Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 20:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jeśli nie znajdę żadnej pracy na niedzielę, to również będę.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 26, 2011 20:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja będę :D
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw maja 26, 2011 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na Meksyku znaleźliśmy sukę z 7 szczeniakami mają 3 tygodnie musimy je wy adoptować,a sukę wysterylizować. Suka jest wychudzona, ludzie nie mają kasy na jedzenie, a ona karmi młode. Pomóżcie kupić dla nich jedzenie i na wysterylizowanie tej suki.
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem "PKDT- Meksyk-Szczeniaki"

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa

SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw maja 26, 2011 21:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

potwierdzam przybycie na zebranie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw maja 26, 2011 23:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Było dziś spotkanie z zarządem dróg i zieleni w Gdańsku na cmentarzu w sparwie kotów tam zamieszkujących, owy zarząd twierdzi, że koty nie mogą tam zostać bo rozporządzenie prezydenta Gdańska mówi o zakazie trzymania na cmentarzu domowych zwierząt, nie dało rady przekonać pani inspektor, że te koty są wolnobytujące, że to dzikie zwierzęta i że nie można ich przesiedlać. Od 82 roku na pewno koty zamieszkują ten teren, wysterylizowałam tam 5 sztuk, zostały 3 które chce za miesiąc złapać.. nagle rozpętała się burza o usunięcie stamtąd kotów, a wszystko przez tel jakiegoś psychola któremu one przeszkadzają. Jak możecie to dzwońcie do zarzadu dróg i zieleni w Gdańsku i mówcie, że słyszeliście o planie eksmisji kotów i że chcecie aby zostały tam gdzie są, to może naprawdę im pomóc!

Złapałam też kolejne 2 kotki na Naucie i 1 na Obłużu :) Powoli oczyszczam te miejsca ale sterylek za mało...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt maja 27, 2011 8:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Witam PKDT.
Gdyby była pilna sprawa , czy jest mozliwość pożyczenia klatki łapkiw sobotę po 17.00 do rana w niedzielę.
Do złapania ranna kotka po porodzie. Miejsce łapania, czynna rozdzielnia energetyczna o napięciu 15 kV.
Możliwe że kotka poparzona od łuku elektrycznego. Przednia prawa łapka chyba złamana.
Dwa maluchy znalezione martwe w kanałach kablowych. Czy jest więcej maluchów nie wiem.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt maja 27, 2011 8:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze: Jak możecie to dzwońcie do zarzadu dróg i zieleni w Gdańsku i mówcie, że słyszeliście o planie eksmisji kotów i że chcecie aby zostały tam gdzie są, to może naprawdę im pomóc!

A do którego działu dzwonić? bo pani z centrali niezorientowana...

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Pt maja 27, 2011 9:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jarekm pisze:Witam PKDT.
Gdyby była pilna sprawa , czy jest mozliwość pożyczenia klatki łapkiw sobotę po 17.00 do rana w niedzielę.
Do złapania ranna kotka po porodzie. Miejsce łapania, czynna rozdzielnia energetyczna o napięciu 15 kV.
Możliwe że kotka poparzona od łuku elektrycznego. Przednia prawa łapka chyba złamana.
Dwa maluchy znalezione martwe w kanałach kablowych. Czy jest więcej maluchów nie wiem.

HALO DZIEWCZYNY TO PILNE JEST!!!!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt maja 27, 2011 10:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jarekm pisze:Witam PKDT.

Tak oczywiście, mogę pożyczyć, mogę też Ci pomóc łapać.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt maja 27, 2011 13:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Spotkanie w niedzielę, godzina 17.00
Caffe Anioł w Gdyni, ul. Kilińskiego 6

http://www.caffeaniol.pl

link do mapki:
http://mapa.trojmiasto.pl/?id_ob=18685& ... ego-6|cl:1

Mamy stolik na 15 osób

Zapraszam!
Proszę potwierdźcie swoje przybycie.

mnie nie bedzie,
jeszcze wymiękam, coś mi sie nie goi...ehh
fv dowioze Sabinie do końca miesiaca
owocnego spotkania życzę!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob maja 28, 2011 12:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziewczyny jak byście miały chętnego na dorodnego rudego wykastrowanego kocura ok 2 rocznego, dajcie proszę znać;
kot jest na warunkowym tymczasie u moich rodziców;
jest cudowny - mpacz może potwierdzić bo wczoraj go widziała - to wielki 6 kg kot z duszą kociaka, mruczy, rozmawia, wystawia brzuchol, manewruje łapkami jak kocie niemowlę, jest przekochany;
wczoraj był ciachnięty, zrobiliśmy też badanie krwi - chemię i morf. - wszystko idealne, mimo że to był kot wolno żyjący; dzisiaj będzie odrobaczony; nadaje się do domu z dziećmi bo jest baaaaaardzo łagodny; może być tylko w domu, nie ciągnie go na zewnątrz;
do oddania na "już" właściwie :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob maja 28, 2011 14:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No i nie dała się zlapać. W nocy z czwartku na piątek robiłem podchody bez łapki. wróciłem na chwilę do domu , załatwiłem jedną wizytę u lekarza i pojechałem do pracy, po drodze odwiedziłem Marlenę i już zaopatrzony w łapkę pojechałem do Sopotu. I niestety sromotna porażka. Kotka do 22.00 nie wyszła z przepustu kablowego. Jak wróciłem do domu to zadzwonił kolega że kotka wyszła z tej rury i siedzi w rozdzielni, jest strasznie płochliwa bo jak tylko coś usłyszy to zaraz ucieka do tej rury.
Dzisiaj mam znowu nocny dyżur , pojadę wcześnie to zacznę próować no a potem dyżur 12 godzin , może się uda.
Gorzej że przeszła do tej bardziej niebezpiecznej części rozdzielni.
Boję się że to może skończyć się źle.

Mało co bym zapomniał. Pytanko malutkie
Jeśli da się złapać to jakiego weterynarza doradzacie. Kotka może mieć złamaną łapę i poparzenia od łuku elektrycznego.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob maja 28, 2011 15:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja bym jechała do Bandury. Skontaktuj sie ze mna jak ja złapiesz.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob maja 28, 2011 22:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KarolinaS pisze:dziewczyny jak byście miały chętnego na dorodnego rudego wykastrowanego kocura ok 2 rocznego, dajcie proszę znać;
kot jest na warunkowym tymczasie u moich rodziców;
jest cudowny - mpacz może potwierdzić bo wczoraj go widziała - to wielki 6 kg kot z duszą kociaka, mruczy, rozmawia, wystawia brzuchol, manewruje łapkami jak kocie niemowlę, jest przekochany;
wczoraj był ciachnięty, zrobiliśmy też badanie krwi - chemię i morf. - wszystko idealne, mimo że to był kot wolno żyjący; dzisiaj będzie odrobaczony; nadaje się do domu z dziećmi bo jest baaaaaardzo łagodny; może być tylko w domu, nie ciągnie go na zewnątrz;
do oddania na "już" właściwie :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

karolina jeżeli to zdrowy, juz domowy kot, po badaniach i z książeczką zdrowia to ja go wezmę ale za jakis tydzień dopiero bo u mnie była mega epidemia kataru i musimy wszyscy dojsc do siebie. tak jak wspominałam- będe brac z uwagi na zdrówko kotuchów tylko koty z domów, od zmarłych opiekunów, od ludzi gdzie u dzieci wystapiła alergia. ostatnie 2 tyg to było u nas piekło :(odezwij się do mnie w przyszłą sobotę ok?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob maja 28, 2011 22:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

będę na zebraniu, marlena zaprasza na piwo po ;) stawia wszystkim :D :ryk:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]