OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 5:23 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

zaraz wpadam w kuwety bo któreś zrobiło w łazience (chwała mu za to :mrgreen: ) poza kuwetę.I to tak,ze nawet ściana i pralka olana.To pewnie ten nieznany strażak ochotnik :mrgreen:
Ignaś ma chyba lekką biegunkę.Wylazło mu włażenie do talerza wujków i cioć. Igunia siedzi smętnie w klatce i patrzy z wyrzutem.Na wolność by się chciało.Oboje jak tylko mają okazję dają nogę by Nastkę wycyckać.Dosłownie.Od przyszłego tygodnia ogłaszam je.TZ dorósł do tej decyzji.Oficjalna wersja:niech idą bo nawet tam nie może się wyciągnąć na rozłożonym foteliku.Bo klatka stoi. Powód dobry jak każdy.
Niusia zwymiotowała a Kajka nie jest głodna :roll: .Oba fakty sa godne zastanowienia.Zamartwiać się będę potem.Nie mniej obserwować należy. Bisek pożarł co miał pożreć i poszedł demolować dostępną mu przestrzeń.W doborowym towarzystwie.Ranek zastał mnie z wielkimi oczami wlepionymi w wybebeszone szuflady komody.Nastka nabiera odwagi przy drzwiach na wyruszenie w świat pokoi.Śpi w samym przejściu.Musze jej zakropić oczki a szkoda budzić.
Dzikunki osiedlowe w komplecie sie stawiły.Nawet przyszedł przystojniak co go 2 tygodnie nie widziałam.Wybredne ,oj wybredne się zrobiły.Mamcia jednak jest z brzuszkiem więc jak się skonczy czas imprez musze się zasadzić. Kiedyś sie uda.Chłopaków na urlop zostawię.
Koty z posesji były. Macho ma rozwalone miejsce nad okiem.Tłukł się pewnie o baby.Jutro wezmę antybiotyk.Bureńka mała przy nim okrutnie ale mocno zakochana w lowelasie.On łajzoli po okolicy ona w ruderze czeka i tęskni. Biało-srebrny taż przyszedł.To chyba nie jest czyjś kot.Nie jest już taki biały.Zostawiam im w krzalunach jeszcze suche.Widzę,ze ktoś skrzętnie dziury zastawia to jeszcze miski wywali.
Dobra idę się ogarnąć,chatę ogarnąć,leki podać, TZ zbudzić...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 27, 2011 5:26 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

No ogarniaj się kobito... bo musisz być w formie.
Kotom trzeba pomagać, co nie? :kotek: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob maja 28, 2011 5:51 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

dziś polazłam później dokarmiac dzikunki bo jednak któreś z Igiełek ma lekką biegunką.Stawiam na Ignasia ale nie mam pewności.Opkupkane posłanko, kuwetka, kocinki tyż lekko w tym wyciepane tj.łapki.Bo po świecie nawet goownianym na czymś trzeba chodzić. :mrgreen: Solidarnie dostały nifuroksazyd i przyjęły to z godnością.Mnie oszczędziły. :lol: Mają apetyt, dokazują więc nie jest tak źle.
Wczoraj trochę puściliśmy ich luzakiem w dużym pokoju.Pikuś obsyczał ruchliwe gnoje.Próby utemperowania łapą nie udały sie.Za szybkie były :lol: .Bisek,Bianka i Niusia dostały z nimi szaleju. Ale cwane gówniarstwo nie mogąc sobie poradzić z doroślakami właziło pod meble.Tego nawet w Erze nie potrafią wiec nasze koty tyż. :wink: Bisek próbował fikołki z Ignasiem robić ale Ignaś został rozpłaszczony na ziemi bo się z łapek wyśliznął. Igunia i Ignas robią duże postępy.Mruczenie jest zarezerwowane tylko dla Nastki.Nam sie dostają wyciąganki, przymknięte oczki i łapinki co to pazurki się wczepiają z zadowolenia w nasza słabą skórę.Jest lepiej.
Jak polazłam do burej małej i macho to zobaczyłam niecodzienny widok. Chyba już nie do końca wierzyli w moje przyjście ale jeszcze nie stracili nadziei. Rudy stał jak pomnik wpatrzony w dal a obok niego,a właściwie wtulona w niego siedziała mała.Mizerota i drobnica przy nim.Ochrzan dostałam od facia mocny.Ręka mi się trzęsła przy nakłądaniu.A on udawał,ze nie głodny.Tak sie naczekał,ze mu głód przeszedł.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 28, 2011 5:57 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

oj,podpadasz dziewucho,podpadasz :twisted: ja za to dziś polazłam wcześniej bo taka senna pogoda,że trzeba jakiegoś "rozrusznika" więc muszę dziś wszystko robić dwa razy szybciej to może nie zasnę "na stojaka";

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob maja 28, 2011 6:21 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Wszyscy wiedzą żem blondynka z natury i charakteru.
I jakem blondi nie podziękowałam jeszcze :oops: iwonie66 za żwirek i feliway w sprayu.
Co teraz z niejakim opóźnieniem czynię.
Agnesce dziękuję za dostarczenie dóbr wszelakich :1luvu:
zanim bodzieć doszedł do serweru to potrwało troszkę :cry:
Dziękuję bardzo :1luvu:
nawet strasznie dziękuję :wink:

Wieści od Iwi/Amelki
...Nasze zwierzątka po prawią 8 tygodniach żyja w pełnej symbiozie.Izydor-utrudzony sztuką polowania przychodzi do domu aby zjeść i odpocząć, pozwala zaciekawionej Amelce obwąchać się i udaje,że nie jest zainteresowany kobietami.Joszi płochliwa istota pierzcha przy najmniejszym ruchu.Amelka jest malą królewna pełną uroku i sprytu,zdobyła nasze serca od początku i jest tego świadoma.Cudna,kontaktowa i niezwykle rozumna....

Wczoraj w nocy miałam telefon od p.Basi. Dużej Majki/Misi. Odebrałam bo godzina nie wróżyła nic dobrego. Po drugiej stronie cisza tylko w tle jakiś szum rozmów. Miałam, przyznam czarne myśli.Na uporczywe moje halowanie ,p.Basiu czy coś się stało...usłyszałam zdziwione : A do kogo się dodzwoniłam?
Uffffffffff.Moje serce zaczęło bić.
P.Basia pomyliła się przy wybieraniu numerów.Ześmiałyśmy się z tego.Misia ma sie ok. Dostała wczoraj 2 cudne nowe myszki i wyścigi uskuteczniała mordując zwierze po dorwaniu.W nocy przestraszona "obamowymi" helikopterami siedziała w ciemnym kacie przedpokoju.Usłyszałam,ze Misia jest jej największą przyjaciółką i nigdy tak się nie śmiała dużo jak teraz.Oby obu paniom zdrowie dopisywało jak najdłużej. :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 28, 2011 10:47 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Za Igiełki, co by im się w brzuszkach unormowało. :ok:
Śliczne są bardzo. Obrazek

A nocnego telefonu nie zazdroszczę, też bym się wystraszyła. Dobrze, że nic się nie stało.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob maja 28, 2011 11:18 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Horrory kociowspomagaczy.
Ja też dziś z gulą w gardle zadzwoniłam do Pana, do którego w niedzielę zawieźliśmy tri ze Sczytna.
Niby kotka bezpośrednio ze schroniska, więc nie zdążyliśmy się do niej strasznie przywiązać... ale stres okrutny.
Jest OK.
Podziwiam i łączę się w bólu :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob maja 28, 2011 12:39 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Puściliśmy Igiełki an pokoje. Będzie dziś trochę ludzia u mnie więc niech się wyszumią.ignaś wzięty na ręce wtulił się i zarapoleciał. jego oczki mówiły:no zrobiłem co chciałas,siem oswoiłem więc puszczaj babo. Igunia nie warknęła przy barniu. Głaskana lekko rozluźniła się i...poleciała do brata.Nie trzymam jej już na siłę bo ona nie kuli się tak już z lęku. Nawet mnie nie opyszczyła.Co uważam za dobry znak. "Trafione" gdzieś w locie dadzą się pogłaskać.Jak mają czas i humor. Wydaje mi sie,ze na swoim ich integracja z ludziem szybciej by poszła. U nas siedzą w klatce a wypuszczone mają kontakt z wujkami i ciociami.My wtedy nie jesteśmy do niczego potrzebni. Bo jest komu łepinkę do wylizania nastawić.A wieczne siedzenie nie jest dobre za kratami.Rosną i klatka już za mała sie robi.
Z dziecinnej kuwety cichcem próbowała skorzystać mamcia Nastusia. Gdyby nie to grzebanie to udało by się.
Nastka wzięta na ręce siedzi,siedzi,siedzi i czeka tylko kiedy wypada zejść.Spasła się i juz to wiem.To nie jest opuchlizna głodowa :mrgreen: Się ogłosimy niedługo jak mi jakiś tekst wpadnie do głowy.
Bisek i Niusia ganiali do upadłego.Potem dołączyła Bianka. Tupot, hurgot, pyskówki, przelot błyskawiczny, powrót pospieszny, skoki i obroty...Dorosłe kocie pierniki zezłoszczone pokłóciły się o zachowanie tałatajstwa. Dostało się nam, oj dostało za tak złe ich chowanie. Olały dopiero co pomytą chałupę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 30, 2011 14:49 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

zaglądam ,Asiu :?:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon maja 30, 2011 15:34 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Ja myślą zawsze z Wami i kocią rezydencją otwocką :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto maja 31, 2011 6:48 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Bardzo źle się czułam a poza tym netu chwilowo nie miałam.A jak miałam to nie miałam (strasznie dużo tych miałam :roll: ) sił zajrzeć.
Dopiero do pracy dziś przylazłam i jak się ogarne to cosik wyskrobię.
Dziśki za zaglądanie.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 31, 2011 7:41 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

pozdrawiam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 31, 2011 17:26 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Asiu już lepiej :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto maja 31, 2011 18:00 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Lepiej,lepiej. Ale w pracy urwanie głowy było a po pracy biegiem do weta .
Z Igiełkami poszłam a przy okazji dług oddać.Czas założyć im książeczki i umówić się na szczepienia.Zamówiłam większą ilość szczepionek to taniej będzie.Na pierwszy rzut w czwartek pójdą one ,Niusia i Kajka.Nastki szczepionka poczeka na nią.Bo smarczy się dziewczyna ciągle.
Igiełki były grzeczne.Igunia tradycyjnie ofuczała :twisted: doktorka co to łapy pchał nie tam gdzie należy.Ma grzybka na bródce.Tak to wygląda.Ja znów błłłłłeeee będę bo ktoś musi FuczyJapę smarować.Ignaś spokojnie, po bohatersku zniósł przegląd.
W klatce leżą na metalowej podłodze bo u nas gorąco. Wecik określił dzieciaki na 10 tygodni.Maluszki jeszcze, ale czas pomyśleć o ogłoszeniach.Jeśli ktoś doświadczony/nie przestraszony zdecydował by się na sekutnicę i na dobrze rokującego braciszka to byłoby fajnie.U nas w klatce to nie miejsce dla nich.Nie da rady trzymać ich tam w nieskończoność, wypuszczając tylko na troszkę.Zaś wypuszczone dołączą do brygady kotów i doopa całkowita będzie z oswajania. One rosną klatka nie. Demolowana jest ciągle.Jedzenie,żwirek,woda,posłanko...Misz-masz totalny.
Bisek nabywa nową umiejętność odźwiernego. Zaczyna próbować otwierać drzwi. 8O Te cudowne drzwi do pokoju córki gdzie każdego kota tylko szczęście czeka w postaci rozbebłanego wyrka. Strach pomyśleć co będzie się działo jak już posiądzie ten talent. :roll:
Wczoraj Rudzik darł się (tradycyjnie) pod tymiż drzwiami.Wpuszczony darł się znów pod tymiż drzwiami :evil: ale z drugiej strony. TZ wstawał,chodził,wpuszczał ,wypuszczał...Szlag go trafiał ale Rudolf wytrwały był. Główka TZ zapracowała i domyślił się wreszcie o co chłopu chodzi.Zwołał Biska,Bianke i Niusię. Wpuścił do jęczącego i cisza błoga zapadła.On towarzystwo zapraszał a nie nas. :mrgreen:
Niusiunia cudo kot się robi. :lol: Mruczy, łasi się, nie boi się innych stworów.Ma apetyt za kilka kotów i wszystkie miski opróżni.A potem zakopie resztki.Taka porządnicka. :mrgreen: Kuweta wzorowa. Nawet jej za bardzo zapaskudzenie jej nie przeszkadza.Wreszcie Bisek ma troszkę luzu bo po niej nie MUSI zagrzebywać. :twisted:
Nastka nie wychodzi nadal z pokoju. Siedzi w drzwiach i płacze. Boi się stada
Co jeszcze słychać zapytacie?Tradycyjnie boje, lanie, boje i lanie. A pomysłowość kota nie zna granic. Krew się ostatnio lała bo Kajkę Wojtek zaatakował.Włączył się Pikuś.Przyleciał Rudolf 8O ,Angel 8O Barny a nie koty z nich. Zazdrosne mocno o każdy gest w stosunku do innych kotów.O maluszki szczególnie.Zachowują się jak starsze rozkapryszone rodzeństwo co to im starzy niespodziewanie od bociana bobo przytargali.Za bociana robiła Agneska :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 01, 2011 5:13 Re: OTW3-tymczasy czekają na lepszy losik w DS!! Igiełki;-)

Pilnie proszę o podrzucanie. mls jest w Polsce i ma biedę kocią na podwórku.Pomoc potrzebna.
Starzy :mrgreen: czytacze pamietają,że mls ma Tysonka-wielkokota ode mnie.
viewtopic.php?f=13&t=128450
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]