Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 19:27 Re: ... a w sercu ciągle maj...... SENIORZY szukają......MIŁOŚCI

Daina ok 10 lat - Gdańsk "piękna... byłam.. teraz jestem chora i niepotrzebna ale może jednak...potrzebna? Tobie?" - kontakt: kotika
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=128331
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 29, 2011 20:01 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Eh tyle kocich seniorków :( Starsze kotki są takie cudowne, moim pierwszym kotem też była (nadal jest ) seniorka i uważam że każdy powinien takiego starszaka zaadoptować :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 29, 2011 20:02 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

no. powiedział Morfeusz.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie maja 29, 2011 21:45 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

dzieciaki-starszaki do domków :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie maja 29, 2011 22:26 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Zaznaczyłam ten wątek.
Od chwili, kiedy moja siostra i matka po śmierci mojego ojca uśpiły jego zdrową kicię specjalizuję się w starszych kotach po ludziach, którzy umarli.

Jakby co - proszę o priva.
Ale - warunki mam takie sobie, dom zapsiony i zakocony.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie maja 29, 2011 22:37 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Miuti pisze:
Jakby co - proszę o priva.
Ale - warunki mam takie sobie, dom zapsiony i zakocony.

Innych domów to gdzie jak gdzie, ale tu raczej brak.....:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto maja 31, 2011 10:35 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Mimo upału prosimy seniorów o hop do góry w poszukiwaniu domków :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 31, 2011 17:12 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Garść wieści od Kubusia - persika w dt w Poznaniu :

Niestety, nie jest dobrze. Kocurek mimo karmy leczniczej i systematycznego podawania leków wymiotuje :( Czekają go znów badania. Jego opiekunka ma niestety dług w lecznicy, także gdyby ktoś mógł wesprzeć leczenie persika - byłabym bardzo wdzięczna... Marzy mi się ciągle, że Kubuś znajdzie dom stały, którego nie będzie przerażała jego choroba, który będzie w stanie opiekować się nim właściwie, kontrolować, leczyć....
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto maja 31, 2011 19:33 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

napisz coś więcej - to wątroba?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto maja 31, 2011 20:58 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Nie, nerki. Kubuś trafił do schroniska już schorowany :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro cze 01, 2011 8:02 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Dag, pozwoliłam sobie:
http://www.koty.pl/sos/art201,starszy-k ... j-dom.html

Zdrowia i domów na Dzień Dziecka dla starszaków! :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro cze 01, 2011 8:06 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

dziękujemy za prezent :piwa:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro cze 01, 2011 9:12 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Sis pisze:Dag, pozwoliłam sobie:
http://www.koty.pl/sos/art201,starszy-k ... j-dom.html

Zdrowia i domów na Dzień Dziecka dla starszaków! :ok:

Przyłączam się do życzeń. :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 01, 2011 13:17 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

16. letnia Kizia znów szuka domu....... :(
viewtopic.php?f=1&t=123577

Obrazek
AniaRuszkowska pisze:Witajcie.U samej Kizi wszystko jest dobrze,śpi,je i wyleguje się u mnie na poduszcze.Jednak dosięgnoł mnie inny problem z którym nie umiem sobie poradzić.Jak wiecie urodziłam córeczkę i tu niestety jest problem.Zaczeło się od plamek i chrostek na buzi,póżniej katar i kaszel.Ma początku myśleliśmy że to może pyłki bo taka pora teraz ale testy rozwiały nasze wątpliwości.Okazało się,że Maja jest uczulona na koty,świnki tylko chomik na razie jest obojętny.Zupełnie nie wiem co mam robić,jestem w całkowitej rozpaczy.Znajduje się między młotem a kowadłem.Dla czterech świnek udało mi się znaleść już miejsce dla dwóch kotów być może też.Nie wiem co będzie dalej...szukam domku dla Kiziuni i Adelci. Wybaczcie....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 01, 2011 13:36 Re: starszy KOT to też kocie DZIECKO... na dzień dziecka daj DOM

Kiziunia wygląda dużo lepiej niż na poczatku! Mam nadzieję że znajdzie domek!

Chciałam sie przywitać i zameldować na wątku jako opiekunka kociej seniorki która znalazła dom dzieki waszemu forum :)
To niedowidząca Zyta z gliwickiego schroniska.
viewtopic.php?f=13&t=123184

Tym którzy zastanawiają się czy poradzą sobie z opieką nad starym niedowidzącym kotem, chciałabym powiedzieć że ani to że Zyta niedowidzi ani to że jest starsza nie sprawia żadnych problemów. Jeżeli już się jakieś problemy pojawiają to takie jak ze zwykłym zdrowym młodym kotem typu:
"nie zawsze trafiam do kuwety, podgryzam moją Opiekunkę w nocy, domagam się szczególnego traktowania i spełaniania zachcianek, nie wolno przy mnie sie kłócić z TZ bo sie denerwuję i wtedy właśnie skikam poza kuwetą, nie pozwalam obciąć sobie pazurków.
Poza tym jestm bardzo przytulaśna, mruczę baardzo głośno, uwielbiam drugą kotkę Zuzię, jestm bardzo zabawna skaczę jak piłeczka pinpongowa bo jestm bardzo małych szczupłym kotkiem. Pozwalam tuczyć się kurczaczkami i szyneczką bo nie za bardzo lubie jedzenie dla kotów. Generalnie jestem szczęśliwa co bardzo cieszy moją Opiekunkę."

kibicujemy seniorom które szukają domu i pozdrawiamy

Ania, Zyta i Zuzia

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

[poprzednia][następna]