TYMCZASY U JOPOP V - zagadka kryminalna s.98 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 8:40 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

ezzme pisze:
jopop pisze:Kopiuję z fundacyjnego:
jopop pisze:No dobra. Plecak spakowany, koty oporządzone. Jeszcze tylko jedno karmienie przed ruszeniem w drogę.

Wracam w niedzielę późno w nocy. do tego czasu mój telefon (692...) i wszystkie sprawy interwencyjne przejmuje chcąc nie chcąc Aleba. Ten drugi (535...) proszę traktować tylko jako awaryjny. I tylko na SMSy, jeśli będzie trzeba - oddzwonię. Ale mogę mieć duży obsuw czasowy i nie móc rozmawiać. Więc jeśli coś może zaczekać do poniedziałku - niech zaczeka. Albo niech Aleba rozwiąże ;)

Trzymajcie za nas kciuki w sobotę, w okolicach południa.

Stado zostaje pod świetną opieką Alebów i Afron1 z córkami. Bardzo Wam dziękuję i mam nadzieję, że przez te 3 dni nie zdążycie osiwieć :twisted:

Jeśli mała ma być Wyżliczką to matka powinna też być jakąś suką :twisted: tylko na inną literę. ktoś zna jakieś biało-czarne żeńskie psy o żeńskiej nazwie rasy?

Świta, czas się na moment przyłożyć do poduszki. Za godzinę pobudka. Do zobaczenia!

biało-czarne to dalmatyńczyki albo pointery, żeby zostać przy wyżłach. Pointerka brzmi dziwnie, to może Pointa?

Łajka :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 27, 2011 9:02 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Zanim ktoś wymyśli Pindę :twisted:, to ja zaproponuję Dalmę.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt maja 27, 2011 9:19 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Aleba pisze:Zanim ktoś wymyśli Pindę :twisted:, to ja zaproponuję Dalmę.

tylko nie Delmę :wink:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt maja 27, 2011 10:13 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

To Damelindę :twisted:

Alisia

Od: Wto lut 15, 2011 20:16

Post » Pt maja 27, 2011 10:22 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Cocker spaniel, seter angielski, boston terier i dog arlekin też są czarno-białe 8)
Proponuję raczej zmienić tą Wyżlicę, bo mi nijak takie imię do kota nie pasuje :lol:
Ostatnio edytowano Pt maja 27, 2011 10:25 przez Lemoniada, łącznie edytowano 1 raz

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt maja 27, 2011 10:23 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Lemoniada pisze:Cocker spaniel, seter angielski, boston terier i dog arlekin też są czarno-białe 8)
Proponuję raczej zmienić tą Wyżlicę, bo mi nijak takie imię do kota niepasuje :lol:

A Włosogłówka niby pasuje? Albo Debil? :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 27, 2011 10:26 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Zofia&Sasza pisze:
Lemoniada pisze:Cocker spaniel, seter angielski, boston terier i dog arlekin też są czarno-białe 8)
Proponuję raczej zmienić tą Wyżlicę, bo mi nijak takie imię do kota nie pasuje :lol:

A Włosogłówka niby pasuje? Albo Debil? :twisted:

Włosogłówka jest straszna. Debil jeszcze ujdzie 8)

Musiałaś zacytować moją literówkę? :twisted:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt maja 27, 2011 16:27 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Pindzia to ładne imię. :twisted:

Takie frywolne :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Pt maja 27, 2011 18:49 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Wyżlica zawsze lepsza niż ryba, a już jakieś Szproty i Sandacze były, czy jak im tam. Spanielka to ładne imię dla kota :-)
Na szczęście Jopop nie zdążyła zastrzec, że obie mają być na tę sama literę, a teraz już za późno :twisted: Ogólnie proponuję koty nazwać, zanim wróci, bo nagle okaże się, że będziemy mieć Wszę i Wszołę albo coś równie apetycznego.
A Pinda mi od razu przyszła na myśl po przeczytaniu odnośnego posta i właśnie miałam to rzucić, ale Aleba już zdążyła mnie wyprzedzić.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob maja 28, 2011 10:42 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Melduję, że stado żyje, kotostan nie zmniejszył się i na szczęście również nie wzrósł ;)
Ateiści młócą gerberki jak szaleni, na raz idzie 5-6 sztuk :roll:
Poloniści wczoraj mieli kryzys jedzeniowy, ale dzisiaj już ładnie wsuwają, co oznacza kolejne 3 gerberki :roll:
Dewianci gerberka pochłanią ze strzykawki, poza Debilką, która nie chce strzykawki, bo ona już duża dziewczynka jest i będzie jeść tylko z miseczki ;) Idą na nich kolejne 2 gerberki :roll:
Wyżliczka ciągnie głównie mleko od matki, ale czasem przyssie się na trochę do butelki z mixolem. Otworzyła jedno oczko :)
Rogatek pije tylko mixol, z przerwami na pozastanawianie się, pogramolenie na kolanach, popiskanie, pociumkanie :1luvu: Pojawiły się pierwsze kupy, więc udowodnił, że jest drożny ;)
Na noc wzięliśmy go do siebie, żeby o 4 nie musieć lecieć do Asi. Mały spędził ją grzecznie w transporterku w łazience. Oczywiście mam już obrazę majestatu i bunt na pokładzie :twisted: - wczoraj uprany podkład z łóżka właśnie pierze się znowu, bo ktoś go oszczał :x
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob maja 28, 2011 14:22 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Ja z córką również odwiedziłyśmy dzisiaj Jopop :) Ateiści mają brzuchy jak piłki co widać na załączonych zdjęciach :wink:

Obrazek

Obrazek
Panie i Panowie oto najedzona Alba :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Malutka Szara otworzyła oba oczka :) Bury Debil chyba gorzej sie czuje i ma zaprawione lewe oczko... Ale generalnie wszystko ok :ok:
Obrazek

Afron1

Od: Czw gru 16, 2010 20:18

Post » Pon maja 30, 2011 9:52 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Wielkie dzięki całej ekipie zastępczych matek i ojców ;) już wiem, że Was sporo było ;)

Kto mi rozłączył router??? no dobra, lepiej niech się nie przyznaje, bo zabiję :twisted: wczoraj w nocy dotarłam do domu a tu netu brak. dopiero dziś rano odważyłam się zadzwonić do Maćka z pytaniem co dalej ;) naprawił zdalnie, zdolna bestia :)

Co do kotów:

grzyb na Polonistach ładnie znika, jakiś wyjątkowo łagodny jest. Sami Poloniści nie znikają, jedzą jak szaleni.

Ateiści - zostali na próbę przerzuceni na animondę. Zobaczymy jak to wpłynie na kupy.

Dewianci - nadal obsrani, więc zafundowałam im noc bez jedzenia. teraz wszyscy zjedli z talerzyków, wreszcie...

Rogatek dostał dziś mleko na miseczce i samodzielnie wypił 12 g.

Najgorzej z Wyżliczką - jej mama (może być Dalma - nie może być na 1 literę bo to ewidentnie nie jest jeden miot :twisted: ) chyba straciła mleko. Dziewczynka jest bardzo żywotna, ale straciła na wadze od mojego wyjazdu, to źle. Potrzebuję pomocy w przytrzymaniu Dalmy by potwierdzić tę koncepcję, ale raczej Wyżliczka przechodzi już całkiem na mixol. Z tym, że będzie mieszkać z Mamą, bo ona się nią bardzo ładnie opiekuje.

Rezydenci i dorosłe tymczasy tłuściutkie ;) brzuch Pingłina wyraźnie lepszy. Ale chyba trzeba zrobić ściepę na wymaz z oczu, bo nadal potężnie łzawi. Pytanie czy to kanaliki czy jednak chlamydia lub inne g.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 31, 2011 17:39 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Właśnie Przenośnia i Alumn zaklepały sobie nowy domek :)
Obrazek

jopop

Post » Wto maja 31, 2011 18:46 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

Fajnie :)

U Kasi czy jakiś inny?
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto maja 31, 2011 19:17 Re: TYMCZASY U JOPOP V-kilkanaścieKOCIĄT-wielka sesja foto s.11!

u Kasi.

a ja mam nowe 4 kociaki, stąd: viewtopic.php?f=1&t=128330

rudy kiepski dziś.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]