prawdziwym syjamie, nie o kocie nieznanego pochodzenia.
Dlatego proszę nie demonizujcie tej wspaniałej rasy, jak również nie antropomorfizujcie kotów, przypisując im całkiem ludzkie zachowanie jak zazdrość. Syjam to dusza towarzystwa, kot który lgnie do innych stworzeń jak lep :)

W pełni się zgadzam. Nasz biały Szczurek to kot nr 5 - szybciej oswoił sie z rezydentami niż z nami! Syjamy są bardzo emocjonalne i potrzebują bliskiego kontaktu - ale jak widać, nie tylko z człowiekiem :)

Obrazek

:ok: :ok: :ok: za najlepszy domek dla Lilu!
ka_towiczanka

Post » Pt cze 03, 2011 23:47 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Ka_towiczanko - Szczurek jest przecudny :1luvu:

Bardzo, bardzo bym chciała, by Lilu była "typowa" i towarzyska, tymczasowanie jej byłoby wtedy dużo łatwiejsze - poza tym, było trochę świetnych domów, którym z chęcią bym ją wydała, ale - miały już koty.
Niestety, każdy dzień utwierdza mnie w przekonaniu, że Lilu nigdy się nie przekona do kociego towarzystwa :(

Liwia_

Post » Sob cze 04, 2011 21:05 Re: Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu

Ale może do jednosztukowego, ośmiokilowego psiego towarzystwa jednak się przekona :roll: ...... :mrgreen:

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

[poprzednia][następna]