KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Kolejne koty.. RUDASKI.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 22:45 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

CatAngel pisze:
kociamysza pisze:Aniolku, a Hanulka doslala Ci foty Sniezki do ogloszen?

Jeszcze nie. Czekam.

Tak teraz sobie pomyślałam może by te ogłoszenia podzielić na 4 po 30ogł (daje nam to 4 koty do ogł) Ale to nie ja decyduje. Ja tylko głośno myślę.

Opisy mam gotowe do wszystkich (oprocz 'nowek') i zamowilam pakiety u Martyny (mialam tylko 40 zl do dyspozycji :)) ale od przybytku glowa nie boli.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw maja 26, 2011 22:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

andzelika1952 pisze:
CatAngel pisze::( :( :( :( tyle bidulek jest :(
Ta bezsilność. :(

Od soboty nie jestem w stanie funkcjonować . :cry:Chyba wyląduję na ostrym dyżurze.
Przywieziono do weta umierającą kotkę, która od wielu dni nie mogła urodzić. Z pochwy wyglądała łapeczka kociątka, która zaczęła już gnić. Kotka była już praktycznie nie do uratowania. Sepsa. Termometr nie pokazywał temperatury, była poniżej 35 stopni. Decyzja opiekunów - eutanazja. Znalazłam weta, który podjął się operacji, ale po kilku godzinach kotka odeszła. Okazało się ,że nigdy by sama nie urodziła, miała połamaną miednicę. Dlaczego tak długo się męczyła, dlaczego wcześniej nie przyniesiono jej do lekarza.Ta obojętność, bezmyślność mnie dobija. :cry:

Przeciez to juz podpada pod paragraf :!: :!: :!: Tylko kto zglosi to do prokuratury i a i bez szans by jakakolwiek kara dosiegnala opiekunow.

Ludziee, to nawet w moim Trzecim Swiecie lepiej traktuje sie koty!

kociamysza

Post » Czw maja 26, 2011 22:50 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

:placz: :placz: :placz: :placz: straszne, biedna koteńka, jak ja nie lubię mojej wyobraźni :(

kociamysza pisze:
CatAngel pisze:
kociamysza pisze:Aniolku, a Hanulka doslala Ci foty Sniezki do ogloszen?

Jeszcze nie. Czekam.

Tak teraz sobie pomyślałam może by te ogłoszenia podzielić na 4 po 30ogł (daje nam to 4 koty do ogł) Ale to nie ja decyduje. Ja tylko głośno myślę.

Opisy mam gotowe do wszystkich (oprocz 'nowek') i zamowilam pakiety u Martyny (mialam tylko 40 zl do dyspozycji :)) ale od przybytku glowa nie boli.

A tam przestań :D :wink:

Po weekendzie możesz po dosyłać koty :) (muszę skończyć to co mam, a przez awarię kompa jestem do tyłu :? ) to puszczę z rana w poniedziałek po 30ogł

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt maja 27, 2011 8:12 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

a co ze sprawą schroniska? czy jest szansa na jakąś sensowną współpracę? nie można tam oddawać zwierząt? wyglądało na to, że idzie ku dobremu po tych wszystkich interwencjach...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt maja 27, 2011 9:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

kociamysza, CA, to które foty kotów mam wysłać???? rozumiem, że Śnieżki... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt maja 27, 2011 10:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

Koteczka, która nie mogła urodzić była ponoć kotką bezdomną i przychodziła tylko jeść do tych ludzi. Widzieli,że urodziła jedno martwe kociątko i potem męczyła się dwa dni. W końcu ją przynieśli, ale było już za późno. Straszliwa nieświadomość czy obojętność :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt maja 27, 2011 11:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

pluskwa6 pisze:a co ze sprawą schroniska? czy jest szansa na jakąś sensowną współpracę? nie można tam oddawać zwierząt? wyglądało na to, że idzie ku dobremu po tych wszystkich interwencjach...

Co do schroniska. Na razie jest dobrze z obecnym wetem, ale on o wszystkim nie decyduje , a ludzie, którzy byli i nic nie robili pozostali na swoich stanowiskach.
W Dzienniku Łódzkim - dodatek Co Nowego jest dzisiaj artykuł o schronisku. To trzeba przeczytać- paranoja.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pt maja 27, 2011 11:10 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

pytam o to bo chętnie zapytam o to samo panią M na jej fan page; czy te biedne zwierzęta nie mogą trafiać do schroniska? tak, żeby RTOZ jakoś współpracował?
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt maja 27, 2011 11:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

Za Gabrysia , żeby został przyjęty do schroniska wiceprezes zapłaciła 150,00zł z prywatnych pieniędzy. O jakiej więc współpracy możemy mówić? Teraz kierownik schroniska łaskawie zgodził się w sobotę przyjąć 4 maluchy z matką ale raczej nie będziemy miały wpływu na ich adopcje. Problem bezdomnych kotów w naszych urzędach nie istnieje . Media pisząc o schronisku także wypowiadają się tylko o psach, a koty ? jakie koty. Koty biorą jak tylko muszą.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pt maja 27, 2011 12:33 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

nie może być tak, że będą przyjmować więcej kotów (bezpłatnie) a RTOZ będzie dbał o ich sprawy? czy nie można tego po prostu zaproponować lokalnym władzom? albo na nich to WYMUSIĆ?
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt maja 27, 2011 12:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

W początkowej wersji kiedy budowano schronisko miało być miejsce dla 50 kotów. Przygotowano strych pod kociarnię , potem jednak przeznaczono tylko połowę i jest tam tylko miejsce dla 20 kotów. Raczej nie ma tam kogoś kto mógłby i chciał to zmienić.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pt maja 27, 2011 15:32 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

Cos z tym musimy zrobic, raz jeszcze podjac wysilek. Wieczorem bede miala wiecej czasu to popisze.

Haniu, dasz rade przed wyjazdem podeslac foty Cat? Olka tez :)

kociamysza

Post » Sob maja 28, 2011 10:54 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

ja myślę że można pisać i pisać ale wg mnie punktem wyjścia jest odpowiedź na naszą poprzednią petycję; w kolejnych pismach trzeba się do tego odwołać...
Obrazek

pluskwa6

Post » Nie maja 29, 2011 14:45 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

pluskwa6 pisze:ja myślę że można pisać i pisać ale wg mnie punktem wyjścia jest odpowiedź na naszą poprzednią petycję; w kolejnych pismach trzeba się do tego odwołać...

A oficjalna odpowiedz gdzies mamy?

Andzelika, masz moze skan tego artykulu?

kociamysza

Post » Nie maja 29, 2011 15:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Czaruś znów bez domu!!!

jestem juz w necie i na luzie.. jutro porozsyłam, komu - co???
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]