Alergia???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 14:02 Alergia???

Witam wszystkich użytkowników forum!

Podczytuję forum od pewnego czasu i jestem pod wrażeniem milionów rozwiązań tysięcy spraw :) i tak sobie pomyślałam, że być może znajdzie się tu dla mnie jakieś rozwiązanie bądź podpowiedź bądź porada, ale do rzeczy: za niedługo będę się wyprowadzała do mojego TŻta, który niestety jest kocim alergikiem, a ja na swoje nieszczęście nie potrafię już żyć bez kotów :). Co zrobić - miłość nie wybiera :wink: i tu właśnie pytam WAS dobrzy mądrzy ludzie - czy znacie jakiekolwiek możliwości pozbycia się/lekarstwa/sposobów homeopatycznych/hipnozy/znacie wywary wedle przepisów czarownic lub zaklęcia na poradzenie sobie z tą pierońską alergią by móc żyć i szczęśliwie cieszyć się życiem u boku kota? :wink:

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, głaski dla zwierzaczków :D

martini86

Od: Śro sty 20, 2010 18:42

Post » Nie maja 29, 2011 17:00 Re: Alergia???

są koty niealergizujące .... :wink:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Nie maja 29, 2011 17:06 Re: Alergia???

gdzies na forum bylo, nie moge znalezc, generalnie ktos sciagal jakas magiczna tabletke z Niemiec, dzialanie bodajze na pol roku i to powstrzymywalo alergie u drugiej polowki. i ktos u corki zlikwidowal alergie poprzez dobranie kotow, za 3 kotem sie udalo. generalnie podobno slina a nie siersc uczula.
powodzenia w zwalczaniu paskudztwa.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie maja 29, 2011 17:22 Re: Alergia???

#MAGDA# pisze:są koty niealergizujące .... :wink:

Skąd masz takie informacje??? 8O 8O 8O
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie maja 29, 2011 17:24 Re: Alergia???

alma_uk pisze:gdzies na forum bylo, nie moge znalezc, generalnie ktos sciagal jakas magiczna tabletke z Niemiec, dzialanie bodajze na pol roku i to powstrzymywalo alergie u drugiej polowki. i ktos u corki zlikwidowal alergie poprzez dobranie kotow, za 3 kotem sie udalo. generalnie podobno slina a nie siersc uczula.
powodzenia w zwalczaniu paskudztwa.

o ja tez o tym czytałam...podobno bardzo drogie

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Nie maja 29, 2011 17:34 Re: Alergia???

Jest dosc dluga (2-5) lat terapia odczulajaca. Najpierw ma sie zastrzyki co tydzien, potem co dwa tygodnie, pozniej raz na miesiac. Ale trzeba swoje wychodzic i wywalczyc, bo zwyklym zjadaczom chleba oferuje sie pozbycie sie kota.

Ja jestem na takiej terapii juz od marca zeszlego roku. Mam ogromna alergie na kota, do tego astme. Przed terapia moglam najwyzej poglaskac kota na odleglosc reki, a potem wziac pelny prysznic, a i to nie dawalo mi gwarancji ze nie zaczne sie dusic. Raz jak sprzatalam w jedym pokoju, w ktorym byl kot (pracowalam jako sprzataczka w domu spokojnej starosci - nie moglam sobie wybrac pokoju bez kota), jak zmienialam mopa kot ogonem dotknal mojej szyi, zadrapania, ktore tam mialam momentalnie spuchly i zaczely krwawic - musialam sie zwolnic. Po co to pisze? Po to zeby byl obraz jak silna jest u mnie alergia. Na dzien dzisiejszy mam dwa koty, z ktorymi spie w lozku 8) wszystko dzieki zastrzykom.

Tutaj na forum jeszcze Bast jest na tej terapii.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon maja 30, 2011 8:05 Re: Alergia???

a devon rexy ?
Obrazek

#MAGDA#

Post » Pon maja 30, 2011 8:37 Re: Alergia???

#MAGDA# pisze:a devon rexy ?

A słyszałaś o tym, że nie uczula jedynie sierść a także ślina, łuszczący się naskórek i wydzieliny gruczołów okołoodbytowych?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon maja 30, 2011 10:42 Re: Alergia???

O kurcze, dziękuję wszystkim za odpowiedzi! :D
Właśnie niekoniecznie chciałabym rasowego kociaka, czy też niealergizującego (też o nich słyszałam, chodząca kupa kasy 8O ) bo jest tyle bied, że one stoją pierwsze w kolejce :wink:. Co nie zmienia faktu, że mogę sobie chcieć i gwiazdkę z nieba dopóki nie wykurzymy alergii, albo jakoś jej nie poradzimy :?. A czy jest jakakolwiek pewność pozbycia się alergii "raz a dobrze"?
Miłego dzionka, pozdrawiam :)

martini86

Post » Pon maja 30, 2011 11:46 Re: Alergia???

andorka pisze:
#MAGDA# pisze:a devon rexy ?

A słyszałaś o tym, że nie uczula jedynie sierść a także ślina, łuszczący się naskórek i wydzieliny gruczołów okołoodbytowych?
o gruczołach nie słyszałam ...dzięki za informacje :)
Obrazek

#MAGDA#

Post » Pon maja 30, 2011 12:04 Re: Alergia???

Witaj, ja się odczulałam biorezonansem, jest super :) , a slyszalam, że biała sierść ma mniej alergenow niż czarna, krótka ma mniej alergenów niż długa i na moim przykładzie to by się zgadzało ( wyczytałam to w bardzo mądrej książe o alergii przeznaczonej dla lekarzy- niestety nie pamiętam tytułu :cry:

barnabarka

Od: Pon gru 13, 2010 9:35

Post » Wto maja 31, 2011 21:33 Re: Alergia???

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, mam nadzieję, że uda nam się z tym coś zrobić :wink: . A potem... :kotek:

:wink:

Trzymajcie się!

martini86