KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 21:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:Nadejszła wiekopomna chwila ,jakby to Pawlak powiedział.Nowy domek Coffi dzwoniła .Kotka zostaje u nich na stałę!
Państwo jej się jeszcze boją ale nie mają sumienia oddawać kota.Pan pytał czy Coffi dała komukolwiek wziąść się na rece?
Kotka okazała się kobietką zabawową.Rano po sniadanku obowiązkowa godzinna zabawa z myszka lub piłeczką .Grubaska niby pedzi po domu z predkością światał 8O Państwo powoli zapoznaja ja z terenem już była na spacerze na ogrodzie i grzecznie wróciła.Mam nadzieję że to ostateczna przystań tej kotki :ok:

Wspaniałe wieści :1luvu: Coffi to koteczka o dość trudnym charakterze - niezależna i zdystanowana , ale nie wroga wobec ludzi. Po prostu nie jest przytulanką , ale głaskać się pozwalała- z umiarem. W głaskaniu kici bardzo pomocne jest delikatne jedzenie , Coffi lubi trochę lepszej jakościowo karmy, nie jest łakoma- jest smakoszką. Uwaga -w przypadku Coffi moim zdaniem karmy najtańsze NAPRAWDĘ odpadają.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob maja 28, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Też wyrazy współczucia :cry: Ja tez straciłam ostatnio kocicę - moją czarną Stefkę, która wychowałam od noworodka . Nie przespane noce bo miała koci katar, owrzodzenia na oczach, wizyty u okulisty we Wrocławiu. Miała jedną wadę gryzła namiętnie kable. Chowało się co się dało a i tak potrafiła wykorzystać moment . Weszłam do łazienki- i w tym czasie przegryzła kable od dekodera , który w momencie się zapalił. Dobrze ze byłam w domu bo bym go już pewnie nie miała.Przegryzła mi 6 ładowarek do telefonu i 2 do laptopa i nic się nie stało.Teraz niestety przegryzła przed zasilaczem...
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob maja 28, 2011 21:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jutro nie ma rannego dyżuru :( Dorotka o której będziesz w Kociej Chatce :?: choć kociaki są zaopatrzone więc pewnie do wieczorka wytrzymają.
I jeszcze parę zdań o kociakach Kocio Chatkowych.
Dziś Józka przeniosłyśmy na zdrową kociarnię - no nic złego się nie działo - tak żew obecnej chwili na zdrowej kociarni jest 6 kotów czyli 3 Gremliny, Ryśka, Józek, Krawatka.
Na zdrowej kociarni na zewnątrz jest wypusczony Nosek i Wiki.
W boksach - 2 pręguski rodzeństwo, Krejzolka - mała kicia dziś biegała cały czas po kociarni i straszyła duże koty 8O jest super bawi się, biega, atakuje co jej popadnie :) , pręguska ze schroniska po sterylce czujna i wystarszona ale je, Ziutek oaza spokoju dziś teżpobiegał po kociarni, ale kaftanik go paraliżuje :) , Smoła wcina jak najęta mam nadzieję że niebawem gips zostanie ściągnięty i dziewczyna zacznie normalnei funkcjonować, Klimek dziś rano podobnież zasrał cały boks jak byłyśmy nic się nie działo - z apetytem zjadł mokre, cudny i miziasty kociak.
Może Klimek dostał do jedzonka jakieś inne jedzenie i stąd te sensacje - tak ze przypomina Klimek tylko do jedzenia ma suchy indestinal i takie samo mokre, ale niestety dziś mu się już skończył mokry inestinl koniecznie trzeba go zaopatrzyć w mokre.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 28, 2011 22:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

majencja pisze:Też wyrazy współczucia :cry: Ja tez straciłam ostatnio kocicę - moją czarną Stefkę, która wychowałam od noworodka . Nie przespane noce bo miała koci katar, owrzodzenia na oczach, wizyty u okulisty we Wrocławiu. Miała jedną wadę gryzła namiętnie kable. Chowało się co się dało a i tak potrafiła wykorzystać moment . Weszłam do łazienki- i w tym czasie przegryzła kable od dekodera , który w momencie się zapalił. Dobrze ze byłam w domu bo bym go już pewnie nie miała.Przegryzła mi 6 ładowarek do telefonu i 2 do laptopa i nic się nie stało.Teraz niestety przegryzła przed zasilaczem...

Dzieki majencja

Tez ci wspolczuje z powodu Stefci.
Ale to dziwne ze tak pieronica gryzla kable, swego czasu mialam krolika to jak lazil po mieszkaniu to mniej wiecej robil to co Stefcia.
Ale mimo takich zniszczen jak sie kocha koty to nic dla nas nie jest straszne, wszystko sie przebacza ile ja mialam i mam zniszczen przez koty to glowa boli ale to wszystko sa tylko rzeczy.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 28, 2011 22:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Terenia jak taka jest sytuacja jutro rano to podjedziemy tak ok.10-11 tylko jakbys mogla to przypomnij mi o lekach bo nie mam sily szukac po postach.

jadziaII

Post » Sob maja 28, 2011 22:23 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Terenia jak taka jest sytuacja jutro rano to podjedziemy tak ok.10-11 tylko jakbys mogla to przypomnij mi o lekach bo nie mam sily szukac po postach.

Jadziu dziękuję :1luvu: z leków tylko prokolin dla Klimka i krople do oczu dla Gremlinów i to wszystko.

terenia1

Post » Sob maja 28, 2011 23:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I następne faktury do zapłacenia:
Żwirek - 284zł
Lupus - 72zł
Almavet 1498 zł
w tym zgodnie z rozpiską p. Doktor:
15 zł - immaverol Mery
150zł premedykacja, venflon+rtg x2, leki, hospitalizacja - Nosek
25zł - Jadzia 2 kotki kontrola oczu, fenbendazol 1 opakowanie+książeczka zdrowia dla Oleńki
30zł - Enisil F, Scanommune Czandra
5zł - panaveyxal Hopka
35zł - Frontline + Drontal
40zł - żwirek do pobierania moczu, badanie moczu, enrobioflox Smoła
12zł - uśpienie ślepych kociaków ze schronu
187zł - kociaki z Klimontowa jeden został uśpiony, Klimek w Kociej Chatce 2xtest na pp, 2xtest na FELV, FIV, oprysk frontlinem, eutanazja
75zł - czarna mała kotka po wypadku rtg2, leki przeciwbólowe, hospitalizacja
15zł- mała czarna z chorymi oczkami milbemax 1 tab., synolux, tolfina
128zł - szylkretka ze schroniska z biegunką bdanie kału, morfologia, biochemia, venflon+kroplówka, pro-kolin
90zł -Klimek kontynuacja leczenia badanie kału, kąpiel, test Giardia, prokolin, synolux
50zł tabletka na odrobaczenie profendre +drontal
105 zł 3x test na pp
308zł virbagen
21zł scanumone
27 zł eutanazja Nitki
74zł Biocan M, Immaverol, i/d saszetki, prokolin, synolux, ensil f, scanumone
16zł eutanazja małej czarnej podejrzenie FIP
25zł kotka ze schroniska rtg
40zł ipaktine
25zł Smoła RTG
Do zapłacenia jeszcze faktura w Lupusie nei wiem ile i faktura u dr. Skolika za operacje Ziutka

terenia1

Post » Nie maja 29, 2011 7:00 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jadziu i krpeczko, strasznie mi przykro :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie maja 29, 2011 8:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jak jest z apteczką? Czy napewno wszystkie leki mają termin ważności aktualny? Jezeli trzeba przepatrzyć to mogę to zrobić jak wygospodaruję dodatkowy wolny czas.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie maja 29, 2011 9:00 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Szczerze współczuję... i Benusia i Stefci... :cry: już im na pewno jest dobrze w kocim niebie...
AS ten mokry intestinal jest na dłuższa metę potrzebny? Bo my byśmy przywiozły tylko że w piątek dopiero. Proszę o info!
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Nie maja 29, 2011 10:21 Re: forum

Jadzia dzieki ze podjedziecie rano do Chatki bo ja bede dopiero po pracy czyli po 19-tej. Bardzo smutno jak odchodza domownicy, mysle ze radosne wspomnienia poga zniesc strate bolesna.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie maja 29, 2011 11:26 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Właśnie miałam telefon o Julinkę :) Mają kotka Tygryska, drugi zmarł im niedawno - kicia spadła z dachu. Przeżyli to mocno, poszli po rozum do głowy i zasiatkowali okna. Jutro przyjdą zobaczyć na żywo małą a jak się nie przestraszą jej ADHD to w piątek po pracy zawiozę do nich na Pogoń kicię - wtedy też obejrzę te okna zasiatkowane :ok: Trzymajcie :ok: :ok: :ok: żeby wszystko było dobrze. :kotek:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie maja 29, 2011 12:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Właśnie miałam telefon o Julinkę :) Mają kotka Tygryska, drugi zmarł im niedawno - kicia spadła z dachu. Przeżyli to mocno, poszli po rozum do głowy i zasiatkowali okna. Jutro przyjdą zobaczyć na żywo małą a jak się nie przestraszą jej ADHD to w piątek po pracy zawiozę do nich na Pogoń kicię - wtedy też obejrzę te okna zasiatkowane :ok: Trzymajcie :ok: :ok: :ok: żeby wszystko było dobrze. :kotek:

mocno zaciśnięte kciuki trzymam :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie maja 29, 2011 15:04 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Madziula pisze:
Alienor pisze:Właśnie miałam telefon o Julinkę :) Mają kotka Tygryska, drugi zmarł im niedawno - kicia spadła z dachu. Przeżyli to mocno, poszli po rozum do głowy i zasiatkowali okna. Jutro przyjdą zobaczyć na żywo małą a jak się nie przestraszą jej ADHD to w piątek po pracy zawiozę do nich na Pogoń kicię - wtedy też obejrzę te okna zasiatkowane :ok: Trzymajcie :ok: :ok: :ok: żeby wszystko było dobrze. :kotek:

mocno zaciśnięte kciuki trzymam :) :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jadziaII

Post » Nie maja 29, 2011 15:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bylismy dzis na rannym dyzurze i zeszlo od 10.30 do 1 tak sie mowi ze na szybko ale to sie tak nie da.
Wszystko obrobione paste Klimek dostal, oczy Grmlinom starannie wymyte i zakropione.
Te male dwa chachary mialy strasznie taki misz masz ze cos jeden mi zwial jak go lapalam to mnie dziabnal to skubaniutki :D
Ta u gory po sterylce nie chce jesc moze jak nie bedzie nikogo, zobacze po poludniu bo bede jeszce raz bo przyjedzie p.Beatka do Noska.
Klimek ma apetyt na mokre nie bylo wiec mu daly polowe saszetki whiskasa dla maluchow mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi.
Smola ma ogromny apetyt ale na wieczor nie nie dostanie jesc ani jutro ran jest kartka przy boksie.
Wszystkim innym apetyt dopisuje.
Okna uchylilam na tasme bo Nosek kombinuje i wciska glowe /mozna pomysle o siateczce plastikowej to niedrogie i latwo teraz zamontowac chocby na opaski samozaciskowe./
No i to by bylo na tyle aha zadnych niepokojacych kupek nie bylo ani wymiocin wiec jest ok.

jadziaII

[poprzednia][następna]