KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 31, 2011 20:51 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Mara dzięki :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.05.-05.06.2011
30.05. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Bona
31.05. wt. rano Jadzia wie. Teresa
01.06. śr. rano Bona wie. MaraS.
02.06. czw.rano brak wie. MaraS.
03.06. piat rano Asia,Bogusia, wie. Cookie
04.06. sob. rano brak wie. Teresa
05.06. niedz. brak wie. Cookie
Mara prośba do Ciebie o odebranie jutro z Almavetu schroniskowej buraski po sterylce i przwiezienie jej do Kociej Chatki :)

Ok - nie ma sprawy :wink:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 31, 2011 21:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Te maluszki schroniskowe szukają DT :(
box 4
Koteczka ok 3 mies 66/75.Je ,pije i niemiłosiernie się drze w boksie .
Obrazek
box 6
Maluchy dwa kocurki i koteczka ok 3 mies.
Obrazek

dorosły kot moze byc raz dziennie karmiony maluchy nie. Dzisiaj o 11 rzucily się na jedzenie, które im dal Piotrek. Były głodne nawet nie miały suchego. Brak słów, wystarczy ze nie ma p.Oli i wszyscy mają w dupie. Kurcze musimy być codziennie w tym schronie.
W poniedzialki miała też być hertzpl, czy to jest aktualne? w środy jest Kinga, w niedzielę Marta, w soboty Dorotka my też jesteśmy ale to mało :(

do Martyny pojadą maluszki preguski, ktore sa w Almavecie - a co z resztą ??

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 31, 2011 23:06 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Na piątek potrzebuję jedno miejsce na ciężarną kocicę do sterylki aborcyjnej kotka niestety jest na ostatnich nogach jak to mówią, więc jutro będę dzwoniła do Pani Moniki w sprawie załatwienia sterylki więc jeśli jakieś koty na piątek macie umówione ne sterylki to niestety z jedną sterylką trzeba się będzie wstrzymać na późniejszy termin, ta kotka niestety nie może czekać, potem przez chwilę ja przetrzymamy u nas i wróci na wolność. Kotka będzie ciachnięta na koszt pieniedzy z UM. W tej sprawie zadzwoniła do mnie dziś dziewczyna, która pracuje w Urzędzie Pracy w Sosnowcu - są w tym miejscu 3 kotki do sterylki, jedna z nich total dzika dziś się okociła - kociaki były porozrzucane po asfalcie , a kotka spierniczyła :( na szczęście dziewczyna w miarę świadoma odnalazła wszystkie kocięta zawiozła do weta i zostały uśpione, załatwiła już klatkę-łapkę i w czwartek będzie łapała pierwszą z kotek tą ciężarną jak ją złapie przywiezie na sterylkę do Almavetu, potem będzie łapała pozostałe, ale kotki po sterylkach musimy przetrzymać u nas bo nikt nie może ich przetrzymać.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 01, 2011 6:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mogę od piątku wziąć tą naszą 2kę czy 3kę zakładając że są w miarę zdrowe - zaraz wracam do pracy więc nie będę w stanie się nimi opiekować 24/7 jak Jadzia :( Z ręką na sercu powiem że bardzo się boję biorąc pod uwagę jak delikatne są maluchy, ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK. U mnie wszystko zdrowe prócz mnie i Ali :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 01, 2011 6:49 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Na piątek potrzebuję jedno miejsce na ciężarną kocicę do sterylki aborcyjnej kotka niestety jest na ostatnich nogach jak to mówią, więc jutro będę dzwoniła do Pani Moniki w sprawie załatwienia sterylki więc jeśli jakieś koty na piątek macie umówione ne sterylki to niestety z jedną sterylką trzeba się będzie wstrzymać na późniejszy termin, ta kotka niestety nie może czekać, potem przez chwilę ja przetrzymamy u nas i wróci na wolność. Kotka będzie ciachnięta na koszt pieniedzy z UM. W tej sprawie zadzwoniła do mnie dziś dziewczyna, która pracuje w Urzędzie Pracy w Sosnowcu - są w tym miejscu 3 kotki do sterylki, jedna z nich total dzika dziś się okociła - kociaki były porozrzucane po asfalcie , a kotka spierniczyła :( na szczęście dziewczyna w miarę świadoma odnalazła wszystkie kocięta zawiozła do weta i zostały uśpione, załatwiła już klatkę-łapkę i w czwartek będzie łapała pierwszą z kotek tą ciężarną jak ją złapie przywiezie na sterylkę do Almavetu, potem będzie łapała pozostałe, ale kotki po sterylkach musimy przetrzymać u nas bo nikt nie może ich przetrzymać.

ja nic na piątek umawialam, choc planuje buraskę ze schronu bo miałabym dla niej domek, potrzebuję mlodą sterylizowaną, pręguskę

Filomen

Post » Śro cze 01, 2011 6:50 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Młoda sterylizowana pręguska? Jak Julinka?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 01, 2011 8:18 Re: forum

Alienor pisze:Młoda sterylizowana pręguska? Jak Julinka?

młoda jak Nadunia?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 01, 2011 8:43 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:

młoda jak Nadunia?

tak tylko to domek wychodzący a wolałabym już Nadii po wypadku nie dawac do takiego. Jest jeszcze kotka w schronie na adopcjach, na piatek umówiłam jej sterylkę, umówiłam też sterylkę tej ciężarnej od Teresy

Filomen

Post » Śro cze 01, 2011 8:53 Re: forum

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:

młoda jak Nadunia?

tak tylko to domek wychodzący a wolałabym już Nadii po wypadku nie dawac do takiego. Jest jeszcze kotka w schronie na adopcjach, na piatek umówiłam jej sterylkę, umówiłam też sterylkę tej ciężarnej od Teresy

kotka Hopka świetnie nadaję się do domku wychodzącego ;p

Mara S

Post » Śro cze 01, 2011 8:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bardzo proszę by dyżurni zostwaiali rano uchylone okno a wieczorny dyżur je zamknie, bo ugotujemy koty przy tych temperaturach.

kotka ze schroniska - bezimienna jeszcze - jest na obserwacji. Ma chyba zaburzenia neurologiczne ruchowe ale nie jesteśmy pewni

Filomen

Post » Śro cze 01, 2011 9:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a Hopka jest wysterylizowana?

dzwoniła Bona - Klimek ma mega sraczkę, propozycja moja jest taka dieta tylko suchy intestinal i nifuroksazyd, nie wiem czy jest w chatce?
pro-kolin się kończy

Kotka w 2 ma duże sutki - już mi się myli skąd ona ? to ta ze schronu, co ją Piotrek przywiózł ?

Filomen

Post » Śro cze 01, 2011 10:16 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Hopka jest wysterylizowana i raz zaszczepiona i 1 odrobaczona i błyskawicznie się aklimatyzuje, jest i miła i bryka.

Wezmę Klimka do weta popołudniu bo wcześniej nie dam rady :(

Mara S

Post » Śro cze 01, 2011 10:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara spróbujmy go przetrzymać na suchym intestinalu - je suche? czy tylko mokre? mam tez w domu mokry intestinal, może Piotrek podrzucić, ale lepiej by było żeby jadł wyłacznie suchy intestinal.
a co wynika z jego historii choroby? byl odrobaczany?
czym był leczony ?

Filomen

Post » Śro cze 01, 2011 11:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:Mara spróbujmy go przetrzymać na suchym intestinalu - je suche? czy tylko mokre? mam tez w domu mokry intestinal, może Piotrek podrzucić, ale lepiej by było żeby jadł wyłacznie suchy intestinal.
czym był leczony ?

No to on teraz jadł tylko intestinal suchy i mokry - woli mokry, nie był odrobaczany, miał badaną kupę na pasożyty ale wetka Monika chce to powtórzyc więc wezmego i tak do Almavetu

Mara S

Post » Śro cze 01, 2011 11:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:
Filomen pisze:Mara spróbujmy go przetrzymać na suchym intestinalu - je suche? czy tylko mokre? mam tez w domu mokry intestinal, może Piotrek podrzucić, ale lepiej by było żeby jadł wyłacznie suchy intestinal.
czym był leczony ?

No to on teraz jadł tylko intestinal suchy i mokry - woli mokry, nie był odrobaczany, miał badaną kupę na pasożyty ale wetka Monika chce to powtórzyc więc wezmego i tak do Almavetu

ja bym go pomęczyła na suchym tylko plus nifuroksazyd albo podobny lek dla kota

Filomen

[poprzednia][następna]