mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 19:25 mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

poldzikie, mama i 5 jeszcze zywych kociakow (podobno bylo 8 ). jednemu choroba zabrala juz oczy, cztery pozostale chore, ale oczy jeszcze sa........ja ich wziac nie moge, ale moze moge jakos pomoc, moge je podwiezc, moge pomoc finansowo.
kociaki sa w kwidzynie.
bardzo prosze o pomoc, bez niej umra w cierpieniach :placz:
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2011 10:03 przez catani, łącznie edytowano 1 raz

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

Post » Pt maja 27, 2011 19:45 Re: mama i 5 kociakow z kk

podniose :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt maja 27, 2011 20:35 Re: mama i 5 kociakow z kk

pomoc potrzebna :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 28, 2011 8:08 Re: mama i 5 kociakow z kk

Catani, wpisz może miasto w tytule - wtedy będzie łatwiej znaleźć ludzi z twojej okolicy :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob maja 28, 2011 10:13 Re: mama i 5 kociakow z kk

Alienor pisze:Catani, wpisz może miasto w tytule - wtedy będzie łatwiej znaleźć ludzi z twojej okolicy :ok:

wpisalam :))
mam rozwiazanie na troche, do kotow bedzie na miejsce dojezdzal wet ktory ma umowe z UM, jestesmy umowieni na 14. mam natomiast inny problem-jedno z kociat pozostanie juz slepe, na razie jest male i podczas leczenia moze pozostac tam gdzie jest, jakie sa szanse ze po wyeczeniu znajdzie sie dla niego dom?
tak szczerze.....

catani

Post » Sob maja 28, 2011 10:20 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

Spytaj na wątku ślepaczków - one potrafią ci odpowiedzieć lepiej niż ja :ok: . Mają też na tyle duże doświadczenie, że podpowiedzą do kogo uderzać i co robić by było lepiej. Jasne, że w przypadku maluchów to loteria, ale może się uda coś więcej zrobić. Jeśli ludzie adoptują bezłapki, z białaczką, ślepe też znajdują domki - na pewno jest szansa, choć mniejsza niż w przypadku zdrowego rudzielca :roll:

Alienor

Post » Sob maja 28, 2011 10:34 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

W każdym razie obfoć całe towarzystwo - czasem ludzie tak się zakochują, że im felery zdrowotne u kota nie przeszkadzają :D Kupuje się oczami jak to mówią...

Alienor

Post » Sob maja 28, 2011 11:04 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

Alienor pisze:W każdym razie obfoć całe towarzystwo - czasem ludzie tak się zakochują, że im felery zdrowotne u kota nie przeszkadzają :D Kupuje się oczami jak to mówią...

ok, tak tez zrobie :)

catani

Post » Nie maja 29, 2011 7:28 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

Co słychać po wizycie weta? Gdyby nie to, że jestem z drugiego końca Polski (prawie) i zakocona chwilowo na maksa...

Alienor

Post » Śro cze 01, 2011 12:16 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

mam nadzieję, że mama po odchowaniu małych zostanie wykastrowana, żeby zapobiec kolejnym takim tragediom? Jeśli tego umowa z UM nie obejmuje, pomożemy znaleźć fundusze.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 22, 2011 16:45 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

kociaki w kwidzynskiej przechowalni ( male, kameralne miejsce) sa leczone przez dojezdzajacego weterynarza. nie bedzie potrzeby szukac ds poniewaz niewiele zwierzat z naszej przechowalni wyjezdza do schronu, wiekszosc jest wyadoptowywana.
male kociatka maja wziecie, ale nie mam mozliwosci sledzenia ich losow....... :roll:
matki niepokastrowane i utknelam na tym problemie z kilku powodow :(

catani

Post » Śro cze 22, 2011 16:46 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

catani pisze:kociaki w kwidzynskiej przechowalni ( male, kameralne miejsce) sa leczone przez dojezdzajacego weterynarza. nie bedzie potrzeby szukac ds poniewaz niewiele zwierzat z naszej przechowalni wyjezdza do schronu, wiekszosc jest wyadoptowywana.
male kociatka maja wziecie, ale nie mam mozliwosci sledzenia ich losow....... :roll:
matki niepokastrowane i utknelam na tym problemie z kilku powodow :(

z jakich :?: :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro cze 22, 2011 18:41 Re: mama i 5 kociakow z kk KWIDZYN

może chociaż Promonvet dałoby się tymczasowo podawać? Albo nawet przez forum poszukać kogoś z okolic do pomocy? a ten wet z przechowalni nie dałby rady zająć się zabiegami? Im szybciej uda się wdrożyć kastracje, tym lepiej...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09