Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 16, 2011 7:48 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Juleczka niezmiennie nieznosi Bianka... trochę nas to martwi... mialysmy z Mama nadzije, że sie dziewczyna przekona, że biały jej nie zagraża i można sie nawet pobawić... Biankot bardzo tęskni za Malina z która się bawił dużo, ech... a my mu sprowadziłyśmy Julcie paskundą która ( w sobotę byłam świadkiem) korzysta z każdej okazji żeby mu przylozyć... Ta komitywa stawia tez pod zapytaniem wspólny wyjazd na kaszuby, tam domeczek letniskowy, Mama jeździ tam z kotami... ale chyba Julcia musi zostać w Orlowie... sama... ja tylko wpadnę 2 razy dziennie żeby leki podać... trzeba będzie na kilka dni odpuścić jedną dawke alusalu ( powinna dostać 3).

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw maja 19, 2011 8:17 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Raczej nie... dowiem się... dzisiaj pobrałam wymaz z nosa i zawiozlam na posiew. Gil za duży jest, do tego od dwóch dni wyraźnie ma ruję, tzn. tak się turla troche a przede wszystkim wydaje okropne gardłowe dzwięki, i to w nocy głównie.Mama martwi sie o reakcje sąsiadów... Z tym kalmem to się dowiem ale wiesz ona dostaje tyle specyfików na różne sposoby, a tuńczyk z wody dalej chodzi jako "podawacz" więc i tak zjada duzo tego co nie powinna jesć, na sterylke też się nie nadaje... No trudno, trzeba byc konsekwentnym, rzuciłam się do jej ratowania i nie mogę mieć do Julci pretensji, że jest jaka jest... :)
Ja mam 7 kotów z czego tylko Agata jest "normalna" pozostałe to takie trudne przypadki... o.

Mamrot

Post » Czw maja 19, 2011 8:23 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

To rzucanie się na kota to też może być efekt braku sterylki, moja niesterylizowana też taka z pazurem :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw maja 19, 2011 11:41 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

no wiem... ale dla jej dobra sterylki nie bedzie... za jakiś czas znó krew zbadamy... narazie gila sprawdzamy.

Mamrot

Post » Czw maja 19, 2011 15:57 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Niezmiennie kciuki za zdrówko Juleńki i jej poprawne kontakty z Bianko :ok: :ok: :ok: :ok:
mam pytanie czy jest jakiś inny banerek dla Julci , bo przecież domek to ona już ma :P
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon maja 23, 2011 7:16 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

jeju, no nie ma... a janie umiem... może ktoś? :)
jakaś dobra dusza zrobiła poprzedni.. ale nie pamiętam kto... cos pomyślę.
Jula ma niestety infekcję kataralna, tym razem pasterella... znów trzeba antybiotyk w tbl. wrazliwa na cipronex...
ech

Mamrot

Post » Pon maja 23, 2011 19:06 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Właśnie zerknęłam, ale ja też mam w domu tylko cipronex :( a banerek zamów tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=119918&start=0 :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto maja 24, 2011 6:01 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

ametyst55 pisze:Właśnie zerknęłam, ale ja też mam w domu tylko cipronex :( a banerek zamów tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=119918&start=0 :ok:

ta bakteria( pasteurella spp) jest wrażliwa na cefuroksym, ciprofloksacyna...

Mamrot

Post » Wto maja 24, 2011 19:26 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Aaaa teraz dopiero przeczytałam dokładnie Twoją wypowiedź :oops: to bakteria jest wrażliwa, a nie kotka :oops:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro maja 25, 2011 7:24 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Julcia rozpoczęła antybiotyk, trzeba... z nosa gil w rozbryzgu na okno, podłoge i gdzie tylko... Julcia jest kochana i zjada grzecznie wszystkie specyfiki... Zgodnie z zaleceniami Pani Doktor utrzymujemy alusal 3 x dziennie, probiotyk raz dziennie - te specyfiki pobiera w saszetce renala (tuńczykowa ;) ), jest też famidyna raz dziennie i słynny syropek z żelazem ( utrzymujemy żeby poziom podniósł sie w rejony górnej granicy normy) no i teraz 2 x dziennie cirponex - te specyfiki obowiązkowo w tuńczyku... Do tego w diecie jest nadal suchy renal royala i k/d hillsa. Moja Mama bardzo się stara... Julcia obsikuje co się da... Bianca nie znosi i już... Miała ostatnio ruję... gardłowe niskie dzwięki były mocno niepokojące szczególnie w nocy.... Ruja nie spowodowała poprawy relacji z Bianeczkiem... ech. Julcia zdecydowanie lubi mężczyzn... Przyszedł kuzyn, którego widziała na oczy pierwszy raz i natychmiast mu się wpakowała na kolanka... no. trikolorka specyficzna... o sterylizacji nie ma co narazie myśleć, zresztą zrobimy to co dla kota jest dobre...

Mamrot

Post » Śro maja 25, 2011 15:55 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Niezmiennie za zdrówko Julci :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw maja 26, 2011 14:55 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

ametyst55 pisze:Niezmiennie za zdrówko Julci :ok: :ok: :ok:

dziękuję !!!!!

Mamrot

Post » Czw maja 26, 2011 19:35 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

ja też za zdrówko Julci :1luvu: oczywiście

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt maja 27, 2011 8:01 Re: Chciał mnie uśpić,jest dt, walczymy o życie pr.o wspar.

Jula grzecznie zjada antybiotyk... Ustalona dieta i leki pozwalaja jej na dobre funkcjonowanie. Renal saszetki tuńczykowe bardzo polubiła, troche tyńczyka trzeba dwać bo w tym syrop żelazny i antybiotyk, ale główny pokarm to suchy renal i saszetki renal. Bianko wziąż ma nadzieje ,a jakieś wspólne zabawy... może... kiedyś :) Serdeczności i pozdrowienia dla wszystkich, którzy o nas pamiętają!!! zaglądajcie! zdrowia.

Mamrot

[poprzednia][następna]