Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 15:29 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

genowefa pisze:Gumek czuje się dzisiaj dość dobrze, naostrzył sobie pazurki i siedzi na balkonie. Nic nowego się nie zbiera.
Czekamy na to co jutro powie dr. Niziołek.

Niestety dr. przyjmuje po drugiej stronie miasta, a jutro Obama przyjeżdża. Utrudnienia w ruchu, pozamykane ulice itp. Też mu zebrało na wizyty, akurat teraz.

Może nie wiedział. W samolocie jest, nie miał jak zajrzeć na forum. :mrgreen:

Gumuś - brawo! Ku zdrowiu, chłopie, ku zdrowiu!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw maja 26, 2011 16:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Doczytuję.
Genowefa, Gumek trzymajcie się. My trzymamy ogroooomniaste kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dużo ciepłych myśli!
Wierzę w dobrych wetów, w dr Niziołka, zobaczycie - będzie dobrze!! Mądrzy weci to naprawdę bardzo wiele. A i Gumek jakoś tak lepiej jak podczytuję.
Jeszcze raz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw maja 26, 2011 21:19 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Gumku :roll: Zdrowiej, kocie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw maja 26, 2011 21:21 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Nieustannie :ok: :ok: :ok: :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw maja 26, 2011 21:29 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Od nas też kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Uda się !!!!!
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt maja 27, 2011 13:33 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

No i jak? :roll:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

brązowobiali

Post » Pt maja 27, 2011 17:51 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Dr. Nizołek powiedział, że operacja i to bardzo szybka jest jedną szansą na uratowanie Gumkowi życia.
Płyn z osierdzia się nie wchłania dlatego nie można rozgonić tego lekami. Ponadto w miarę upływu czasu będzie tworzyło się więcej takich włókników, co doprowadzi do zrostów i spowoduje sklejanie się ze sobą narządów wewnętrznych. Dalszą konsekwencją tego jest śmierć. Im dłużej czekamy, tym operacja będzie trudniejsza.
Dzisiejszy wypis z karty to "rokowania ostrożne" :(

Tak wiec pomimo, że Gumek czuje się znacznie lepiej, to w jego środku dzieją się bardzo złe rzeczy.

Dzisiaj wieczorem mam zadzwonić i umówić się na przyszły tydzień na operację. Koszt operacji to 1500-2000 PLN w zależności od tego jak bardzo okaże się skomplikowana. Ale to nie wszystko. Po operacji Gumek musi być hospitalizowany przez około 2 tygodnie (sączki, dreny itp.). Koszt jednego dnia hospitalizacji to 50-200 PLN.

Do tej pory unikałam jak mogłam zbierania kasy na forum, ale niestety to mnie przerasta :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt maja 27, 2011 19:41 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Genowefa, nie masz co mieć jakichkolwiek oporów, tym bardziej, że Gumek (przynajmniej teoretycznie ;)) jest przecież 'tylko' Waszym tymczasem, nie rezydentem. Trzeba będzie pewnie zmontować jakąś aukcję cegiełkową na Allegro (potrzebny będzie ktoś, kto ma tam uprawnienia do aukcji charytatywnych), wystawić co się tylko nada na bazarki, zorganizować jakąś bezczelną żebraninę... Przecież teraz najważniejsze jest życie i zdrowie krowiaczka, a nie to, że ktoś tam może coś sobie pomyśleć czy nawet wręcz całkiem bezmyślnie napisać :twisted: .

Myślę o Gumciu cały czas, wierzę że będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kiedy ruszy zbiórka, obiecuję dorzucić jakiś (mocno symboliczny :() grosik.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt maja 27, 2011 20:00 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Założyłam Gumisiowi wątek: viewtopic.php?f=1&t=128267
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie maja 29, 2011 12:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

tajdzi mi powiedziała, ze Gmek mocno chory, przyszłam doczytać
Rany :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie maja 29, 2011 13:32 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Drańskie ogony powiązałam w supły :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Nie maja 29, 2011 14:11 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Jak Gumek przy niedzieli? :mrgreen:

brązowobiali

Post » Czw cze 02, 2011 6:27 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumek walczy o życie :(

Mój mały słodki Gumisiu, czemu Cię to spotkało?

[']

Miau!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw cze 02, 2011 8:19 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś [']

nie :(
[']
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw cze 02, 2011 8:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś [']