Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2011 11:49 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki str.23, dług..s17

Jak dziś Kubunio? I Mikusia?
Marzenia, jak przyjdzie karma po niedzieli, wyślę paczuszkę do Smarti.
I włożę tam saszetki dla Twoich kociastych, OK?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 28, 2011 13:08 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki str.23, dług..s17

Erin pisze:Jak dziś Kubunio? I Mikusia?
Marzenia, jak przyjdzie karma po niedzieli, wyślę paczuszkę do Smarti.
I włożę tam saszetki dla Twoich kociastych, OK?

Dziękuję Ci bardzo, Erin, naprawdę to duża pomoc.

Kubuś za kuchenką, ale wczoraj sobie spacerował po mieszkaniu w towarzystwie mojego kociego stada. Ciekawe jest, ze najbliżej do obwąchania się podeszła Mika 8O Jednak Kubuś bez testów więc nie pozwoliłam na zbytnie spoufalanie się :D . Dopoki było stado w pobliżu Kubuś oglądał łazienkę, kuwety, wszedł do pokoju, obwąchiwał kocyk, sprawdzał czy się zmieści do pudła itp. jak tylko zamknęłam kocie stado w jednym pokoju, abym mogła sobie w spokoju posiedzieć a Kubuś połazić to wlazł do kuchni do swojego transporterka i już nie chciał wyjść.
Teraz - tradycyjnie - siedzi za kuchenką gazową. Ale bardzo lubi miec otwarte okno i siedzieć na parapecie - dziś rano go tam zastałam.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 28, 2011 15:49 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki str.23, dług..s17

Nie ma sprawy :)

A Kubunio w końcu zrobi takie postępy, jak Mikusia, zobaczysz.
o bardzo fajny i mądry kot :ok:

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 21:46 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki str.23, dług..s17

CUDOWNA WIADOMOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wieczorem gdy poszłam nakarmić moje blokowe zastałam tam panią Renatę....zaczęla rozmawiac ze mną i dowiedziałam się czegoś co podejrzewałam: mianowicie, ze kociambry z mojego bloku i osiedla łażą przez ulicę do pobliskiego lasu. Ale to nic: z tegoż lasu dalej poszedł Nero - ten ze złamaną od dwóch miesięcy szczęką - aż do szpitala gdzie akcję wyłapywania kotów prowadzi pani Wydra. I.... Nero się złapał !!!!!!!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
W środe będzie miał operację szczęki prowadzoną przez super stomatologa kociego dr Jodkowską.

Trzymajmy kciuki ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob maja 28, 2011 21:49 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

To ten kić, o którym mi opowiadałaś w Warszawie, prawda?
Bardzo się cieszę, że się złapał i mocno kciukam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Sob maja 28, 2011 21:50 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

Tak, dokłądnie ten. Od dwóch miesięcy nie może zamknąć pyszczka, bo ma przesuniętą szczękę w bok i wystające kły. Ale teraz już będzie dobrze - musi być!!!! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob maja 28, 2011 21:51 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

Wspaniała wiadomość :piwa: A dr Jodkowska jest wspaniałą osobą i specjalistką. Ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za Nero
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob maja 28, 2011 21:53 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

Tak więc ze spraw moich wolnozyjących kotów została Ruda Łapa do złapania - ciężka sprawa, bardzo.... No i może trzeba się przyjrzeć Diabełkom.
Dzisiaj przyt karmieniu Majeczka trochę kaszlała - przypomniała mi tym, ze muszę zorganizoweac odrobaczanie futer.

Faguś ma się dobrze - oczka czyste, rana zagojona, futro jeszcze nie odrosło. Najważniejsze, ze przychodzi, trzyma się miejsca i ma apetyt.
Regularnie są Tygrynia, Jotka, Szafirka, Strachulec, przyłazi też Rudi, a parkingowe też się meldują na karmieniu u pani Renaty.

Przy czym - gwoli ścisłości: parkingowe oraz Nero to nie są "moje" koty :wink:

Marzenia11

Post » Sob maja 28, 2011 21:55 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

Bianka 4 pisze:Wspaniała wiadomość :piwa: A dr Jodkowska jest wspaniałą osobą i specjalistką. Ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: za Nero

ach Boże, jak ja się ciesze!!!!!!! super, że trzyamcie kciuki - za środę!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie maja 29, 2011 0:14 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

Zapraszam na bazarek na leczenie szczytniaczki Miki oraz spłatę długu za ratowanie i leczenie wolnozyjącego Kubusia

Ogromny bazarek na ogromne potrzeby Miki i Kubunia

Marzenia11

Post » Wto maja 31, 2011 9:59 Re: Mojewolnożyj..Kubuś u mnie!! fotki s.23 Nero złapany!!!!:)))

W niedzielę późnym wieczorem przy Kubusiu wypadła mi z rąk butelka z sokiem. Od tamtej pory jest mega przerażony, schował się na godzinę pod wannę w łazience, a teraz na mój widok trzęsie się ze strachu i jakby mógł to by wcisnął uszy w czaszkę. No i warczy ostrzegawczo. Zostawiam go w spokoju, mało je, ale je (moze to też efekt gorąca) i siedzi na parapecie i miaukoli... pewnie czuje swoje rodzeństwo (to tylko drugie piętro, a pod blokiem stado biega, no moze nie dokładnie od tej strony budynku, ale co to za problem) i ich nawołuje.... Jestem mega przygnębiona tym wszystkim i sama nie wiem co robić.... to znaczy na stresy dziś mu włączę feliwaya, a nawet gdybym go miała wypuścić to i tak jeszcze chcę go zaszczepić....
Ech, ciężko mi.

No i czas zacząć sp[łacać dług w lecznicy - gdyby ktoś mógł wspomóc w jakikolwiek sposób, przez udział w bazarkach będę przeogromnie wdzięczna.

Marzenia11

Post » Wto maja 31, 2011 10:13 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA OGROMNY DŁUG post1- Nero złapany!

Zastanawiam się też czy jednak on nie miauczy, bo nie chce siedzieć sam? Gdy tylko toworze drzwi od kuchni nie mijają dwie minuty i Kubusia już nie ma za kuchenką... mozę to miaukolenie to z samotności?
Szkoda, ze mu nie zrobiłam testów...

Marzenia11

Post » Wto maja 31, 2011 23:31 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA OGROMNY DŁUG post1- Nero złapany!

Kubuś na pokojach, właśnie gada z Dużą - generalnie po powrocie do domu późnowieczornym jakiś mniej przerażony. Mam wrażenie że jakbysmy wrócili do stanu sprzed tygodnia, gdy go przywiozłam. Nie warczał już na mnie, powąchał moją rękę i tylko uszy połozył po sobie.... ale gdy za dużo było mojej przemowy to się wycofał na tył transporterka i wtedy dałam spokój.
W końu zjadł całą suchą karmę i wysuszone-mokre z rana.. Teraz łazi po krawędzi umywalki i nawija... własnie coś zwalił. Duża go obserwuje z gotowością mordu w oczach..

edit: właśnie go obsyczała i opluła 8O

edit2: albo on ją :!: bo wskoczył na wersalkę i obsyczał Notkę...

zreszta ja już sama nie wiem kto kogo i co... :?

Marzenia11

Post » Wto maja 31, 2011 23:34 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA OGROMNY DŁUG post1-Kciuki za Nero!

Jutro Nero ma operację szczęki i kastrację.... proszę o same pozytywne myśli i kciuki!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto maja 31, 2011 23:42 Re: Mojewolnożyj..BAZARKI NA OGROMNY DŁUG post1-Kciuki za Nero!

:1luvu: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]