Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw mar 24, 2011 10:16 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

poproszę moda o zmianę tematu
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw mar 24, 2011 10:21 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Zmieniłam.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw mar 24, 2011 11:18 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Biedna psina.Tyle przeszła. Wróciła do domu, którego nie ma.
Moze z Azylem sie porozumieć w Falenicy i pożycza łapkę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 24, 2011 11:28 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Mam kontakt do dziewczyny, u której jest klatka z Anioła, powinnam ją jutro dostać.

Teraz pytanie do osób mających doświadczenie w łapaniu dzików (pomijam, że kocich) - jakieś rady dla początkującego łapacza???

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Czw mar 24, 2011 11:34 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Skoro ona trzyma się działki to może spróbować na sedalin?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 24, 2011 11:41 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Zofia&Sasza pisze:Skoro ona trzyma się działki to może spróbować na sedalin?

Poprzednio łapałyśmy psy na jakiś środek uspokajający - ciężko było, choć były dużo przychylniejsze niż ta suka obecnie. Ona teraz jest dziksza, niż wcześniej była Ruda :( Trzyma się nie na kilka metrów od człowieka, tylko na kilkadziesiąt.
Do tego tam jest co najmniej jedna dziura w płocie, przez którą suka może ujść w pole (co wczoraj demonstrowała).
Z tego, co słyszałam o sedalinie, to nie zawsze działa on wyłącznie uspokajająco.

Apsa

Post » Pon kwi 18, 2011 11:28 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

Tosia złapana! :D
Przy okazji było trochę nerwów, ponieważ po miesiącu nieufności dała się podejść ze smyczą. Wprawdzie podchodzenie było bardzo powolne i spokojne, ale jednak "łowcze" spodziewały się większej chęci do ucieczek. Poza tym nie miała apetytu, miała za to pełno kleszczy. Także prosto z działki pojechała do lecznicy na badania. szczęśliwie babeszji nie stwierdzono :) Dostała tylko leki wzmacniające, osłonowe i mimo wszystko ten środek na babeszję - bo przy tej liczbie kleszczy, które na niej były, jest duże ryzyko, że jednak któryś ją zdążył zarazić, tylko jeszcze nie ma pierwotniaka we krwi.
Tosia dołączyła do swojego stadka w hoteliku.

Przy okazji dopiszę, że oba duże samce oraz "hienka" robią duże postępy w socjalizacji :D Ruda nadal przerażona przy obcych, ale bardzo pozytywnie reaguje na hotelową opiekunkę - podchodzi no niej wołana :)

Także szukamy domów dla sześciu psiaków!
Oraz nieśmiało ponawiam prośbę o wsparcie w ich utrzymaniu - wpłaty można kierować na konto JoKota z dopiskiem "psy z Wawra".

Apsa

Post » Pon kwi 18, 2011 11:31 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze - potrzebna łapka na psa!!!

bardzo się cieszę :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon kwi 18, 2011 20:33 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Kochana sunia, ona wiedziała, że trzeba dać się złapać.

awit

Od: Śro maja 12, 2010 21:30

Post » Pt maja 27, 2011 12:10 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Dopiero znalazłam ten wątek, czystym przypadkiem...
Jak tam psiaste? Gdzie one tak konkretnie są, ten hotelik to gdzieś pod Warszawą..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 27, 2011 16:15 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Konstancin-Jeziorna

Oswajają się :)
Fuks jest już całkiem adopcyjny, Prezes prawie też - to ten największy, on by się idealnie sprawdził jako strażnik terenu.
Tosia uciekinierka coraz bardziej proludzka, tylko jeszcze w najbliższym czasie czeka ją sterylka i może iść do domu.
Rysiek - ten mały brązowy o wyglądzie szczeniaka - jest chyba najbardziej miziasty, ale zdecydowanie nie lubi smyczy, czyli na tę chwilę tylko dom z ogrodem.
Ruda się powolutku przełamuje, ale nadal długa droga przed nią.
Mały parówkowaty jest najdzikszy, ale mam nadzieję, że się już niebawem przeniesie do domu stałego - kciuki się przydadzą.

Apsa

Post » Sob maja 28, 2011 12:13 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Szalony Kot pisze:W sumie nie tak daleko od Warszawy....

Ano właśnie - jakby ktoś cierpiał na nadmiar czasu i niewysłowioną chęć pomiziania piesków - serdecznie zapraszamy :mrgreen:
Na poważnie - poszukujemy chętnych do pomocy w socjalizacji. Szczególnie pożądani przedstawiciele płci męskiej (obecna ekipa dojeżdżająca i doswajająca całkiem babska) :)

Apsa

Post » Pon maja 30, 2011 21:19 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Mogę co weekend podjechać w któryś dzień, ale ja babska raz, a dwa że pewnie w weekendy to tam obstawione...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 31, 2011 12:11 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

A ja proszę ekipę dojeżdżającą o "przekazanie pozdrowień" od kotów z Wawra, w koncu w jednym kominie razem spały. :roll:
Lilka jeszcze łysawa, jeszcze doleczana, chociaz już w lepszej formie. A Laleczka gotowa do adopcji, kochająca, miziasta - cudeńko. Obie wspaniałe. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]