S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2011 12:01 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Lidka pisze:CAts best eko plus troche śmieci ale wychodzi właściwie najtaniej, mimo, że na poczatku cena wyglada na dużą. Ja kupuje zazwyczaj na allegro 40 l ok 90 zł.

Ja jakiś czas temu kupiłam na próbę benek zbrylający kruszon 35 l za ok 60 złotych chyba. Właściwiości ma praktycznie jak cats best, a taniej wychodzi. I okazało się, że ten sklep ma swoją siedzibę w realu w sosnowcu więc pogoniłam TZ-ta to podjechał tam i odebrał na miejscu, bo jak doliczyc do niego koszty przesyłki to już mniej się opłaca.
I lubię też benka silikonowy piasek "gwiezdny pył" drobniuteńki jest bardzo i fajnie się wchłania i cenowo za 7,6 l niecałe 30 złotych. I wyszło mi, że tez chyba w tym sklepie w sosnowcu powinni go mieć. Dlatego jak będę teraz w Katowicach to chyba podjedziemy i zrobimy zapas.

A czy w ten wekeend jest akcja w Silesi? Bo coś chyba korciaczkowa mama mi wspominała?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 26, 2011 12:06 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

TAK, akcja silesiowa 28 - 29 maja :wink:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Czw maja 26, 2011 12:26 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

JOMA pisze:TAK, akcja silesiowa 28 - 29 maja :wink:

A to fajnie, bo ostatnio jakoś mi się pobyty w Katowicach z akcjami nie pokrywały :D
To postaram się z tych Piotrowic na końcu świata dotelepać :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 26, 2011 18:50 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Nasze Przedszkole pozdrawia i zaprasza:
viewtopic.php?f=13&t=128178 :kotek:

Zdjęcia z nowych domów trzech niekochanych:

Fuksja i Rawka:
ObrazekObrazekObrazek

Nadia:
ObrazekObrazek

Pozdrowienia:)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw maja 26, 2011 18:54 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

fajnie AgaPap ze przybędziesz :wink:

melduję,że bezjajkowe chłopaki oki
Kajko i Kokosz juz w lepszej formie psychicznej
Obrazek

Bolek od dzis na takiej karmie
zostało mi trochę z eksperymentów zywieniowych na Lunce
Jak ktoś chciałby podarować rudemu dużą pakę karmy antyalergicznej to byłaby bardzo mile widziana
Obrazek

Gundarek-gamoń bardzo czeka na dom, nikt nie dzwoni z jego ogłoszenia
może trzebaby je przeredagować, na akcji pogadamy
Obrazek

nie przygotowałyśmy kurcze ogłoszeń dla niego, Baroli, Jany, Muraniego, Mitrasa itd
popowinny zawisnąć na tablicy
Może ktos jeszcze zdążyłby?
jeśli tak-napiszcie tu
jeśli nikt się nie zgłosi ja zrobię na szybko takie bylejakie choć

Dziś do bardzo fajnego domu pojechał Sindre :wink:
zamieszkał z brytkiem w domu jednorodzinnym, ale brytek wychodzi tylko na smyczce

Domki znalazły tez dwa z maluszków z białej serii

za to niestety są nowe-dwa chłopaki
na oko 8-9 tygodniowe
Obrazek Obrazek

Emanuel dostojnie zwiedza kociarnie :wink:
Obrazek

bardzo mi przypomina Łatka, którego zresztą dziś odwiedziłam
wyobraźcie sobie ,że są tam takie osoby do których juz podchodzi i nawet da się im wziąć na ręce
ja do nich nie należę :roll:
Obrazek Obrazek

szukałam oczywiście Margaretki-ani widu, ani słychu
Możliwe ,że gdzieś jest, nadal nie można tego wykluczyć ,że wychodzi tylko w nocy do jedzenia

Notus nie pokazuje się nikomu, ale żarełko pięknie znika :wink:
u Ucieszki, Marchewka wszystko oki
mam na mailu tez filmik z Zolinkiem-ale nie umiem go zrzucić
a na aparacie podrastającego małego ,,maincoonka,, min

Korciaczki pisałyśmy razem, zaraz pędzę obejrzec przedszkole
i dzięki za wieści z domków

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 26, 2011 19:10 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Dowiedziałam się,że kotki:Tarika,Irina i Gonzaga są z Janowa,miejsca gdzie miałam zamiar ograniczać bezdomność.
Ubiegło mnie schronisko,za zasługą Iriny,która okociła się w krzakach.
Karmicielka Tych kotów jest osobą starszą,schorowaną,sama ma w domu 3 koty.
Koty te nie mają fajnego schronienia,na osiedlu są przeciwnicy dokarmiania.
Wiele kotów przez lata straciło życie.
Tarika jest młodziutką kotką,która ledwo wyszła z kk.
Teraz czytam,że znowu jest na antybiotyku.Słaba kocinka.
Bardzo bym chciała,żeby znalazły domy,żeby nie musiały wracać na osiedle.
Zostało tam jeszcze kilka kotów.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw maja 26, 2011 19:17 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Irina to nie jest totalny dzikus, jest teraz na obserwacji bo kogos pogryzła-pewnie broniąc kociąt
ale nie rzuca się w klatce jak małe maja kropione oczka.
Gonzia natomiast bardzo fuczy- ale widać ,że to totalny młodziak jest, smarkata koteczka
Tarika tez ma tendencje do bycia dotykalskim kotem, zasmarkana trochę,
śliczna
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 26, 2011 19:20 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

a Murani przez klatkę dotykał się noskami z burymi (zwłaszcza Beeju) :mrgreen: ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw maja 26, 2011 19:24 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

.
I lubię też benka silikonowy piasek "gwiezdny pył" drobniuteńki jest bardzo i fajnie się wchłania i cenowo za 7,6 l niecałe 30 złotych.

Ja kupuję ten żwirek na Allegro za 99 zł z kurierem(35 litrów).Tylko cholery mi zesikały cały worek w miesiąc(dziś wysypałam ostatnie resztki) i dlatego zamówiłam,stąd precyzyjne wyliczenie :mrgreen:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw maja 26, 2011 19:26 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

My kupujemy 20 kg benka błękitnego w sklepie w realu sosnowieckim. Chyba za 55-57 zł.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Czw maja 26, 2011 20:53 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

M_o pisze:My kupujemy 20 kg benka błękitnego w sklepie w realu sosnowieckim. Chyba za 55-57 zł.

Ja też kupuję tego Benka, ale dużo taniej! Odbiór osobisty w Dąbrowie Górniczej.
http://www.coralbio.pl/index.php?p664,certech-super-benek-compact-20kg

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt maja 27, 2011 7:18 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

mam pytanie, kurcze zauwazylam ze "tatus" no "nagabuje" wysterylizowana 2 tygodnie temu czarna kotke. Czy to normalne? gryzie ja w kark itd a ona przewraca sie na bok. Przeciez ona zostala dopiero co ciachnieta? Nic z tego nie rozumiem,. czy on nie czuje ze ona juz nie moze??

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt maja 27, 2011 8:40 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

mika_xx pisze:mam pytanie, kurcze zauwazylam ze "tatus" no "nagabuje" wysterylizowana 2 tygodnie temu czarna kotke. Czy to normalne? gryzie ja w kark itd a ona przewraca sie na bok. Przeciez ona zostala dopiero co ciachnieta? Nic z tego nie rozumiem,. czy on nie czuje ze ona juz nie moze??

Pewien poziom hormonów płciowych w krwi może utrzymywać się jeszcze przez kilka tygodni po kastracji, o ile się nie mylę.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt maja 27, 2011 8:59 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

no mam nadzieję że too to chodzi :|

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt maja 27, 2011 12:34 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Klatki zapełnione, zrobiło się tam głośno i płaczliwie. Dużo maluchów i dorosłych potrzebujących własnego domku.

Na kociarni syki i wrzaski. Trzeba uważać by nie zarobić od jakiegoś podopiecznego. Są rozdrażnione. Za dużo indywidualistów :?
Newada i Agrypina zaczepiają się nawzajem. Obie są niezadowolone z obecnej sytuacji. Dla człowieka są miłe, ale i tutaj są humory.

Zauważyliście, że Oriana, Szczepan i Emanuel są prawie jak trzy krople wody?? :lol:

Emanuel zadziwiony samym miejscem, pokonywał tereny wszerz i wzdłuż. Powoli się klimatyzuje.
Forest stara się zakolegować ze Szczepanem, ale jak na razie bez większego porozumienia.
Szczepan zwiewa, ale gdy weźmie się go na kolanka robi się z niego miziak i mruczy.
Oriana była strasznie usmolona. Szuka kontaktu z człowiekiem i sama podchodzi.
Della nada zazdrosna o inne koty, razem z Aurelką przodują na kociarni :roll:
Bellator nachmurzony coś ostatnio. Z nim ostrożnie.
Kasia biedulka czeka na swój domek. Tak tęskni za człowiekiem. Jej protest jest ogromny, gdy kończy się czas wizyty na kolankach :|
Ami słodka biegała i bawiła się puchem, który zawładnął kociarnią.
Tarnica stoicki spokój. Przepiękna kotka o czym ma świadomość.
Ruska pokazuje się często i daje się z niedalekiej odległości fotografować.
Dzika oraz Iwanowa upodobały sobie kojce w naszym spokojnym pałacyku przypominającym ul na kociarni. Ciężko uchwycić Iwanową. Nie potrafi zaufać do końca.
Pchełka z wystawionym języczkiem rozbraja i jest tak proludzka, że nie sposób jej ominąć.

Tak, i kciuki za rudziaszka Sindre, który wczoraj pojechał do domu :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]