Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 7:12 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Amberka ma tak jak moja Miki...
Niereformowalne egzemplarze... :(
Tyle, że Miki ze złości raczej nie wydala
Ona prycha, syczy, złości się i paca...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob maja 28, 2011 7:31 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

no, Filutek zupełnie jak mój Cyryl
i kolorystycznie i objętościowo :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob maja 28, 2011 14:35 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Duszek686 pisze:Amberka ma tak jak moja Miki...
Niereformowalne egzemplarze... :(
Tyle, że Miki ze złości raczej nie wydala
Ona prycha, syczy, złości się i paca...

o nie Anetko - Twoja Miki, to moja Szejna. Ona też prycha, syczy, złości się i paca... i to czy jest powód czy nie. wystarczy że jest inny kot w zasięgu wzroku :roll:
dzisiaj - tak podejrzewam, bo dokładnie nie widziałam - walnęła Filusia w nos. ale tak walnęła, że polała się krew. Filuś zaczął kichać, bo krew poleciała do nosa i jak nie kichnie... 8O ja patrzyę, co się dzieje, a tu gile z krwią... matko kochana, lece patrzeć co się dzieje, skąd ta krew. już miałam syrene włączyć i do Weta jechać... ale patrzę, patrzę, a tam na nochalku zadrapanie :roll: a chwilę wcześniej Filuś przeszedł z dwa razy obok Szejny... sprawa się wyjaśniła :evil: wredota z niej jakich mało

teraz dopiero mogę tak naprawdę zobaczyć jaki Filutek jest duuuuuży. na początku mi się wydawało, że on jest tylko upasiony, ale nie - on jest po prostu duuuuży. jak z Jamesem znajdą się obok siebie, to Filuś klatę, to ma dwa razy szerszą niż James. o głowie to już nie wspomnę.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Nie maja 29, 2011 17:23 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

dziewczyny, jakoś tak w ogóle o tym nie pomyślałam - Filuś nie ma banerka... czy mogę prosić w imieniu Filusia o jakiś ładny banerek... to chyba Ciocia Ruru jest specjalistką banerkową... plis, plis, plis...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie maja 29, 2011 17:36 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

O tak, cioteczkę ruru trzeba tu ściągnąć szybciutko :wink:

A co do Miki - to może faktycznie racja... :roll: :twisted:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie maja 29, 2011 18:57 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Banerek dla Filodendrona :1luvu: :
w pionie i w poziomie, do wyboru:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hfcmh][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/5231/filu.jpg[/IMG][/URL]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hfcmh][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/1269/filu2.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie maja 29, 2011 20:38 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

:dance: :dance: :dance:

ale fajny :1luvu:
dziękuję Ci Tatianko - bardzo, bardzo, bardzo, bardzo :love:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon maja 30, 2011 10:36 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Czy były jakieś zainteresowane Filusiem domki?
2 osoby obserwują na allegro, a ogłoszenie za 2 godz. wygasa.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon maja 30, 2011 10:52 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

no proszę właśnie dostałam zapytanie z allegro o Filusia.
Asiu przesyłam Ci na pw, bo nie mam maila.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon maja 30, 2011 10:59 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon maja 30, 2011 11:02 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

to ja wkleję tutaj treść listu pytającego o Filusia
coby razem się zastanowić..:
Witam. Bardzo proszę o odpowiedz,czy Filuś dobrze by się czuł w towarzystwie czterech kotów-wykastrowane samce. Niedawno umarł nam piąty kotek, na na guza jelita i Filuś bardzo jest podobny do naszego Ciuska,chociaż nasz mial 13 lat. Mieszkamy w bloku,koty nie wychodzą na podwórko,są jeszcze dzieci,dwie córki, 11 i 3,5 roku,obie kochają zwierzęta i są bardzo delikatne wobec nich. Żal mi Filusia, ale może przyzwyczajony był do innych warunków? Może nie lubi innych kotów,dzieci? Moje koty mają 15 , 7, 6 i 5 lat,więc nie są już takie zabawowe,proszę napisać,jak to wygląda. Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon maja 30, 2011 11:04 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

chyba całkiem fajny dom, tylko Asia będzie wiedziała czy Filuś dobrze znosi obecność innych kotów.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon maja 30, 2011 11:08 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Joanna KA pisze:
a u mnie znowu problem z Amberką... nowy kot i nowy stres dla niej... dzisiaj to mi po prostu szczena opadła 8O. siedzę przy stole i popijam poranną kaweczkę, a gwiazda sobie stanęła pół metra ode mnie i najzwyczajniej w świecie zrobiła quuuuuu... siedziałam, patrzyłam z głupią miną i naprawdę nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam :?

Skąd ja to znam :wink: Tyle, że Puciolinda zwraca się ku mnie ogonem i umożliwia podziwianie całości przedsięwzięcia :wink:

A krówsko jest czadowe, czadowe ! :1luvu:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Pon maja 30, 2011 12:08 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Pucia?????
a to gwiazda... szoł dziewczyna robi :mrgreen:
ale ona to robi ze stresu, z zadowolenia? bo w sumie jedynaczka, rozpieszczana...
moja Ambera to ewidentnie reaguje tak na obce "elementa" kręcące się w ogródku i po chałupie.

co do maili i Filusia, to opisuję Wam co i jak, i po wspólnych debatach odpiszę zainteresowanej Pani.

Filuś absolutnie nie jest agresywny wobec innych kotów. moje kociarstwo na niego prycha, ale on absolutnie nie reguje. Obama-ogródkowy przez uchylone drzwi balkonowe, już dwa razy lekko fuknął na Filusia, ale on nie podjął wezwania, tylko się wycofał.
nie widzę u niego żadnej agresji czy to wobec kotów, czy to wobec ludzi. rzecz jasna, jak to każdy kot, jak go za długo głaszczę, a on chce mieć już święty spokój, próbuje mnie pacnąć łapą. ale nie jest to robione ze złością tylko ostrzegawczo - no dajże już spokój kobieto tym czułościom :wink:

jak wiecie, u mnie w domu buszuje małe, 16-mczne dziecko. jeżeli przejawia zainteresowanie Filusiem, to Filuś bierze nogi za pas i w las... :mrgreen: faktem jest, że Olgierd jeszcze Filusia nie "szczopił", tak jak to robi z Jamesem, czyli łapie go za ogon, robi mu cacy-cacy, tak że Jamsikowi mało oczy nie wyjdą na wierzch. ale żeby nie było, że dziecko męczy kota - James na to pozwala. jak za dużo miłości, to albo wali łapą, albo delikatnie gryzie, albo odchodzi. ja kontroluję sytuację - nie pozwalam na zbyt mocne okazywanie emocji zarówno z jednej jak i z drugiej strony. jednak jestem zdania, że pewne zasady muszą sobie ustalić sami. dziewczyny (Szejna, Ambera) nie lubią tego typu poufałości, więc uciekają.
a wracając do Filusia - kocio, póki co jest jeszcze lekko wycofany... no bo wiadomo - nowe miejsce, nowi ludzi i przede wszystkim sporo kotów wkoło. jak robi się zbyt gwałtowny ruch, albo jest jakiś hałas, zamieszanie to on raczej ucieka. ale sam siedzieć też nie lubi. jak jest zamknięty w pokoju (na noc, czy jak wychodzimy z domu), to urządza koncerty :wink:

myślę, że Filuś może bez problemu dołączyć do grupy kotów. czy samych kocurów - nie wiem... u mnie to kotki są bardziej agresywne niż kocur James... ale w "stadzie" to różnie może być. moje nie trzymają się razem, więc nie przypuszczą zmasowanego ataku na "nowego". a jak jest u tej Pani, to zapytam jak będę pisać.

może przychodzi Wam do głowy jakieś pytanie, to śmiało. będę się starała obszernie odpowiedzieć.
:)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon maja 30, 2011 12:13 Re: Filuś - konkretny kot-konkret

Ja bym tej Pani wysłała ankietę przedadopcyjną do wypełnienia z prośbą o odpowiedzi szersze niż tylko TAK/NIE.
Później jak Pani odpisze to możemy myśleć dalej :)
Plus napisałabym podobną informację o Filusiu jak teraz zamieściłaś nam na wątku.
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]